Saturday, December 31, 2011

Alone In December

This is the song to end my one hell of a year,2011..

Alone In December by one of my favorite bands..Underoath..



you always amazed me
but that's the past
you always amazed me
but that's the past

i kept silent and it rained for days
my insides were drenched
but i guess that's the part of growing up
i never wanted to learn ( wanted to learn)

and i grew into the man
that you never knew
but i wouldn't be this way
if it wasn't for you
100 thank you's
if this is love
fairy tales never came true
judies are black and in full bloom
and i died in the womb

take it back, all that's gone
it's all still there like you left it
december stayed the same
nothing ever changed but you(nothing ever changed but you)

every dream covered in dents
love can't fly tonight
couples will rest, i'll be sleepless
so cry yourself to sleep
this isn't about broken hearts
this is about me
bending again for nothing (nothing)

id run to you but pain awaits
im coming home
but ill be late
no deeper than imagination can be
sight with nothing to see

whats faith if i cant believe
its everything
a cure but i make it a disease
God take me because i hate me

Wednesday, December 28, 2011

Hidup ini seperti kayuhan basikal...

Aku rindu basikal aku...Aku rindu sangat nak kayuh basikal aku...Basikal aku...Satu-satunya benda yang tidak akan meninggalkan aku..Aku perlu naik semula dan kayuh semula...Hanya aku,basikal,dan perjalanan kami berdua ke hadapan...Sejauh mana pon perjalanan,ia akan tetap di bawah aku,menyokong dengan sepenuh hati...Tanpa prejudis..Tanpa menjadi judgemental...Menerima aku seadanya..Menerima saja siapa aku yang akan mengerakkannya...

Aku terjatuh dari basikal..Bukan bermakud ia mahu menjatuhkan aku,tetapi ianya mengajar aku erti kesilapan...Kesilapan sendiri dalam kayuhan ini..Mengajar aku untuk kembali semula ke atasnya dan teruskan kayuhan..Jangan menoleh lagi,pesannya..Perjalanan kita masih jauh,wahai penggerak kita berdua,katanya...Basikal aku perlukan aku untuk bergerak..dan aku perlukan basikal untuk bergerak..Sama-sama memerlukan...Sama-sama ke hadapan..

Biarlah mereka terlebih dahulu memintas aku dengan basikal mereka..Biarlah ramai yang cuba menjatuhkan..Biarlah mereka terlebih dahulu tiba di garisan penamat..Biarlah mereka terlebih dahulu mengucup piala kebahagiaan..Biarkan mereka,kerana aku masih mempunyai basikal aku disisi..Kerana,pada akhirnya,ia akan tetap berada di sisi aku..Masih akan disisi aku untuk kembali meneruskan perjalanan..

Tapi,aku dah berdosa bagi basikal aku...Aku tinggalkannya bila dia masih berdiri teguh di sebelah aku suatu masa itu..."Tidak mengapa,aku sanggup berkorban untuk kau wahai rakanku.."..Ujarnya ketika aku begitu memerlukan bantuannya..Banyak barang-barangnya telah kujual..Semata-mata ingin meneruskan perjalanan yang tidak pasti itu..Tidak mengapa,ia memahami...Aku hargai pengorbanannya itu...

Tidak mengapa rakanku..Aku akan kembali disisimu...Kita akan sama-sama meneruskan kembali perjalanan itu..kehadapan...Kita akan kembali..Kita akan kembali...


"Maafkan aku"

Wednesday, December 21, 2011

Bukak Hijab?

"Kau dah tengok cerita Hijab?Alaaaa..yang Pierre Abdre berlakon tu..."..kata Rakan Sengal malam tu..Gua lepak-lepak dengan dia..

"Hijab?Cerita pasal apa?"..tanya aku...Aku tahu cerita tu..

"Owh..dia cerita pasal mamat neh..Nak tengok hantu..So,dia pergi jumpa makcik sorang neh..Suruh bukak hijab.."..explain Rakan Sengal...

"Owhhhh..dia buat macam mana nak bukak hijab tu?"..tanya aku..untuk menduga..he he he...

"Yer laaa..jampi-jampi..letak benda apa tah kat mata dia..Then terbukaklah hijab dia..Terus dia boleh nampak hantu..Takut sial.."..hurainya lagi...

"Apalah kau neh..Benda-benda karut tu pon nak percaya..Tak payah jampi-jampi neh pon ko boleh bukak hijab kau.."..kata aku dengan serius...Sesuai dengan imej aku yang serius..Muka dia chuak..tapi berminat..

"Aku tahuuuu ada cara..Tapi taknak lah aku..Seram"..balas Rakan Sengal..

"Tu pon nak takut..Apalah..Diorang pon makhluk Tuhan jugak..Aku tahu cara dia..Pak Lang aku ajar..Dia memang ada ilmu-ilmu batin neh.."..masih lagi serius gua explain sama dia..

"Macam mana nak bukak hijab neh?"..berminat pulak mamat sekor neh..

"Senang ja,kau pergi Jalan TAR,kau beli tudung Wardina..Balik,depan cermin kau pakai,and then kau tengok muka kau yang bertudung tu...Jangan gelak,nanti tak jadi..Then,kau bukak hijab tu,kau tengok dalam cermin tu...Ada muka hantu..Serius!.Haaa itulah yang dinamakan bukak hijab."..explain aku panjang...

"Itu bukak tudung la babi..."..marah pulak Rakan Sengal..

"Hijab tu bukan tudung..?"...tanya aku selamba..

Rakan Subweiiiiii dah gelak guling-guling kat sebelah....

Monday, December 19, 2011

Pasar Malam..

"Gua nak pegi pasar malam la..."..kata gua suatu hari tu kepada Rakan Gebu...

"Eh molek le tu..Jom jom"..balas Rakan Gebu sambil siap2 pakai deoderen...

"Gua lapaq putu butoh la.."..kata gua selamba...

"Bodoh,putu buluh la.."..balas Rakan Gebu...

"Naharammmm.."..balas gua ringkas...

Saturday, December 17, 2011

Hans Isaac dan gua..

Okay,berjalan lah gua kat The Curve tu...bersama rakan-rakan gua menuju Cineleasure..Dengar cerita,The Muppet Show best..Nak jugak tengok Kermit berlakon..

Sambil berjalan,ramai plak yang usha gua..

Ikshh..Ada yang tak kena ka...?Tanya gua dalam hati...

Zip seluar tak tutup kot..Adik dah terkeluar agaknya...Cepat-cepat gua buat-buat betulkan tali pinggang sambil jari kelingking check zip suar..Tutup...Adik masih bersembunyi..Gua terus tenang...

Masih kena usha..Wahh..Apa hal neh...Ada nasik ka terlekat kat bibir gua?..Cepat-cepat gua buat-buat baca doa dan terus aminkan..Sambil amin,check ada tak nasik kat bibir..Alhamdullillah..Sambil doakan kesejahteraan hidup,gua boleh check nasik...Takdak..

Ahh sudah..Still kena usha...

Tiba-tiba,gua terdengar...

"Eh eh..Hans Isaac la.."..kata sorang awek...

Wah..baru lu tau gua sapa...Gua dah cakap..Gua memang ada iras-iras Hans Isaac..Aritu iras-iras Aaron Ajis...

"Eh eh Hans Isaac.."..dengar lagi dari Makcik Garden plak...

Iksh..sudah-sudahla tu..Gua tau la..

Sampai ja kat eskelator,gua pusing nak tengok Rakan-Rakan gua..Babi,Hans Isaac kat belakang.SERIUS!...Celaka..Gua kena game...Terus gua moral down..

"Eh eh..Aaron Aziz dan Hans Isaac la.."..tiba-tiba gua terdengar sorang awek neh plak cakap...

Terus gua kembali bersemangat...Gua tau gua tau...

Terus tak jadi tengok wayang,gua terus pergi berlakon cerita Ombak Rindu-Rinduan Cubit-Cubitan...


Tuesday, December 13, 2011

Kau adalah Penyelamat...

Rupa-rupanya,di sebalik kehilangan sesuatu,penyelamat akan datang jugak akhirnya...

Serius..Beleklah gua petang itu sambil layan Facebook tengok mana tau ada artikel pelik-pelik lagi keluar,macam itu hari,gua ada baca,"Ombak Rindu" dikatakan merosakkan agama dan akidah remaja berdasarkan aksi-aksi ranjang yang dipaparkan...Gua malas nak komen..Tapi ianya agak sempit dalam konteks dunia sekarang..Sorilah Maleis Bodoh,lu mesti tak pernah layan porn kan?

Belek punya belek,tiba-tiba termasuklah aku kedalam page seseorang yang aku kenal...Click..

Aku tergamam..Terlopong..Dada berdebar kencang...Mata mengalirkan air mata..Badan menggigil dengan ketara..Serius,aku bagaikan hendak mengalirkan air mata...

Gambar yang dipaparkan di muka buku dia sungguh membuatkan aku berdebar kencang...

Cantik..Boleh membuatkan hati sesiapa yang melihatnya gugur..Bagaikan cinta pandang pertama..dan terus aku jatuh cinta dengan apa yang aku lihat...Aku menjerit sekuatnya...

Gambar neh yang aku maksudkan..
"Abang-abang nak mai Malaysia neh..Adik Hanjeng dah ready dah nak jumpa abang-abang semua?"..caption gambar neh yang membuatkan aku menangis sekuat hati..Menangis kegembiraan..

"THIS IS FUCKING HAPPENING!!!!!!!!'"

Underoath is coming to town muthafucka..JYEAHHHHH!!!!!!!..You are my savior..Yes,you are really my savior...


Enjoy this video..Please enjoy it...

I've been up at this all night long
I've been drowning in my sleep
I've prayed for your safe place
And its time for us to leave

Time is running, its running on empty and the gas is running out
I've decided tonight is the night
That I let love aside
Full speed ahead this seems to be the place
I've seen this once before
Planned perfection sought in my dreams
Hoping this would take you home

My knuckles have turned to white
There's no turning back tonight
Kiss me one last time

Around this turn where
the cross will cast your shadow
The people will all gather
To remember such a day
where the flames grew as high as trees
And the world it stopped, it stopped for you and me

My knuckles have turned to white
There's no turning back tonight
Kiss me one last time
Shut your eyes

My knuckles have turned to white
There's no turning back tonight
So hold on tight
Kiss me one last time
Shut your eyes

I will now bring new meaning to the word alone
Endless nights of dreaming of life
But today we should have spent here

Drowning in my sleep, I'm drowning in my sleep

Glass shatters and comes to a halt
I thought we'd be there by now
I thought it would be so much quicker than this

Pain has never been so brilliant
I made sure you were buckled in
Now you can walk hand in hand
Hand in hand with him

My knuckles have turned to white
There's no turning back tonight
Kiss me one last time
Shut your eyes

My knuckles have turned to white
There's no turning back tonight
So hold on tight
Kiss me one last time

Friday, December 9, 2011

Hey you,yes you...


We touch I feel a rush
We clutch it isn't much
But it's enough to make me wonder what's in store for us
It's lust, it's torturous
You must be a sorceress 'cause you just
Did the impossible
Gained my trust don't play games it'll be dangerous
If you fuck me over
'Cause if I get burnt imma show you what it's like to hurt
'Cause I been treated like dirt before you
And love is "evol"
Spell it backwards I'll show you

Nobody knows me I'm cold
Walk down this road all alone
It's no one's fault but my own
It's the path I've chosen to go
Frozen as snow I show no emotion whatsoever so
Don't ask me why I have no love for these motherfucking hoes
Bloodsucking succubuses, what the fuck is up with this?
I've tried in this department but I ain't had no luck with this
It sucks but it's exactly what I thought it would be
Like trying to start over
I got a hole in my heart, for some kind of emotional rollercoaster
Something I won't go on 'til you toy with my emotion, so it's over
It's like an explosion every time I hold you, I wasn't joking when I told you
You take my breath away
You're a supernova... and I'm a

I'm a space bound rocket ship and your heart's the moon
And I'm aiming right at you
Right at you
Two hundred fifty thousand miles on a clear night in June
And I'm aiming right at you
Right at you
Right at you

I do whatever it takes
When I'm with you I get the shakes
My body aches when I ain't
With you I have zero strength
There's no limit on how far I would go
No boundaries, no lengths
Why do we say that until we get that person that we thinks
Gonna be that one and then once we get 'em it's never the same?
You want them when they don't want you
Soon as they do feelings change
It's not a contest and I ain't on no conquest for no mate
I wasn't looking but I stumbled onto you must've been fate
But so much is at stake what the fuck does it take
Let's cut to the chase
But a door shuts in your face
Promise me if I cave in and break and leave myself open
That I won't be making a mistake
Cause I'm a...

