Monday, July 20, 2009

Setelah sekian lama aku menyepi...

Aku sekarang sudah berada di Putrajaya..aku menetap di sini..dan hari-hari aku akan berulang-alik dari Putrajaya ke Bangi..aku sekarang sudah menjadi pensyarah di Kolej Poly-Tech MARA..ya..aku seorang pensyarah..aku pon tatau kenapa aku boleh nak kerja mengajar orang neh..aku benci nak mengajar orang neh..sebab tu la aku tak penah isi borang posting walaupon dulu aku belajar TESL..ya..berlajar TESL tapi tamau jadi cikgu mahupon pendidik..hehehe..well..what to do..

Setelah nak dekat sebulan aku kat sini,kerja macam neh,aku terpikir..munkin ada betul jugak jalan yang aku pilih skrang neh dengan aku..well..dulu aku praktikum kat sekolah bai..aku hari-hari mengajar "monyet-monyet" supaya duduk diam di dalam kelas...siap dah terbang macam-macam benda dah dalam tu..aku dah serik nak mengajar..sebab aku pon bukannya pandai sgt pon nak mengajar Bahasa Inggeris neh..tapi bila dah nak dekat sebulan kerja kat kolej neh,aku rasa keja neh senang bagi aku..

aku datang..aku tengok buku teks...aku plan sket2..aku masuk..aku bebel...aku suh diorang wat latihan..aku bincang...aku blah..itu saja..

kalo dulu kat sekolah...aku datang sekolah..aku plan..aku kena tulih lesson plan..aku kena consult mentor..aku kena sediakan bahan nak mengajar...aku masuk kelas...aku suruh diorang duduk kat tempat masing-masing...aku bagi salam..aku suruh diorang duduk kat tempat masing-masing lagi...aku terangkan hari ini nak belajar apa...aku suruh diorang diam...aku mengajar..aku suruh diorang diam..aku mengajar lagi..aku suruh diorang diam lagi...aku dah fed-up..AKU TENDANG KERUSI STUDENT SEKOR NEH MELAMBUNG KE BELAKANG KELAS...aku maki student tu...aku mengajar balik...aku bosan..aku blah....

wah..beza la jugak..seyes beza..tapi tataula student kat kolej neh macam mana..skang awal lagi..maybe tak naik tocang lagi..kalo dah nek tocang,siap...maybe aku akan kembali menjadi Abang Watson..hahahahha...tapi buat masa sekarang..aku telah bertukar menjadi Abang MARA Yahaya..(diselangi dengan lagu Mara Bahaya sebagai muzik latar yer..)..nantikan kemunculannyer..hehehe..

okay..aku update..

aku dah pegi PAC aritu untuk PTD..akan aku ceritakan nnti..hehehe..

4 comments:

adifDAS said...

huhuhu
ang ganas sgt wei
baik la skit
pastu jgn sep
bg depa tiru masa ujian
huhuhu

aku dok kt seri kembangan
jum lpak2

kcselambe said...

lama aku tunggu blog ni berupdate.. tahniah ..skang ni dah jadi abang MARA Yahya... sib baik bukan MARALINER...

Munky itu Hanjeng said...

adif-baik baik..marilah kita lepak sama2..bila roger aku..

kcselambe-blog neh akan aktif kembali..munkin..XD

mustno said...

wawahh..dah bekerjaya lupa nk tegor aku nohh..xpa2..