So after a year and 6 months it's no longer me that you want
But I love you so much it hurts
Never mistreated you once
I poured my heart out to you
Let down my guard swear to God
I'll blow my brains in your lap
Lay here and die in your arms
Drop to my knees and I'm pleading
I'm trying to stop you from leaving
You won't even listen so fuck it
I'm trying to stop you from breathing
I put both hands on your throat
I sit on top of you squeezing
'Til I snap you neck like a Popsicle stick
Ain't no possible reason I could think of to let you walk about this house
And let you live
Tears stream down both of my cheeks
Then I let you go and just give
And before I put that gun to my temple
I told you this

And I would've done anything for you
To show you how much I adored you
But it's over now
It's too late to save our love
Just promise me you'll think of me every time you look up in the sky and see a star 'cause I'm a

I'm a space bound rocket ship and your heart's the moon
And I'm aiming right at you
Right at you
250 thousand miles on a clear night in June
And I'm so lost without you
Without you
Without you

Tuesday, December 6, 2011

Ombak Rindu

Lepaklah gua petang tu kat kedai makan depan simpang masuk rumah gua neh...

Ayaq sirap sebagai peneman..Rokok sebagai kawan...Tv kedai sebagai sahabat..

Belakang gua 3 orang brader lepak minum-minum sambil sembang-sembang..Gaya macam besar..Gaya abang-abang...Nampak memang power...

"Malam tu aku dah pergi dah jumpa budak tak guna tu..Tanak bayar jugak.."..Kata Abang Pertama..

"Aku dah cakap dah..Budak tu memang dasar tak makan saman..Aku rasa macam nak pukul ja budak tu.."..balas Abang Kedua..

"Aku dah nak hayun penumbuk aku dah malam tu..Nasib baik ada member-member dia plak kat kawasan tu..Kawasan dia,berani la dia besar kepala..Celaka.."..Balas Abang Pertama tadi...

"Kau jangan risau..Aku dah roger dah budak-budak..Tunggu aku call jer,diorang turun.."..balas Abang Ketiga..

"Siap dia..Perang besar neh..Jaga dia!!!.."..rengus Abang Pertama marah..

..Ohhh..Abang-Abang Gangster 3 rupanya..Patutlah nampak power...

Aku dah bosan lepak sorang-sorang..Lalu aku mengangkat punggungku untuk beransur..Lalu gua pon lalu sebelah meja brader-brader tadi...

"Abang-abang,dah tengok Ombak Rindu?"..tanya gua lembut...

...Diam..Tiada sepatah ayat pon keluar dari mulut masing-masing...

Air mata bergenang masing-masing....Lalu terus mengeluarkan handphone dan menelefon awek masing-masing...

..Dan aku terus berlalu..Dalam hati ada taman...Lalu aku tersenyum panjang....

Wednesday, November 30, 2011

Sejenak Aku Di Dunia Itu

Berjalan-jalan aku petang itu...Jam menunjukkan pukul 6.15 petang..Tenang saja petang ini...Kenderaan terbang melintasi kepalaku begitu laju..Haish,mengeluh panjang melihatkan keadaan itu..Panggg!!!Seketul mesin jatuh depan aku..Dasar Proton Belanga 2.0!!..Nak terbang tu,terbang la elok-elok sikit...Jatuh habeh power window ko neh...Sehingga tahun 2042,masalah power window kereta Proton masih belum selesai...

Terpampang di depan ku,billboard sebesar meja ping-pong..."Pasukan Malaysia Ke Piala Dunia!!"..Terbentang ayat itu di billboard tersebut berserta gambar Fakri Saarani sebagai coach Malaysia..dan 2 orang pemain bola bermuka ala2 orang Sepanyol...Ya,Malaysia sudah mengamalkan taktik kotor Singapore semenjak tahun 2023 lagi dengan menyeludup haram migran dari Sepanyol suruh main bola dengan Malaysia dengan memberi kerakyatan tetap kepada Bangla-bangla Sepanyol neh...

Aku meneruskan lagi perjalanan menuju ke satu sudut di sebelah Rozmey Tower..Alhamdullillah,Rozmey dah banyak merubah bandaraya Jetroit ini..Nama lama pekan kecil ini,Jitra sudah lama ditukar menjadi Bandaraya Jetroit..Ala-ala urban..Sejajar dengan perubahan sejarah Malaysia..Sejarah Malaysia sudah beberapa kali diubah bagi menjaga hati pihak pembangkang yang mahu nama mereka dinaikkan menjadi orang pertama yang menjejakkan kaki di tanah melayu...Negeri Melaka sudah ditukar namanya menjadi Genuak kerana dikatakan ParamessAnwar telah bersandar di pokok Genuak semasa beliau mula-mula datang ke tanah melayu dan menyaksikan anjing-anjingnya disembur gas pemedih mata pada ketika itu..Beliau hanya ketawa dan berniat untuk membuka penempatan di situ..Sejarah,sudah tidak relevan pada masa ini..

Merenung panjang aku petang itu..Seorang gadis datang dan duduk di bangku sebelah..Tawar senyumannya...

"Pakcik dari mana neh?"..sapa Gadis tersebut...tangannya memegang bunga ros putih...

"Dari rumah nak..Saja keluar amik angin.."..balas aku sambil memandang bunga ros itu...

"Oohh..saya dari shopping complex Pavillion tadi.."..balas Gadis Ros Putih tersebut...

"Pegi waffle ka?"..tanyaku tentang kegiatan anak muda zaman ini...Menari ala-ala shuffle di atas basikal fixie sambil makan tutti frutti sambil ambil gambar sendiri depan cermin guna DSLR..

"Taklah..saya tak minat benda-benda tu..Macam bangang ja saya tengok.."..tergelak kecik Gadis Ros Putih tersebut...

"Baguslah..Bak kata Bilal Muda,usahlah dibuang masa dengan benda-benda tak berfaedah macam tu.."..mengingat kembali rancangan di ASTRO yang aku tonton tadi..

"Ha ah...Betul tu..Neh pakcik saya tengok macam bersedih saja...Kenapa?Ada masalah ka?"..tanya Gadis Ros Putih itu...

"Itulah..isteri pakcik baru meninggal sebenarnya..Sakit tua.."..balas aku perlahan...

"Innallillah.."..lembut balasnya..

"Itulah dia..DariNya kita datang dan kepadaNya dia pergi..."..balasku sambil meniru ayat Bilal Muda...

"Mesti pakcik sayang sangat kat dia kan...?"..tanyanya lagi...Banyak tanya plak..

"A,ah..Sayang sangat..tapi itulah kehidupan..Mereka datang dan pergi..Sayang macam mana pon,mereka tetap akan pergi.."..balasku lagi..

"Mesti dia cantik sangat kan?"..tanya lagi dia neh..

"A,ah..Pakcik ada simpan lagi gambar dia neh..Gambar masa dia muda lagi.."..balasku sambil mengeluarkan wallet yang sudah usang dimamah usia..Jenama FILA..ada rantai...

"Mana dia gambar dia pakcik?"...sedikit tidak sabar nampaknya Gadis neh...

Sambil aku pon membuka wallet tersebut dan menunjukkan gambar arwah isteri aku tu....


"Wahhhhh!!!!Ini Neelofa kan?"..excited pulak Gadis Ros Putih tu..

"A,ah..Pakcik la Hans Isaac.."..balas aku sambil senyum sinis....

"Tu bunga Ros putih tu sapa bagi tu?"..tanya aku sambil menunjukkan bunga ros putih yang masih berada di tangan gadis tersebut..

"Ohh..ni kawan saya kasi..Lawa kan?"..ujar Gadis Ros Putih tersebut..

"Ohh..baguslah..Jagalah ia selagi ia masih berkembang..."..balas aku sambil berdiri perlahan-lahan dan mula menuju pulang...

Di dalam akal fikiranku,aku tenang kerana dapat melihat kembali ros putih tersebut...

Monday, November 28, 2011

Ultras Malaya?

Gua dah cakap..Melayu neh suka berpersatuan...

Apa bana Ultras Malaya neh?

Bagi aku,dari pemerhatian aku,apa yang aku rasa releven,Ultras Malaya neh penyokong kuat team bolasepak Malaysia..Tak kira lah Harimau Malaya mahupon Harimau Muda...Penyokong kuat sehinggakan semua penyokong lain akan dikondemkan diorang dengan slogan "Kitorang sanggup bersorak untuk pasukan Malaysia selama 90 minit,lu orang ada?"...

Ya,aku pernah melihat kelibat mereka..Di stadium terutamanya...Dan aku takkan pergi ke mamak seksyen 7 untuk menonton perlawanan bola lagi kerana sana port kuat Ultras Malaya..Nanti tak pasai-pasai roti telur aku berbau asap flare..Babi...Kadang-kadang rasa bangga la jugak ada diorang neh..Yer la,tak la sunyi sangat stadium...Nak bising pon maybe time gol,pengadil bodoh,player kena tackle kuat jatuh bergolek,kad kuning merah,maybe time tu saja penonton akan berbunyi...Tapi dengan adanya mereka,Alhamdullillah,90 minit perlawanan ditambah pula masa tambahan,stadium tidak lagi sunyi macam dulu...

Nak jugak aku join,tapi fikir-fikir balik..Aku nak pergi stadium nak tengok bola sokong mana yang patut,kutuk mana yang tak patut,bukan nak berjoget,menyanyi,hafal steps tarian,kena datang awal buat kacau depan stadium,balik rumah bukak forum kondem penyokong lain...

Bukan lagi kegembiraan dah tu....

Hati Lembut

"Kau dah tengok Twilight?"..tanya Rakan Gebu tiba-tiba...

"Belum..Ko dah tengok ke?"..tanya gua balik....

"Dah..dengan awek aku aritu...Perempuan suka sangat cerita tu.."..balas Rakan Gebu...

"Biasalah..fantasi perempuan susah kita nak tafsir..Apa yang diorang nak..Apa yang diorang suka..Apa yang diorang harapkan...Tak gitu?"..balas aku separa berminat...Hati tengah sedih..Biasalah...

"Gitu-gitu..."..pendek jawapan Rakan Gebu...

"Apa cerita pulak kali neh?Hero dengan Heroin kahwin ka?"..tanya aku..

"Dah.."..jawab beliau..

"Jadi jugak diorang kahwin..Bukan si Vampire pakai bedak tu gay ka?"...tanya aku concern..

"Manada.."..jawab Rakan Gebu...

"He will have enough blood stock every month...He's a vampire after all...He probably never need "mayonnaise" stock every single night..."..balas aku sambil tersenyum lebar...

Faith

If you have faith in someone,please hold on to it so that it will not kill him/her slowly...


....and yes,if you don't die,then it will make you a "stranger"...

Sunday, November 27, 2011

Abang sibuk la you olls..

Awwww..busy la sekarang neh nok nok sekalian...

Tak sempat Abang Jem nak update blog tau...

Takpa..nanti Abang Jem update yer nyah..umphhhhh...




Babi!!

Nyah mana hack blog aku nehhhh!!!

Saturday, October 29, 2011

Peminat Bola di Malaysia Punya Cerita..

Gua lepak di kedai makan itu hari...Makan..Forever Alone...Biasa...

Di belakang gua ada brader pakai Ray Ban uptown sedang lepak-lepak sembang-sembang dengan member-member buat good...Pakai jersi Arsenal...

"Padan muka Man Utd kalah dengan Man City semalam..Puas hati aku sial!!.."..katanya suatu ketika itu....

"Celaka punya match..Man Utd main terabur.."..balas rakannya..Peminat Man Utd,aku rasa...

"Tu la kau..Bodoh sokong team bangang macam tu..Kena 6-1...Padan muka!!!.."..beria benar caranya...Peram lama cara neh...

"Ah,kena 8-2 dengan Man Utd haritu kau tak kira plak?"..bangkang rakannya...

"Ahhhhh,tak kira la..Janji kalah 6-1..Hahahahaha..Padan muka kau Man Utd sial!!!..Kau pon jangan sokong Man Utd laaa..Bodoh sial team Man Utd..."..seraya sambung gelak lagi...

"Biar la aku nak sokong Man Utd..Dah aku minat..Kau sokong Arsenal aku tak pernah nak bangkang pon..."...balas rakannya lembut..

"Ahhhh sebab tu la kau bodoh.."..keras percakapannya...

"Sial lah kau.."..balas rakannya biasa-biasa...Malas nak layan gamaknya...

Aku bangun..Selesai makan...Ingin ke kaunter bayar..Mereka juga bangun...Sama-sama di kaunter...

"Berapa bang..?"..tanya mamat Arsenal tersebut...

"RM5.70.."..balas Abang Restoren..

"Wei,aku tak cukup duit neh..Pinjam duit kau..."..selamba mamat Arsenal berkata kepada rakannya...

Lalu rakanya pon dengan ikhlas menghulurkan RM10 kepada mamat Arsenal itu tadi..

Dalam hati aku,terus aku menangis tersedu-sedu...


Tuesday, October 4, 2011

Nampak Sangat Aku Dah Berusia

Semakin hari semakin ramai pulak yang cuba menjadi Keyboard Warrior..

Apabila zaman dulu-dulu masing lagi kurang jaringan yang tiada sempadan ini,hidup hari-hari diteruskan tanpa memikirkan masalah orang lain...Hidup carefree..Without the boundary of being dragged into the abyss of your fantastic perfect life self-proclaimed world...

Dengar macam hebat dalam dunia maya..Kedengaran cuma...Kelihatan munkin berbeza..

Aku tidak hebat di dunia maya...Di dunia realiti munkin lagi lemah dari kamu semua...

Kah Kah Kah Kah Kah...

Dan..dan..tiba-tiba lagu neh..Hurmm...Membuatkan aku berfikir...Masa telah berlalu...Sekarang bukan lagi masa aku..Masa mereka...masa mereka yang masih tercari-cari jalan hidup...Tambah-tambah yang masih lost tu...

Darah muda..pantang sentuh..Berpayung turun..Munkin rakan Facebook kau jer la tapi...Rakan dunia realiti?Kau ada ramai kawan tak wahai Online Geek?

Darah muda juga masih kurang akal...Jadi...Oh well..

Zaman aku itu sudah berlalu..Zaman aku bukan lagi di zaman As I Lay Dying...Sekarang zaman Najwa Latip,Akademi Fantasia,Dubstep,Hijabster,K-Pop,Super Junior,Super Senior,Super Super Senior,dan tidak lupa juga zaman Keyboard Warrior.Zaman Hebat aku gelarkan...


Nampak sangat aku dah berusia...

Saturday, September 10, 2011

Kerja Halal

"Tahun 2011 memang bukan tahun kita..Banyak halangan kita tempuhi tahun neh..."..rungut aku kepada Rakan Gebu...

Kami berdua mempunyai masalah yang sama..Kewangan..Biasiswa..Kerja..Belajar...

Dia junior aku semasa di peringkat ijazah dulu..Sekarang,lebih daripada senior junior..Lebih kepada Batman dan Robin..Gua seperti biasalah Batman sebab gua tua daripada dia...dan tidor lebih lewat..Dia pukul 11 dah hilang dalam dunia Inception dia...

"Tu lah..Asyik ada sahaja masalah..Takper,dugaan Allah SWT..Terima seadanya...Tahun 2012 akan jadi tahun kita!!"..jerit Rakan Gebu semangat...

"Harap-haraplah..Berdoa saja la yang mampu..Tapi not bad gak kan kita neh..At least,sekarang menempek kerja di UITM Puncak Alam neh...Ada jugak rezeki...Rezeki halal...Aku ingat dulu nak cari rezeki haram ja..Jual daging babi kat market.."..rengusku...

"Gila..."..balas Rakan Gebu simple...

"Eh,rezeki halal la.Apasal lak nak jadi rezeki haram..Gua meniaga dengan cara betul...Cuma gua jual babi.."..sambung aku...

"Gila jugak.."..balas ringkas lagi si Rakan Gebu....

"At least sekarang,kita cari rezeki halal kan?Tapi kau tahu,ada satu pekerjaan neh,walaupon ianya rezeki halal,tetapi tetap dicemuh dan dipandang hina oleh masyarakat..."..tanya aku...

"Apa gila kerja tu?"..tanya Rakan Gebu hairan...

"Kerja dengan Dr Rozmey.."..balas aku selamba...

Wednesday, September 7, 2011

Generasi Di Kala Ini Disimpulkan Dalam Satu Lagu..



This song...this video clip...summarize it all...summarize this era of time...

Pertama,trend artis kelahiran YouTube...
Satu medium yang senang untuk kau menonjolkan bakat kau yang ada..Ramai orang yang akan nampak bakat kau selain di Akademi Fantasia,Mentor,mahupon di The Biggest Loser..Maka berlumba-lumba lah mereka yang merasakan dirinya berbakat merakamkan video sendiri menggunakan kamera webcam laptop masing-masing..dengan harapan,suatu hari nanti,seorang penerbit album akan terclick video youtube kau...Cuba letak title video "Main Dengan Abang","Gadis Bogel Gebu",ataupon "Kena Rogol Ramai-Ramai",tetapi bila orang click,kuar video kau main lagu ciptaan kau..Sahih trolling gila babs punya..daripada kebencian mereka kena tipu dengan title video kau,terus akan memupuk rasa sayang terhadap lagu kau...Gua dah kasi marketing strategy untuk lu..Amacam?

Kedua,trend Hijab dan Gitar..
Haritu kecoh Baju Kurung dan Gitar..Tetapi sekarang,Hijab dan Gitar...Shawl menjadi kegilaan sekarang..dan berhijab dan bergitar juga menjadi kegilaan sekarang..Tradisi artis menyanyi berbaju kurung di kala zaman moden ini telah dipecahkan,maka pecahkanlah tradisi berhijab pula..Yuna?Dia tidak berhijab aku rasa..dia memakai pakaian rasmi masyarakat sana saja....1Emerika katakan...
"..dan sebenarnya ku mengharapkannn,di sebalik senyumanmu itu...Nyanyi Yuna di New York sana sambil tersenyum riang memakai Librese...

Ketiga,trend Cinta Facebook Pertama..
Cinta pandang pertama sudah tidak wujud...Cuma ada cinta facebook pertama...Maybe in the future,bila anak kau tanya macam mana ayah kenal dengan mak dulu,kau akan jawab,"Dulu Abah la gatal add mak kau sebab tengok gambar mak kau ambil dari atas nampak comel..Jumpa-jumpa,kena tipu siakkk!!"..Sama juga seperti yang dinyanyikan dalam lagu neh,cinta berputik di dalam Facebook..

Keempat,trend budak-budak sekolah gatai...
The singer portrays it herself..Meet strangers in Facebook,next thing you'll know,"Pelajar Tingkatan 4 Dirogol Beramai-ramai",or "Pelajar Sekolah Mangsa Rogol Mat Rempit","Aini,Pelajar Cemerlang Diminta Pulang ke Malaysia Dipercayai Dilarikan Ke Lombok"...and even worse "Mayat Pelajar Ditemui Dalam Longkang Dipercayai Dibunuh Dan Dirogol"...You get the idea aite?.."harus pejam mata dan cuba apa saja" bak kata bibit lirik lagu tersebut..How nice...

.."Kita hanya berkenalan di laman muka buku..Soon..Very Soon..."

Kelima,trend Tutti Frutti Kapitalis...
Cedok-cedok,RM20 untuk errrrrrr errrrrrrrrrrrrr....a small bowl of yogurt with fruits and craps?Camon dudeeeee...Cereal is healthier than that...

Keenam,trend DSLR..
Trend yang dah lama sebenarnya,you are so yesterday..Kamera ribu-ribu,gambar yang kau ambil hanyalah gambar kau di hadapan cermin sambil bermulut itik...Paling up sikit,close up gambar mangkuk Tutti Frutti kau beli tadi...Nak lagi up,gambar kau depan cermin,pegang gitar,sambil makan tutti frutti,dan bertudung Hana Tajima dengan caption "Buwok au titew"....

Seorang yang berbakat besar...Susunan lagu yang menarik...Punya masa depan yang cerah di dalam industri hiburan...Good luck Najwa...

Cinta Ruangan Saya?Kisah lama....

Rasa berjaya pula...

Gua rasa berjaya semenjak dua menjak neh...

Gua maksudkan,berjaya dalam membawa propaganda gua melalui blog gua neh...Yer la..Blog tak seberapa..Just tempat aku mengeluarkan propaganda...

Tapi aku rasa aku berjaya...

Berjaya bila ada rakan-rakan asyik quote isi-isi gua kat sini dalam kehidupan seharian mereka...

Nampak sangat lu suka stalk gua bukan?

Tenang...

Tuesday, August 23, 2011

Konpius dengan hidup kau kan?

Kau pernah jumpa orang paling konpius dalam dunia?

Aku pernah..

Tangan memegang sebotol arak..Sambil meneguk arak tersebut,dia bertanya kepada gua....

"Agak-agak nanti time aku belajar kat luar negara,senang tak nak cari makanan halal...?"....tanya dia selamba...

Terus aku membacakan ayat kursi di hadapannya..

Alhamdullillah,terbakar dia malam tu...

Sunday, August 21, 2011

Adakah blog kau best?Blog aku tak best..

Semenjak dua menjak neh,blogging dah menjadi lebih dari trend..Ianya culture..Budaya di mana budak-budak yang baru nak kenal dunia start to blog everything about their simple life...(YES,simple..nama pon budak-budak..Apa yang complex sangat hidup diorang?Pergi sekolah,mintak duit kat mak bapak,romen dengan BF/GF kat sekolah,itu jer la)...

Aku cukup menyampah bila masuk blog budak-budak macam neh...Sampaikan BF/GF kau balas SMS kau pon kau nak blog kan?

Tu belum masuk bab makan-makan lagi...Makan Pizza Hut pon kau nak tunjukkan kepada satu dunia ka?Mak kau masak pon kau nak cakap kan?Mak gua masak dari kecik gua rilex-rilex ja...Lagipon mak gua masak kat kedai makan...Dia lagi senang beli nasi bungkus...

Oh ya,ini nasihat Abang..Jangan letak lagu kat dalam blog..Ianya mengganggu..Serius...Abang adalah seorang silent reader..Abang akan turn off kalau baru nak start baca ja blog korang,keluar lagu Justin Bieber Babi Babi Babi Ohhhhhh..Babi Babi Babi Ohhhhh..Thought you always be my Pig...Memang Abang akan mencarut dan laju-laju tutup blog kau...Jangan buat...

Oh well..It's your own blog..This is mine..So,fair and square...Gua kutuk lu,lu kutuk gua...

Dan,Gua tahu lu orang buat blog sekarang sahih nak kejar rate nuffnang kan?Mana tahu leh buat kehidupan dengan blog korang tu...Naikkan rate and later on gain a lil bit from it...Tapi pesan Abang,jangan menyemak sangat boleh..Jangan jadi macam si Hamis Jamikha So Over Herself tu boleh?

JUST REGISTER WITH CHURP CHURP,YOU WILL UNDERSTAND WHAT I'M TRYING TO SAY.CLICK CLICK

Nanti gua akan senaraikan cara-cara untuk menjadi famous melalui blog anda...Bimbo,mesti kau suka nak dengar kan?

Friday, August 19, 2011

Hijabster?

Berjalan-jalan di kompleks membeli-belah bersama Chenta memang dah jadi rutin aku...Aku suka window shopping..Kalau ada duit lebih,boleh la sambar barang satu dua yer tak..dan aku selalu terserempak dengan Hijabster..

Dan seperti kamu semua tahu,trend sekarang adalah trend hijab,shawl,tudung,ala-ala Hana Tajima..Lilit-lilit,cucuk-cucuk,guling-guling,siap..

Banyak aku nampak,budak-budak,kakak-kakak,acik-acik yang dah menjadi Hijabster..Alhamdullillah bagi mereka yang ingin melangkah ke arah kebaikan...

Ada yang pandai bergaya bersama tudung masing-masing..Tapi lagi banyak yang gagal..

GAGAL...

Serius punya gagal...

Apa ka bangang kau pakai tudung kalau kau masih pakai baju menampakkan bentuk badan kau...

Apa ka bangang kau pakai tudung kalau kau pakai legging jarang nampak warna kulit dan bentuk kaki gajah kau..

Apa ka bangang kau pakai tudung kalau bermekap tebal...

Apa bangang?

"Neh Abang Hanjeng..Nama pon hina...Kitorang pakai tudung pon dah cukup baik tau..Better dari yang tak pakai tudung,pakai baju dedah sana dedah sini,pakai skirt nampak betis peha semua.."..cebik seorang Hijabster cuba menerangkan...

"Apa beza diorang dengan korang?"..tanya aku..

"Ehh Abang Hanjeng neh..Memanglah beza..Diorang tak ingat Allah..Kitorang pakai tudung pon nak komplen ker?"..getus Hijabster itu lagi..

"Maknanya,korang semua ingat akhirat la..?"..tanya aku..

"Of coz..duhhhh..."..balas Hijabster separa puas...

"Ingat akhirat tetapi korang masih terlalu keduniaan..Seperti pepatah Anjeng,niat ke syurga tetapi hati masih di dunia..."..balas aku..

"Kitorang nak pergi berak jap la ek Abang Han..."..balas Hijabster seraya mengorak langkah pergi...

Nak berubah,lakukanlah dengan niat yang betul,bukan hanya tidak ingin ketinggalan di dalam arus fesyen dunia...



Klik untuk imej yang lebih jelas..

Nak pakai tudung tu pakailah..Jangan melebih-lebih sangat boleh tak?

Teletubbies dah peluk Islam kan?Alhamdullillah...

Monday, August 8, 2011

Entri Kemaskini

Gilalah..Lama sangat dah neh gua tak update blog gua...Bulan lepas 3 entri saja?

Hilanglah peminat-peminat gua nanti..

Bila gua dah hilang peminat,gua nak join K-Pop Talent Show kat Hitz TV lah...

Dengar cerita,remaja melayu sekarang semua nak jadi artis Korea..Tak padan dengan ketiak hitam,muka banyak jeragat,Korea konon..

Gua tak layan Korea..Jepun ya..Tidak dinafikan...

Semua nak jadi Korea konon..Ptuihh..Lainlah gua yang memang muka ala-ala Japanese neh...Apa nama tu artis Jepun tu tu..Alaaaa,yang budak-budak sekarang minat tu...Muka cute-cute tu...

Gua tengah amik angin petang sebelum bukak puasa..Perot ada skit kurang boroi..Amin

Sunday, August 7, 2011

Amalan dan Duniawi..

Semenjak teknologi menjadi sebahagian daripada kehidupan kita sekarang neh,banyak sangat dakyah pelik aku tengok...

Salah satu dakyah yang paling pelik aku tengok adalah...

Bawak Ipad pergi sembahyang tarawikh..

"Kitew pegiew Tarawikh malam niew auuuu..Nak dekatkan diri kitewww dengan Allah SWT"..Check in Masjid Al-Ala via Ipad..

Apa ka bangang kau pergi masjid bawak Ipad?..Sambil sembahyang kau check notifications Facebook ka apa,check comments kawan-kawan sedakyah yahudi kau yang akan komen "Waaaa Tina,awak pergiew Masjid dah ek?","Waaa Tina dah jadi alim",mahupon "Wahhhh Tina dah insaf"...

Bulan Ramadhan sahaja kah kau ke masjid?Bulan ramadhan sahaja kah kau akan mendekatkan diri kepada Allah SWT?ataupon dalam bulan Ramadhan sahaja kah kau mengucap dua kalimah syahadah,masuk Islam balik,then lepas Ramadhan kau jadi Kafir balik?

Aku rasa amal-ibadat yang dikerjakan sekarang ini hanyalah sebahagian daripada trend,mahupon fesyen...Semua orang buat,jadi kau pon nak buat...

Makanya,KAU BODOH...

Sunday, July 31, 2011

Facebook Whore

Kalau terjumpa gambar profile perempuan mana-mana yang just menampakkan bahagian dadanya sahaja,you know she is a whore..Watch out kids!



MESTI PEREMPUAN TU AKAN POST GAMBAR THEN LETAK CAPTION "BUROKKK OWKAYY"

Pancing suruh orang puji nampak...

Monday, July 25, 2011

Muzik Indah...

Budak-budak sekarang suka sangat K-POP kan?

Tah apa gila tah minat K-Pop..Kau tahu Korea mempunyai peratusan paling tinggi Pembedahan Plastik di dalam dunia?

Maka semuanya Plastik..Paham?

..dan ini tidak plastik...enjois!

Monday, July 4, 2011

Pengkid?

"Pengkid semakin banyak la skang neh..."..sembang aku dengan Rakan Gebu...

"Biasalah..trend budak-budak perempuan sekarang nak kapel dengan Pengkid.."...balas Rakan Gebu sambil menyuap nasik ke dalam perut...

"Tah apa yang dicari oleh perempuan sekarang pon aku tatau..Budak-budak tambah-tambah..Aritu gua ada jumpa Pengkid dengan awek dia kat satu parti muda mudi neh..."..sambung gua...

"Mesti awek dia lawa gila kan?"..rungut Rakan Gebu..

"Of coz..Mesti lawa-lawa punya awek Pengkid...Kau tahu kenapa?"...tanya aku..

"Tah..tapi Pengkid tu sahih buruk gila khinzir kan?"...tanya Rakan Gebu..

"Of coz!!!Pengkid buruk,tetapi awek mesti lawa...Gilalah..Kecewa dengan lelaki dengar kata..Lelaki banyak menghancurkan hati awek-awek neh..So,nak tebus kekecewaan,diorang kapel dengan Pengkid..."..hujah aku seperti Pakar Psikologi...

"Betul betul betul.."..ujar Rakan Gebu..

"Pengkid juga ingin menunjukkan kepada lelaki yang perempuan juga boleh melakukan apa sahaja yang lelaki boleh buat...Contohnya main futsal,merempit kereta,drift kereta,mabuk-mabuk di Club,main anak dara orang,suma Pengkid nak tunjuk yang diorang pon leh buat tau..."..terang gua lagi....

"Betul lah..Malam tu gua lepak kat mamak,meja sebelah gua penuh geng Pengkid...Sembang pasal main dengan awek masing-masing..Pergh,sembang tak kencang pulak dengar..."..rungus Rakan Gebu...

"Sembang kencang pon tak guna sebab ada satu benda neh diorang takkan boleh buat,tapi kaum kita boleh buat..."..balas aku selamba...

"Buat apa?"..tanya Rakan Gebu kehairanan...

"Masuk tandas lelaki kencing berdiri...Pondan berani ja masuk tandas perempuan kencing berdiri..Pengkid kau pernah tengok masuk tandas lelaki?"...jawab aku selamba...

"Tul gak tu.."..balas Rakan Gebu...

Terus gua baling tuala wanita ke muka Pengkid yang tengah buat muka brader-brader kat depan kami...

PTUIH!

Friday, June 24, 2011

Identiti

Gua ada banyak dengar suara-suara bloggers lain yang menceritakan tentang Blog Hanjeng ini...Terima kasih kepada yang sudi mengulas blog yang tidak seberapa ini...Terima kasih kepada Mrs Guinea for your review..Terima kasih juga kepada Abang Zam dan Leman...kepada yang lain-lain,dengan penuh perasannya,kalaulah anda ada menganalisi blog ini,terima kasih jugak diucapkan...

Tahukah lu orang semua yang blog gua dah berusia 4 tahun...Lama..Sungguh lama aku berblog...Bukan secara serius,tetapi hanya untuk melepaskan apa yang terbuku di otak..Bukan terbuku di hati..Kau berfikir guna hati ka otak?Patutlah kau pakai tudung pakai legging nampak bontot...Gua akan menulis jika anda benda yang ingin aku sampaikan...Bukan setakat gambar-gambar makanan gua,mahupon gambar anak saudara gua yang pandai cakap "teng kiu teng kiu",dan juga bukan sekadar gambar-gambar melawa kau yang hanya digunakan untuk memancing pembaca lelaki untuk menaikkan rate Nuffnang kau...Aku menulis bila aku ingin menyampaikan sesuatu...

Ramai yang kata,munkin penulisan aku bersahaja,tetapi jika kau betul-betul memahami apa yang ingin aku sampaikan,kau akan paham masalah sebenar..Aku berkias...Selalu berkias...Nama anak aku nanti pon akan aku letak Mohd Kias Fansuri...Sebab aku minat Kias Fansuri...Siapa Kias Fansuri?Lu orang hanya layan Bangfes,tak payah tahu apa itu Kias Fansuri...Tetapi,itulah..Kalau kau paham,kau ambil...Kalau kau tak paham,kau boleh pergi baca blog lain..Aku tak kisah...

Kenapa blog aku nama Blog Hanjeng?

Dulu blog aku nama senonoh..Memang senonoh...Tapi,ada satu time tu,gua tengah geram baca artikel untuk thesis gua,dalam kepala otak asyik maki jer..Anjing anjing anjing...Terus gua tukar nama blog gua jadi Blog Hanjeng...Bukan BELOG..BELOG bunyi macam TELOG...Gua tak layan telor,,Gua berorientasikan lurus...or straight.."Hinanya nama blog..Sahih orangnya pon hina"...Yes..memang nama hina..Tetapi ianya hanya atas nama...Nama..Just an orientation...Just a medium in symbolizing something...Biar nama hina,jangan perangai hina...Kalau nama lu Fasha Al-Habsi Sandha Gemora Diana Mustawalsikin pon,tapi perangai lu macam jalang,lu tetap hina...Betul?..Jadi,aku suka nama Hanjeng...dan lagi satu,anjing cute dan pandai melintas jalan...Tidak seperti kucing yang harap muka saja comel,tetapi bodoh bila nak lintas jalan...(Cuba relate dengan konteks dunia sekarang..Inilah yang gua maksudkan dengan sikap berkias aku)

Kenapa tak selalu update?

Sibuk..Ya..Amat sibuk..dan munkin tiada apa yang menarik untuk diceritakan...Lainlah kalau kau nak dengar cerita aku hari-hari buang taik kucing-kucing aku...Mau?..Minta maaf kepada Followers semua...

Dan ini soalan yang selalu muncul....

Kenapa tidak dedahkan identiti?

Malas...Tak hensem..Tapi sebenarnya hensem jer...hehehehe

Wahhh..Aku dah tahu macam mana nak dapat followers beribu..YES YES!!!!

Kejap,gua amik gambar gua....

*Ketechakkkkk*..(Sila insert bunyi kamera)

Pergh...Hensem sial gua...Okay,disini,dengan penuh bersejarah,Abang akan reveal identiti Abang...



Abang sebenarnya adalah Aaron Aziz...

Kthxbye!

Friday, June 17, 2011

Senang hendak senang..Susah untuk Kesenangan..

Abang sekarang sibuk...Ingat entri Abang yang bertajuk Sabar Sabar Biar Papa Pegang tu?..Abang hanya mencari "jalan" pada waktu itu..."Jalan" yang Abang cari dan telah pon memulakan gerak mula minggu ini...

Abang sudah jumpa "jalan" baru dalam mencari haluan hidup Abang...Alhamdullillah,kini berada di Puncak Alam pula menabur bakti kepada anak bangsa di UITM...

Kembali menjadi tumpuan mata-mata pengejar ilmu pengetahuan..Mata-mata penuntut ilmu duniawi..Mata-mata para pelajar-pelajar Abang yang mengharapkan ilmu daripada Abang...InsyaAllah..Akan Abang bantu satu-persatu..Selangkah demi selangkah...

"Saya tak minat la course saya neh Sir...Mak saya yang suruh saya masuk belajar kat UITM neh..."..rungut seorang Pelajar apabila minta diperkenalkan diri....

Abang hanya mampu tersenyum....

Bukan mudah untuk hidup...Lagi susah untuk berdiri di atas kaki sendiri...

Muda lagi,masih belum kenal erti kehidupan...Tiada jalan mudah untuk berjaya...Jalan mudah hanyalah untuk orang bodoh dan murah...

Kau ingin hidup senang?Banyak jalan mudah sekarang...Begitu banyak...

Kau boleh jadi Pelakon yang tidak boleh berlakon tetapi boleh menjual bentuk tetek...

Kau boleh jadi Penyanyi yang tidak bersuara tetapi bernafsu buas...

Kau boleh jadi model yang mempunyai rupa tetapi tidak mempunyai maruah diri...

Kau boleh menjadi ahli perniagaan yang berjalan megah di atas kesusahan orang bawahan...

Kau boleh menjadi ahli politik yang hanya tahu merancang untuk kesenangan diri sendiri tanpa memikirkan kesusahan orang lain...

..dan munkin kau juga boleh menjadi pelacur kelas atasan..Senang...ataupon perempuan simpanan ahli-ahli politik seperti yang diatas...Senang bukan untuk senang?

Berjalanlah di atas kaki sendiri..Bukan menjadi parasit orang lain...Bukan dengan menggadaikan maruah..Bukan dengan hanya mengambil jalan mudah...Ingat pesan Abang...dan jangan lepak kat depan pintu Pavillion...Ptuih!

*Mood benci model-model murahan yang penuh dalam Facebook..Diselang pula dengan lagu Pesawat-Hitam,memang akan mengeluarkan aura berleter gua*

Enjois!!!

Friday, June 10, 2011

Video Klip Terbaru GulaGula KPop MPop!!!



Eh bukan?Apa?Group Rosalinda Welkam To Mareishia?PTUIH!!!

Ini bukan Korea Pop..Ini Kelantan Pop...

Sunday, June 5, 2011

Abang Jem dan 4 Bininya...

"Power betul Abang Jem (Sallih Yaakob)...Kahwin 4..Tah apa ilmu dia pakai nak tundukkan 4 orang perempuan di bawah telunjuknya..."...bebelku kepada Rakan Gebu haritu...Melepak kami di Restoren Syed Bistro Shah Alam...Hari jumaat...Pukul 2 lebih...Seperti baru balik sembahyang Jumaat..Seperti...

"Tu bukan power,tu namanya jodoh di tangan Tuhan...Lagipon dia mampu...Isteri-isteri dia pon bagi kebenaran...Apa salahnya..."..balas Rakan Gebu...

"Isteri-isteri dia kena Mee Goreng Telur Mata kangkang kot..."..seraya aku berkata sambil tangan menyuap nasik bukhara kambing...Sedap...

"Tu la aku cakap...Perempuan neh suka lelaki yang kelakar..."...balas Rakan Gebu....

"Yer ker?Perempuan suka lelaki kelakar rupanya...You nih kelakar la..ihiks..."..aku cuba menjadi kelakar..Rakan Gebu termuntah...

"Geli siak..."..balas Rakan Gebu..

"Kelakar tak aku?Kelakar kan?Sahih perempuan-perempuan minat kat aku...Hik Hik Hik..."...balas aku yakin dengan tahap kelakar aku....

"Kau tu miskin,takder duit...Tadak guna jugak kalau kau kelakar pon.."..balas Rakan Gebu selamba...

"BABI..."....spontan keluar...

Arkkk...Arkkkk...Arkkkk...(Sila insert bunyi Gagak sebagai bunyi latar)

****************************************

Tuesday, May 31, 2011

Budak Kecik 14tahun Yang Bangang...

Ada seorang rakan Facebook aku paste kan link blog seorang budak 14 tahun neh kat news feed aku...Tajuk dia "Kesah Apa Aku Bukan Virgin"...Munkin trend sekarang,budak-budak yang baru nak tumbuh bulu ari-ari tidak segan silu membuka pekung di dada...

Entri beliau berbunyi begini...

"...ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI ! thankyou :)..."

Munkin dia ada masalah dalaman yang kita tak tahu..Itu antara dia dan dirinya..dan juga dengan pencipta-Nya...

Kadang-kadang aku boleh menjadi seorang ortodoks..Kadang-kadang aku boleh berfikiran terbuka tanpa terus menjatuhkan hukuman terhadap budak kecik lost tersebut....

Bagi aku yang berfikiran waras,munkin dia mempunyai masalah dengan cara membawa diri di dalam dunia ini...Seawal usia remaja,sudah menjadi kurang berfikir amat membimbangkan rakyat Malaysia kini....Melayu terutamanya,yang terkenal dengan sikap menjaga budi pekertinya,bersopan-santun,lemah-lembut,dan sebagainya...Munkin dia kekurangan kasih sayang di rumah hingga dia sanggup untuk mencari teman di luar seterusnya melakukan sesuatu itu itu laaa...Haish..

Bagi aku yang berfikiran Hanjeng,TUH PAK ANG!..Biar orang pandang hina kita asalkan kita ada maruah diri?Kah Kah Kah...

Budak-budak..Haish...

Aku malas nak post link ke blog Budak Bangang tu...Pandai-pandai lah korang Google sendiri...

Kau perasan tak yang budak-budak sekarang bengap-bengap?Pengaruh Pavillion aku rasa...

*********************

Sunday, May 29, 2011

Keyboard Warrior

Aku baru ja dengar term "Keyboard Warrior" neh aritu..Sapa tah yang mentioned pasal benda neh kat aku..Bila aku pikir-pikir balik,baru aku paham...Apa itu "Keyboard Warrior"...

Selalunya di dalam Facebook la,kita boleh jumpa Keyboard Warrior..Banyakkk...Sepanjang Pengalaman aku,aku dah banyak kali walked across their path...

Contoh 1
Sambutan Hari Ibu hari tu...Penuhlah komen-komen para pengguna Facebook yang post up their status "Selamat Hari Ibu" bagai..Saya sayang mak,saya rindu mak,segalalah...Biasalah..Hype...Macamlah mak kau main Facebook jugak nak baca status kau yang panjang-panjang kat wall Facebook kau tu..Okay,tiba-tiba datang pulak seorang Keyboard Warrior neh post notes kat wall dia pasai "Haram Menyambut Hari Ibu Kerana Ianya Semperna Hari Kelahiran Mother Mary..Nauzubillah"...Terus aku kata laju-laju...Ha tudiaaaaa...Haram jadah apakah ini...Terus aku bukak note Keyboard Warrior tu..Baca punya baca,tudia,segalanya haram kerana ianya adat orang Kristian lah,hapalah,kita sebagai umat Islam tak elok ikut lah...

Bengap..Kata aku...Hari Ibu?Kalau Hari Kekasih aku tak kisah..Ini Hari Ibu bai..Memang lah kita kena ingat ibu kita hari-hari,tapi aku rasa la kan,bagi kebanyakkan orang kat sini,time Hari Ibu neh la time hangpa nak ingat kat dia,nak bawak dia kuaq makan-makan,nak bagi dia hadiah ka apa,bagi orang tua tu happy kan?..Datang keyboard warrior neh,pummmm,jatuhkan hukum haram..Pegangan orang Kristian?Wah..yang kau pergi upload gambar nampak lurah tetek itu,pegangan agama mana pulak?..Tukang-tukang komen bawah tu pulak,gambar tak kalah.."Iksh..tak sangka pulak Siti Hari Ibu neh haram.Mujuq Siti belum wish lagi kat mama Siti.."..komen salah seorang pengunjung di Note tersebut..Tapi,gambaq profile Siti tak kalah pulak...Pakai tudung peluk cium sana sini dengan Balak itu pegangan agama mana pulak?

Contoh 2
Justin Bieber datang Malaysia itu hari...Adalah satu page portal Media di Facebook neh,upload gambar-gambar sepanjang konsert Justin Bieber berlangsung...Dumm,penuh komen-komen dari keyboard warriors yang super fcuk...Jangan salah paham,aku TAK MINAT Justin Bieber..Aku cuma meluat Keyboard Warriors komen-komen kat situ...Walaupon aku tak minat,tapi aku tak bodoh nak komen bodoh macam Keyboard Warriors kat situ...

"Astafirullah..Inikah dia anak-anak muda-mudi zaman sekarang...Terpedaya dengan dakyah yahudi..Kalau korang semua nak tahu,ini semua propaganda Yahudi yang ingin menyesatkan anak-anak Islam kita..."

Salah satu komen berbunyi...Sungguh alim kedengaran kan?Tapi gambar profile picture rambut kaler-kaler...Berantai bagai...Pejuang Dakwah Islamiah dan Kebajikan mana-mana kah?..Dakyah Yahudi?Eh eh,yang kau main Facebook ciptaan Mark Zuckerberg yang terang-terang memang seorang Yahudi kau tak ambil kira pulak?Kah Kah Kah Kah..Bodoh!

Contoh 3
Isu games yang dikatakan menghina Islam dengan grafik-grafik yang berunsurkan ayat-ayat Al-Quran..Ya,itu memang satu penghinaan kepada kita umat Islam yang digambarkan sebagai pengganas di mata dunia...Salahkan Osama...Tapi,aku sikit pon tak heran bila keyboard warriors neh dok komen pung pang pung pang kutuk sana sini...

"Celaka punya Amerika..Celaka punya Kristian..Ada jugak nak selit-selit dalam games yang diorang buat nak kutuk-kutuk Islam..dah la melalaikan,memesongkan akidah pulak tu..Jangan main dah game-game neh wahai rakan Muslim ku sekalian..."..komen salah seorang pengunjung di Facebook page Media tersebut..

Wah,pejuang Islam di dalam Facebook...Aku setuju dengan dia,tapi setelah tengok gambar profile dia,terus aku hangin...Eh eh pakai subang pulak kau...Berkolar tinggi...Kaki clubbing aku rasa..Kah Kah Kah...Main games melalaikan dan memesongkan akidah?Farm Ville,City Ville,Car Town,Poker yang takdak menghina Islam itu tidak melalaikan kah?Main sampai terlalai dengan perintah suruhan-Nya itu tidak memesongkah kah?

Contoh 4
Terjadi kepada rakan kepada rakan aku...Adalah seorang awek neh post status pasal apa tah...Rakan kepada Rakan aku neh pon komen la...Tup tup,Boipren awek tu sound dia bukan main lagi...Rakan kepada Rakan aku neh rilex-rilex jer la reply komen dia...Sekali apa punya tak puas hati tah Boipren awek neh kat Rakan kepada Rakan aku tu,maki-maki dia...

"Kalau kau berani sangat,mehla jumpa kat luar!!!!Baru kau tahu sapa aku!!!!"..komen Boipren awek tersebut

"Sikit pon tak takut"..balas pendek Rakan kepada Rakan aku tersebut...

Bukan main garang lagi dia dalam Facebook...Cabar sana sini...Kau tahu apa jadi?..Menurut Rakan aku...Petang tu,Rakan kepada Rakan aku tu lepak kat sebuah kedai makan neh...Kebetulan Boipren awek tu pon ada kat situ...Rakan kepada Rakan aku pulak dengan rakan-rakannya...Sekali Rakan kepada Rakan aku tu jeling jer kat Boipren awek tersebut,terus tunduk pandang meja sial!Kah Kah Kah...

Tak usah bercakap besar di dalam dunia online anda..Munkin anda Raja di dalam dunia ciptaan anda itu,tapi tak semestinya anda Raja di luar...Munkin anda seorang pejuang Islam di dalam dunia ciptaan anda itu,tapi tak semestinya anda seorang Muslim sejati di luar...Munkin anda nampak baik dalam dunia ciptaan anda itu,tapi tak semestinya kau menjaga tingkah laku di luar...

Thursday, May 19, 2011

Kembali Kembali..

Maaf kepada semua pembaca Blog Hanjeng...Abang Han busy sikit semenjak dua menjak ini...Jalan baru telah diberi,cuma menunggu masa memulakan perjalanan baru..Ke Puncak Alam sana...

Jarang update tidak bermakna Abang tidak sayang anda semua...Muahx..

Pelaq...Geli...

Saturday, May 14, 2011

Abang Hanjeng Berpesan Episod 2

Sila rujuk entri lama ini dahulu sebelum baca entri untuk kali neh bagi mendapatkan feel yang betul...*CLICK CLICK CRET CRET*

Haritu abang dah berpesan,jangan mudah percaya dengan gambar-gambar yang diupload di Facebook...

Tambah-tambah yang suka upload gambar buat-buat muka itik tu..Alahhh ko Joyah,gambar konon-konon mata besar bibir muncung kedepan tuuuu...Duckface tuuu...Abang cukup meluat tau...Bukan apa,nampak macam serondoi babi dah abang tengok dok muncung-muncung macam tu...Kau keluar pegi Pavillion mulut kau muncung macam tu ker dari rumah sampai Pavi?GILA RETARD!

Okay harini Abang ada lagi teka-teki...

Cuba teka,sebelum ini,dia ini Lelaki ker Perempuan?



Lelaki?Salah..Perempuan?Pon salah..Bwekkk!!

















Sebelum ini,dia adalah Godzilla...

************************

Tuesday, May 10, 2011

Muzik Itu Indah...

Apakah perbezaan muzik indah dah muzik sampah?

Muzik indah,walaubagaimanapon melodinya disusun,akan menegakkan bulu roma peminatnya mendengar...

Muzik sampah,walaubagaimanapon melodinya CUBA disusun,akan menegakkan bulu jubur peminatnya yang mendengar..

Ini muzik indah bagi aku...bagi aku...Diulang sekali lagi,bagi aku...Aku yang minat lagu-lagu yang disusun indah...



Ini pula muzik sampah bagi kita...Bagi kita...Diulang,bagi kita...



"Kalau adik-adik ponen sekalian nak buat band yang ramai orang,buatlah dengan sepenuh hati macam kami..."..kata Corey Taylor dari Slipknot kepada Max 24/7 MPoop (Previously known as 24/7 KPoop)...

Nampak tak perbezaan setiap ahli kumpulan yang memainkan peranan penting di atas pentas,dengan ahli kumpulan ponen yang hanya tahu menunjukkan kebodohan di atas pentas?

Nampak tak perbezaan kumpulan yang memperjuangkan muzik,dengan kumpulan yang hanya memperjuangkan publisiti murahan dan jubur murahan?

Nampak?

Saturday, May 7, 2011

Sabar Sabar,Biar Papa Pegang...

Bila kita sabar,semua benda boleh diselesaikan..Betul?

Kalau kau tak sabar,makin serabutlah kau...

Jadi,bersabar...Jalan itu pasti akan muncul...

Harap-harap ada jalan Isnin nanti...Amin

Monday, May 2, 2011

Aku Yang Masih Suka Menonton Animal Planet

Termenung aku malam itu..Di hadapan ku terpampang rancangan tentang binatang yang aku kurang pasti spesis apakah yang sedang melompat-lompat keriangan ini...

Selalunya,aku akan kenal spesis-spesis binatang ini..Tapi rancangan di Animal Planet untuk malam neh susah sikit aku nak cam...Spesis apakah ini?Pelik pulak tingkah lakunya...

Melompat-lompat jer kerja neh...Eh Eh menjerit pulak dia...Kang aku lempang TV neh kang...

Berjalan seperti Orang Utan...Berwarna Merah Hitam...Berbulu rapi...Wah...Spesis baru agaknya...Dari kepulauan Amazon neh...Sama seperti Arapaima Gigas pulak lenggoknya...

Hairan...Ahhhh...Sudah..Ditangkap pulak manusia!!Celaka punya manusia...Berani kau tangkap spesis terbaru ini...Tak takut kena saman ker?Gila lah manusia neh....

Wahhhh!!!!Banyaknya binatang tu kena tangkap!!Celaka punya kapitalis...Berani kau ganggu ekosistem Bumi ini....Dicampaknya pulak binatang-binatang itu semua ke dalam kandang kaca untuk tatapan umum...Perghh..Dasar Kapitalisme betul...Hanya untuk mengaut keuntungan sahaja....

Ehh,suka pula mereka di dalam kandang kaca itu...Happy pulak dijadikan tontonan umum...Cis,binatang gila glam rupanya!Damn....

"Woi Hanjeng!!!!"..marah Rakan Sihat aku yang duduk disebelah dari tadi mendengar aku berleter...

"Ha awat??Kacau la kau neh...Aku tengah best tengok Animal Planet neh,kau pulak nak kacau...

"Animal Planet hotak kau..Apa jadah tengok Akademi Fantasia neh?"..marah Rakan Sihat separa tegas...

"BABI!!Dah start ka Akademi Fantasia musim baru tu?PTUIHH!!!"...balas aku terkejut...

Sila rujuk entri lama ini untuk mendapatkan pengetahuan tentang minat aku suka menonton rancangan tentang binatang -binatang.."Aku Yang Suka Animal Planet"

Aku memang anti-kapitalis....Sorry...

************************************

Friday, April 29, 2011

Kau Tahu Apa Masalah Orang Melayu?

Kau tahu?Aku tahu..Dari dulu lagi aku tahu...

Orang Melayu pantang tengok orang lain berjaya,mulalah dia nak cantas dari tepi...

Seorang melayu start jual perfume,One Drop Perfume,maka akan berduyun-duyunlah jenama perfume lain akan keluar..One Perfume,Tear Drop Perfume,Drop By Perfume...

Seorang melayu start jual char kuey tiaw di tepi jalan,maka akan berduyun-duyunlah lagi yang akan bukak kedai char kuey tiaw di tempat yang sama...

Seorang melayu start berjaya jual produk kecantikan muka,maka berduyun-duyun lagilah jenama produk kecantikan yang akan muncul...dari Natasya,ke Shasha Beauty,ke Mak Dara,ke Mak Kau Belen,ke Nuovelle,ke Bella Beauty,ke Jubur,ke Telur...

Seorang bukak kedai menjual kelengkapan sukan Al-Ikhsan,maka akan berduyun-duyun lagilah yang akan bukak kedai kelengkapan sukan dengan nama Al-Jabbar Sports,Al-Ismail Sports,Al-Kassim Baba Sports semua keluar...

Kau paham apa aku nak sampaikan?

Memang bagus bila melayu nak cuba ada daya saing neh...Dalam memajukan bangsa sendiri...Tapi aku cukup pantang bila melayu cuba memperbodohkan diri sendiri dengan cuba jugak untuk menjadi berjaya seperti orang lain dengan cara TIRU-TIRU orang lain neh...

Kalau nampak hebat takpa bai...Tapi bila nampak bodoh lagi memperbodohkan diri sendiri,aku mengaku,aku malu dengan bangsa aku sendiri..Serius...

Aku maksudkan ini...

Super Junior Malaysia yang Super FCUK!..KPOOP from someone's anus...







Wonder Girl Malaysia?..GulaGula?Kenapa tidak JuburJubur sahaja?





Muka bangla,hitam macam mat rempit,posing pondan,muka gigolo gersang....Super Junior konon...

Muka jalang,kaki pendek,gemuk,badan ketot...Wonder Girl konon....

PTUIH!

*Entri marah bila aku dah termuntah banyak kali baca berita hiburan pasal diorang...Keluar habeh char kuew tiaw aku tadi..Damn...Rugi RM3....

********************

Thursday, April 28, 2011

Maharaja Lawak dan Amir?

"Mung ado tengok Maharajo Lawok dop?"..tanya Rakan Pantai Timur suatu hari itu...

"Ada la jugak..Bolehlah layan..."..balas aku sambil gigit-gigit straw..Sedap.Tak percaya?Sila cuba...

"Ambo tok' ser laaaa ngan Amir tu..Lawok macam nate berok..Dop lawok langsung..Payoh geni..."..sambung Rakan Pantai Timur...

"Hang malu ka dengan Amir tu?Aku pon kesian tengok dia...I'm sorry I"m sorry tak habeh-habeh..Dia tahu semua orang benci dia tu..Sebab tu asyik I'm sorry ja..Kang aku I'm sorrykan kepala dia baru dia tau..."...balas aku...Straw dah tinggal separuh hasil kunyahan aku...Nais...

"Tahu takpo...Gapo dio buleh buak gutu..Payah geni...Buak malu ore' Kelate jo..Banyok ore' Kelate' malu ngan dio.."..balas beliau...

"Abeh tu,apsal dia tak kuar-kuar lagi dari Maharaja Lawak tu?"..tanya aku musyhkil dengan idea undian melalui SMS ini...Kapitalis punya cara...

"Mano ambo tahuuu...Saing-saing Kelate' dio kot undi dio...Tapi ambo malu sebena'nya ngan dio..."...balas Rakan Pantai Timur...

"Hahahahahaha...Tahu pon malu..."..gelak aku bagi menghangatkan keadaan...

"Eleh mung neh...Dr Rozmey pon samo hare' nya jugok...Mung tak malu gak ko?..Dia pung buek malu Jitra mu jugok.Kah Kah Kah"...gelak Rakan Pantai Timur separa tidak puas hati...

"Malu buat apa..Dia asal Kuala Krai,Kelantan kot...."..balas aku selamba...

Krikkk krikkkk krikkkk...(sila masukkan bunyi cengkerik)

Sunday, April 24, 2011

Abang Hanjeng Berpesan....

Jangan mudah tertipu dengan gambar-gambar yang diupload di Facebook..

Munkin dia akan nampak kurus...Hanya dengan mengambil gambar dari sudut atas sahaja,munkin...

Munkin dia akan nampak lawa...Hanya dengan mengambil gambar close-up muka sahaja,munkin...

Munkin dia akan nampak handsome..Hanya dengan mengambil gambar bersama kaca-mata hitam sahaja,munkin...

Munkin dia akan nampak kurang jerawat...Hanya pandai menggunakan Adobe Photoshop sahaja,munkin...

Munkin dia akan nampak tinggi..Hanya pandai mengambil gambar dalam posisi tertentu untuk nampak tinggi,munkin...

Munkin dia akan nampak solehah dengan bertudung litup...Hanya pandai berlakon sahaja,munkin....

Munkin dia cuba menjadi mahal dengan gambar-gambar menjolok matanya...Hanya untuk menjadi "murah",munkin...

...Dan Abang ingin berpesan disini....Jangan mudah terpedaya dengan gambar...

Cuba kau teka,ini lelaki ka perempuan....?



Seperti kamu juga,aku sangka ini perempuan...Rakan Laju dah pon beri teka-teki neh kat aku...

Salah,ini adalah Lelaki...Ini adalah beliau semasa form 5..Seorang lelaki....Sekarang tidak lagi...Munkin dia adalah Mutant yang boleh tukar-tukar jantina ikut suka hati beliau....



Tak jumpa jalan agaknya...Kesian....Sungguh kesian....

Credit to Rakan Laju....

Wednesday, April 20, 2011

Aku dan Blackberry

Semalam rumah aku internetless...(adakah wujud perkataan itu..Kamu fikirkan)...Cangak ubi aku dalam rumah neh...Tengok televisyen,ASTRO asyik ulang cerita sama ja...Cerita P Ramlee aku dah hafal semua..."Ini bukan nasik,ini nenek kauu!!" sudah menjadi dialog kegemaran aku..

So,cangaklah aku semalam tanpa internet...Bosan dan bosan...

Tiba-tiba Rakan Apek telefon...

"Woi,kita nak buat apa neh presentation kita esok neh?...Gila pa tak discuss lagi..Dr. Ann dah bagi assignment tu dah lama,malam neh baru terhegeh-hegeh nak buat!!!"..kata Rakan Apek separa marah..Kesal dengan sikapnya sendiri yang malas buat kerja...Sama macam aku jugak yang sedang mencari Sloth untuk dibela....

"Kau bangsa apa?"..tanya aku ringkas...

"Melayu..."..balas Rakan Apek...

"Dah dapat jawapan kenapa kita tak start buat assignment tu lagi?"..explain aku ringkas...

"Celaka...Dah dah..aku hantar artikel yang kita nak guna guna e-mail..Nanti hang tengok-tengok la macam mana.."...kata Rakan Apek..

"Internet aku down!!!Macam mana nak bukak e-mail nehhhhh!!!!.."..balas aku marah kerana internet down plak time-time aku nak jadi rajin neh...

"Aduhhhhh...Bala bala...Balaaa balaaaa...Esok aku nak pergi kursus lagi neh..."..balas Rakan Apek...

"Bila masa kau jadi Abang Ambulan Hantu Kak Limah Goes Back Home neh?"..tanya aku...

"Tadak tadak...aku hantaq jugak pi e-mail hang...Nasib la hang nak buat macam mana pon nak retrieve e-mail hang tu...Esok jumpa compile!!"..rengus Rakan Apek marah...Kecewa dengan prestasi Manchester Unted agaknya...Bodoh Bodoh Bodoh..Tak pandai amik peluang..Bodoh...

Click...

Punggah...Mati aku...Takkan nak keluar pergi CC kot malam-malam buta macam neh....Mau ada hantu tumpang aku pergi CC kang...Dengar kata "hantu-hantu" sekarang suka cari makan kat Facebook...Habeh semua gadis-gadis yang "murah" letak gambar tunjuk cleavage itu ini "hantu-hantu" neh add as friends...Bila kau dah "murah",tentulah orang-orang yang suka "barang murah" akan tertarik dengan anda..Betul?

Tiba-tiba...Jeng Jeng Jengggggg....

BLACKBERRY BOLD 2 AKU MUNCUL DENGAN HERONYA!!!!!

You are my saviour Baby Bee..(Yes,nama dia Baby Bee)...E-mail masuk through this device,downloaded it,masuk data Documents Blackberry,cucuk Blackberry ke komputer,transfer data to computer.....Taraaaa...Aku dah dapat artikel yang aku nak guna!!!....FCUK YEAH!!!!

Blackberry memang berguna...Serius!!!..Aku dah pakai 6 bulan Baby Bee neh,and yes..She is very helpful!!!...Facebook Notifications masuk macam SMS masuk jer...E-mail apatah lagi..Right on the spot aku boleh reply e-mail...Blackberry Messenger jangan cakaplah...Ramai orang cakap,IPhone 4 pon boleh buat semua tu,tapi bagi aku,Blackberry suits me better...Kecik,comel,berbudi pekerti,pandai dalam pelajaran..

Tapi yang paling penting,bila time aku kayuh basikal,Blackberry tak tersangkut telur..Alhamdullillah....

Cakap banyak tak guna,click saja!!!

!!!!!Petua Untuk Kehidupan Zuriat Akan Datang...What Berry Are You?Get a Free Blackberry Brah!!!!!!

Sunday, April 17, 2011

Sex Dalam Komuter 2

Sekali lagi aku dalam situasi dimana banyak manusia yang masih tidak paham bahasa...

Buat kesekian kalinya,aku cuba sampaikan maklumat ini...Gerabak tengah KTM Komuter hanyalah dikhaskan untuk wanita SAHAJA...

Ting tong..kedengaran bunyi loceng pengumuman itu lagi...Terus aku jerit kat speaker.."TAHULAH!!"...

Ramai pulak orang harini...Wanita pon ramai..Ada sesetengahnya tunggu di ruang menunggu coach wanita...Okay,diorang takut kena raba...

Train pon sampai...Coach wanita kosong..Tak ramai wanita dalam coach tu...Maka naiklah wanita-wanita tadi masuk dalam coach wanita...

Aku jantan masuk coach jantan...Pikirku...

Penuh..Bila aku masuk ja dalam gerabak,terus aku jadi ikan sardin...Aku pon dah bosan dengan sardin...Hari-hari makan sardin sampai harini neh pon aku nak jadi sardin?Dem...Munkin aku kena tukar nama jadi Abang Sardin...

Eh?Ada jugak wanita dalam coach neh?Ada satu group neh...4 orang..Berhimpit-himpit dengan jantan-jantan...Depan belakang kiri kanan,suma himpit mereka berempat..Bergesel sini sana...Sentuh sana sini...Sentuh apa aku malas nak crerita...sama-sama disardinkan...yang bersama boyfren jangan katalah...Turut berhimpit-himpit kesesakan...Aku plak himpit ketiak Bangla..Terus aku jadi ikan sardin masam..Pelaq...

"Maafkan saya..Tadi saya tengok coach untuk wanita kosong sangat...Kenapa awak-awak semua tak naik coach wanita sahaja?..Sekarang neh,awak-awak semua dah menyempitkan lagi coach untuk jantan-jantan neh..Memang la coach neh untuk Unisex,tapi,kalau awak naik coach khas untuk wanita,at least ianya sedikit sebanyak membantu..."..panjang lebar aku terangkan..Cuba untuk mendapatkan kepastian...

"Kitorang pelacur lah!!"..jawab salah seorang dari group minah tersebut...

"Naharam"..balas aku....

******************************

Saturday, April 16, 2011

Entri Seram 2

Aku baru saja call Si Angah..Demam katanya...Dia terjumpa hantu semalam..Time dia balik dari rumah kawan dia..Motor rosak tepi jalan...Jalan nak balik pergi UITM Puncak Alam kau paham-paham lah macam mana..Hutan kiri kanan..Jadi,"benda" tu memang banyak...

Ada orang kata..Hantu tu mainan perasaan kita sahaja...Mana ada hantu dalam dunia neh...Iblis syaitan ja..Ya,aku tahu..Tapi iblis syaitan boleh menyerupa berbagai-bagai bentuk hanya untuk merosakkan akidah mukminin...Silap-silap,mamat-mamat yang lu jumpa kat kelab malam ajak lu balik tidur hotel tu pon syaitan yang bertukar rupa jadi manusia..Mana kita tahu kan?..Kalau bukan syaitan pon,perangai dia tetap syaitan..

"Hang jumpa "benda" tu kat mana?"..tanya aku,sedikit concern..

"Time aku nak balik semalam la..Motor aku rosak..Tepi hutan plak tu..."...balas Si Angah di hujung talian...

"Macam mana hang boleh nampak..?"..tanya aku lagi..Seperti Inspektor Shahab..

"Aku tengah bawak motor..Tiba-tiba motor dah down..Minyak habeh aku rasa..Time tu aku dah rasa panas belakang aku...Aku pon pelik la..Time nak berhenti tu,aku toleh belakang..."Benda" tu ada kat belakang aku..Aku pon terjun la motor..Terduduk..."...explain Si Angah..Suara macam Ramli Sarip..Demam katanya....

"Benda tu tumpang kau la cerita dia neh?"...tanya aku lagi...Bulu tengkok dah naik...Tetapi automatik turun laju-laju bila tengok Dr Rozmey update gambar kat Facebook..Cilakak..Hilang feel aku....

"Ya la kot..Muka dia pecah gila babi..Macam kena ketok dengan penukul..Takut sial!!"..balas Si Angah...

"Apsal kau tak mintak duit minyak kat dia?"...jawab aku berseloroh...

"Bodoh..."..balas Si Angah lalu menamatkan perbualan...

Menyesal sial cakap macam tu...Sekarang neh aku dah chuak..Sorang-sorang kat rumah time maghrib-maghrib neh..Siot ah...Dah la tepi rumah aku neh banyak pokok-pokok besar...Hutan plak tu belakang tu...

Ahh sudah....

Aku buat-buat tak tahu..Aku cuba ketepikan rasa chuak aku...

Aku bukak televisyen...Tekan butang remote ASTRO...Tengok bola...Siaran ulangan Real Madrid VS Spurs itu hari...Layannn...

Tiba-tiba aku dengar bunyi pelik dari arah tingkap mengadap pokok-pokok besar tepi rumah aku neh...

Krikkkk....Krikkkkkk.....Scratchhhhh!!!...Scratchhhhhh!!!...

Pergh..Cilakak....

"Jangan la kacau aku!!!..Nak tumpang tengok bola pon,bayar la bil ASTRO aku sama!!!!.."..aku jerit sorang-sorang...

Terus diam...

***********************************

Friday, April 15, 2011

Musuh Saing

Aku agak ketinggalan rasanya..Orang dah berkurun tahu pasal dia,aku baru haritu tahu..Damn...Nampak sangat aku tak amik port pasal dunia fesyen...Bila aku kaji-kaji,baru aku tau siapa itu Hana Tajima!!!

Patutlah Rakan Gebu haritu ada tunjuk minah pakai sejadah atas kepala...Fesyen Hana Tajima rupanya...Cis..Sungguh ketinggalan zaman aku ini...

Chenta mentioned about her earlier and straight away I googled about it.....

One thing for sure.....

Hanis Zalikha tentu terbakar kan dengan minah neh?

KAH KAH KAH KAH KAH....

Thursday, April 14, 2011

Kah Kah Kah...Bodoh Tul...

Aku tak tahu kenapa gossips/hot stories/cerita panas/khabar angin pasal artis-artis neh,mesti selling out gila-gila babi...Semua orang berminat sangat nak tahu kehidupan artis-artis kesayangan mereka...Sayang artis?Artis kesayangan?Idola?.."Liyanu Jasmun Suka Berenang"..."Pasha Panda Suka Makan Daging (Daging apa tataula kan..).."..."Nenek Jijah Suka Berbikini"..."Pelajar Akademi Fantusia-sia Suka Makan Sambal"...Pergh,,Begitu besarnya pengaruh artis-artis kepada rakyat Melayu kita..Diulangai,rakyat Melayu..

Tak salah nak minat artis..Boleh jadikan mereka idola untuk kita berjaya...Kisah-kisah hidup mereka yang bermula dari bawah sampailah mereka di atas,eloklah dijadikan teladan..Tetapi,bak kata pepatah,dalam setandan pisang,tak semestinya berok akan makan semua...(Aku reka,aku tahu)

Tetapi....

AKU CUKUP PANTANG BILA ARTIS BODOH CUBA UNTUK MEMPERBODOH-BODOHKAN SEMUA...

Aku maksudkan disini,Zarina An Julie...



"Oh by way FAEZAH ELAI, I got voted 5 top sexiest n most beautiful woman in malaysia n of course no1 would n my kakak fasha,did u..well bottom line is u didn’t even make it to d top 10.. So take that. Wit all d jobs uve been gettin people still don’t think ur all that anyway. Till u make 2 d list n get 2 me in FHM then we’ll talk. Ur still now where near me. Ur a joke by d way.”..Kata Zarina marah sangat ler kepada Faezah...


"I admit ur gettin more jobs than me now. Well I’m busy focusing on my studies so I can’t commit on acting. Laugh at me now faezlah elai but remember beauty doesn’t last n u can’t act forever. Plus what’s beauty n fame without brains anyway? If ur famous but ur stupid without any qualifications what’s d point? Guys want a pretty girl with brains not a pretty famous girl who’s a BIMBO.. Guys correct me if I’m wrong!”...Katanya lagi..Betul-betul marah aaaa Si Gurkha Zarina neh...

Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah...

Bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh....

Sapa yang BIMBO sekarang neh?Guys want pretty girl with brain..?Zarina ada otak ker?Setahu aku...Kantoi beromen...Kantoi dadah...Kantoi Mabuk...Kantoi Slut....Kantoi gambar blue...Perghhhh...She got brain?

Getting in the list for 5 sexiest and most beautiful woman in Malaysia is an achievement that you can be proud of?...Together with Pasha Panda,another brainless actress?Wow..That's amazing...NOT...Kah Kah Kah Kah Kah...

Kau tahu sebab apa diorang bergaduh?Berebut boipren siakkkkk!!!Bodoh bodoh bodoh bodoh...(Cukup 44 kali lagi tak..Kalau cukup,InsyaAllah bodohla mereka)

Aku dulu selalu berpesan kepada pelajar-pelajar aku..Selagi boleh belajar,pergilah belajar...Jangan nak simpan cita-cita nak masuk Akademi Fantusia-sia tu...Jangan sesekali menyimpan niat nak jadi artis dengan cara mudah...Aku tahu macam mana cara sesetengah artis-artis baru wanita naik cepat sangat sekarang neh...Belajar bersungguh-sungguh...Jangan lupa mak bapak...Jangan lupa bagi makan kucing...Itu la yang selalu pesan dulu....

Tetapi...KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH...

Tahu kenapa aku post pasal artis dua ekor yang bergaduh tu malam neh?

Aku baru tengok kat Animal Planet pasal babi liar bergaduh...

*************************************

Credit to Ohbulan

Sunday, April 10, 2011

If You Really Into This,Then You Will Know...

Minat orang tak sama...Ada orang minat kumpul setem...Ada orang minat melukis...Ada jugak yang minat mengumpul "anak ikan"...Sebut sahaja pasal minat,sesuatu yang subjektif neh,ramai orang yang tak paham akan mencemuhkan minat kita...

Aku minat basikal...Bukan saja suka-suka minat,tapi aku memang minat basikal...Simplest thing in the world...Naik,kayuh...Then you will get going..Seingat aku,aku pernah ada 3 bijik basikal sebelum neh...Basikal pertama aku,warna biru..Tayar pon biru..Tayar mati..So tak pancit..Pak Ya belikan aku time aku stay Kuarters MADA dulu...Dengan basikal tu jugak la aku dapat jilat tar buat kali pertama dalam hidup aku...Sedap..Sungguh sedap bila kau jatuh terseret muka kau atas jalan tar....Basikal tu jugak la aku mekapkan supaya jadi macam motor Kesatria Baja Hitam...Ada periuk Che Yah kat depan handle...Antena TV Pak Ya aku sakau letak atas periuk tu,ala-ala tanduk motor Kesatria Baja Hitam..Power?

Basikal kedua aku cap Lerun..Warna Biru Gelap...Ada gear-gear...Laju sikit...Lawaaa...Aku beli guna duit aku berkhatan..Tak sia-sia aku tunjuk "adik" aku bila semua orang datang melawat..Semua orang datang mesti nak tengok...Kakak-kakak,Makcik-makcik pon tidak ketinggalan nak tengok "adik" aku time tu..Cilakak...Dengan duit berkhatan,aku mintak Pak Ya ngan Che Yah tambah duit,belikan aku basikal Lerun...Aku paling femes time tu sebab basikal aku ja ada gear-gear...Naik bukit nak pergi ambil durian kat dusun nenek aku,aku no1 sampai..Dah sampai patah balik sebab takut sorang-sorang kat atas bukit tu..Damn...Dengan basikal tu jugak la merata aku pergi...Setakat 30km ulang aling pergi pekan Tunjang tu tadak hal...Semata-mata nak pergi lawan kereta Dash Yonkuro kat situ..Situ jer ada track lawan kereta time tu...Pagi pergi..Tengahari balik makan nasik...Petang pergi balik..Tok aku pon pening kepala...

Basikal ketiga aku jugak cap Lerun...Tapi saiz besar sikit dari yang sebelumnya...Ada gear-gear...Still warna biru gelap...Basikal kali ini yang paling lama aku guna...Dari tingkatan 1 sampailah tingakatan 6....Pergi mana-mana pon dengan basikal tu lah...Sayang tu jangan cakapla...Tak pernah rosak..Tayar pancit tu biasala...Aku jaga bukan main...Basuh,servis,letak stiker "tengok boleh pinjam sorry",segala bagai,aku jaga basikal aku tu...6 tahun aku dengan basikal tu...Tingkatan 4 cuba la jugak mintak motor dari Pak Ya dan Che Yah,tapi jangan haraplah..So,basikal tu saja la medium of transportation aku masa tu...Sayang,masa tingakatan 6,basikal tu kena curi..Cilakak!..Time tu suma orang dah naik motor,aku pulak jalan kaki..Basikal hilang siak!

Sampailah tahun lepas...Aku kembali beli basikal...Kali neh basikal aku lain macam sikit...Tadak gear,tadak brake...Fixed Gear orang panggil...Fixie bagi sesetengah...Tapi aku prefer Fixed Gear dari Fixie..Fixie is for hipsters...Itu yang aku fikir....Fixie kaler-kaler warna-warni,setup untuk tunjuk hensem tengah jalan..Fixed Gear setup track,untuk proper cycling jalan-jalan laju-laju...Aku sayang basikal baru aku...Aku namakan dia Miss Nelli...Aku suka bawak dia jalan-jalan..Laju...kalau aku larat...Perlahan kalau aku penat...Tapi memang laju kalau aku betul-betul henjut dia....



"Apa bangang naik basikal takder brake...Bodoh tul...Tu nak cari nahas namanya...."...sesetengah orang mencemuh....

Kalau aku bangang,aku takkan beli basikal neh...If you don't know the physic behind it,then you better stop complaining about something that you don't passionate about...Basikal ini Fixed Gear,maknanya prewel mampuih..Paham dak prewel mampuih?..Kau takkan boleh coast,kau takkan boleh berhenti dari kayuh...All the time is constant pedalling...So,if you want to stop,just "obstruct" your pedaling...Then you will skid and stop....Still bodoh tak paham?Tengok video neh....



"Kau berani turun bukit on a brakeless bike macam tu...?"...tanya aku...

"Gila kau..Tu cari mampus namanya...."...jawab beliau

"Elok la kau pergi kumpul setem je.Takpon habehkan duit kau langgan pelacur seperti yang kau selalu buat...This is not for soft-hearted..."...balas aku kembali

"Basikal macam neh mahal laaaa!!!!Kau tak rasa rugi ker?Baik kau pergi beli kereta dowh!!!Bangang la kau neh..."....komplen beliau..

"Maknanya orang yang beli kereta pandai la?Dari aku beli kereta Wira kendian habehkan duit beribu-ribu convert jadi Evolution III,pergi tunjuk hensem kat Dataran Merdeka,masuk kelab mabuk-mabuk,open bottles itu ini,bawak minah clubbing mabuk check in hotel,balun dia,macam kau selalu buat,baik aku layan minat aku dulu buat masa sekarang..."...

Panjang betul entri kali neh...Pening aku..Sebelum aku tutup tirai,layankan saja video neh...This is why I Love My Bike....



Definitely not for you sissy.....

Cacing Nampak,Gajah Kau Buat-Buat Tak Nampak

Munkin lumrah dunia,manusia ini dilahirkan dengan sikap hasad dengki..Tidak pernah puas hati dengan apa yang orang lain ada...Selalu suka mencari peluang untuk cuba menjatuhkan...

Aku cuba untuk mencorak hidup aku..Segala apa yang aku rancangkan...Segala apa yang aku hajati..Segala apa yang aku nak dalam dunia neh,aku cuba untuk mengapainya...Munkin sedikit lambat,tapi aku masih dalam perjalanan bukan?..Aku masih tidak berhenti separuh jalan merungut,menghentak-hentak kaki kecewa,ataupon tidur tanpa berbuat apa-apa...

Munkin sesetengah itu sudah berhenti perjalanannya...Munkin sudah kecewa dengan impiannya...Munkin sudah berputus asa dengan harapannya...

Dan mereka-mereka inilah yang cuba untuk menjatuhkan kita yang masih dalam perjalanan ini...

Buanglah sikap suka nak mengkritik tu...Semua orang ada sebab mereka tersendiri untuk mencorak jalan hidup masing-masing..Tak payahlah nak cuba untuk menjadi pencorak jugak sedangkan corak hidup kau masih lagi compang-camping...

This is my life,not yours...This is how i live my life..Please live yours....

Monday, April 4, 2011

Kelas Kegemaran!

"Aku suka betul lah masuk kelas Discourse Analysis..Aku suka topik diajar...Memang untuk thesis aku nanti.."..kata Rakan Kelas I kepadaku suatu hari itu...

"Aku pening la kalau kelas tu..Aku tak minat sangat Discourse Analysis..."..sambung Rakan Kelas II...

"Ahh,kau memang tak pandai..Ha ha ha..."...gelak Rakan Kelas I...

"Kau pulak Han,kau suka kelas apa?"..tanya Rakan Kelas II cuba mengalihkan kebodohan kepadaku...

"Aku suka kelas cancel...Aku suka sangat...."..jawab aku selamba....

Aku memang dah kena badi pemalas Sloth sebab cari Sloth for Sale kat eBay haritu..damn....


Senang nak jaga sebab pemalas macam aku...

Where can i find it eh?

Saturday, April 2, 2011

April Fool...

"Woi Hanjeng Hanjeng Hanjenggggg...Maya Karin ngan Remi Ishak kat belakang kau lah!!!!"..kata Rakan Tempurung...

"Ahhh sudahla kau...Kau ingat aku lupa ker arini 1 April..April Fool!!!"..balas aku konfiden dengan daya ingatan aku....

"Siot ah kau..Kau ingat jugak kan?Aku tadi dah terkena ngan member aku..Dia kenakan aku..Dia cakap Maya Karin ngan Remi Ishak datang Fakulti,ada promosi filem "Cun" diorang tu...Bergegas aku pergi..."..explain Rakan Tempurung...

"Ha ha ha..Bodoh la kau...Padan muka,sapa suruh bodoh sangat.."..gelakku mentertawakan kebodohan Rakan Tempurung itu....

Selang seketikan,Rakan Penyek datang menyapa...

"Woi Hanjeng Hanjeng...Ada orang cakap muka kau macam Aaron Aziz siakkkkk!!!.."..kata Rakan Penyek excited...

"Pergh..Aku dah agak dah..Mesti orang cakap macam tu punya..Ha ha ha ha..."..bangga pulak kena puji...fikirku dalam otak...

"APRIL FOOL!!!!!..Hahahaha..Muka cam tapak kaki aku,ada hati Aaron Aziz konon..Hahahahahaha.."..gelak Rakan Penyek...

Dalam hati,aku tenang....

Seketika kemudian,lalu seorang Gadis di sebelah kami....

"Hai Hans Isaac.."..sapa Gadis tersebut kepadaku....

Aku pandang Rakan Penyek balik sambil jelir lidah...

**********************************

Wednesday, March 30, 2011

Aku Yang Berdarah Seni

Semenjak dua menjak tiga menjak neh...Ramai sangat artis Indie yang keluar bagaikan cendawan selepas Hujan...I mean,yes,selepas gerakan Indie to Mainstream yang dilakukan oleh band Hujan,maka peluang telah banyak terbuka untuk artis indie lain naik ke aliran Mainstream...Betul apa yang dikatakan Datuk Ahmad Nawab,"Kalau semua orang dah pandai buat lagu dan lirik sendiri,apa guna ada penganugerahan Seniman Negara lagi...?"

"Kalau lirik dan lagu kamu mampu menarik minat orang untuk mendengarnya,maka kamu adalah seniman...Tak payah nak ada penganugerahan Seniman Negara semua..."

Naissssss...fikirku.....

Makanya,disini aku ingin mengeluarkan single terbaru aku...Aku pon penulis lirik kau tahu?

JUMAAT

(Yeah, Ah-Ah-Ah-Ah-Ah-Ark)
Oo-ooh-ooh, hoo yeah, yeah
Yeah, yeah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah, yeah, yeah

Pukui 3 aku bangun,bukak mata,
Tenyeh-tenyeh mata,tengok jam,
Naharam sudah lambat,
Aku melompat pi bilik ayaq,mandi,sabun sabun,
Nak kena pi kelaih,aku turun pi kat motor aku,
Aku nampak Abang Din di tepi pokokkkkk...

Ada motor Yamaha Lagenda di sebelah kiri,
Ada motor Ex5 Dream di sebelah kanan,
Motor aku di tengah-tengahhhhh,
Jadi aku naiklah motor akuuuuu..

Jumaat jumaat,harini hari jumaat,
Aku lupa kelas takdak harini,
Kena pi sembahyang jumaattttt..
Tapi dah lambattttttttt...
Semua orang pandang kehadapan hujung mingguuuu...

Makan kenduri makan kenduri yeah!
Makan kenduri makan kenduri yeah!
Seronok seronok seronok seronokkkkk...
Syoknya hujung mingguuuuu...

UUUUUUUUUU....UUUUUUUUU...HAK TUIH!


*****

Lagu aku neh boleh dinyanyikan dengan nada lagu Friday by Rebecca "Loser of The Century" Black...YouTube sendiri...Aku nak termuntah kalau letak video klip bangang dia kat blog aku...HAK TUIH!!!...

OMG...Aku dah termuntah siakkk!!!!