Sunday, August 7, 2011

Amalan dan Duniawi..

Semenjak teknologi menjadi sebahagian daripada kehidupan kita sekarang neh,banyak sangat dakyah pelik aku tengok...

Salah satu dakyah yang paling pelik aku tengok adalah...

Bawak Ipad pergi sembahyang tarawikh..

"Kitew pegiew Tarawikh malam niew auuuu..Nak dekatkan diri kitewww dengan Allah SWT"..Check in Masjid Al-Ala via Ipad..

Apa ka bangang kau pergi masjid bawak Ipad?..Sambil sembahyang kau check notifications Facebook ka apa,check comments kawan-kawan sedakyah yahudi kau yang akan komen "Waaaa Tina,awak pergiew Masjid dah ek?","Waaa Tina dah jadi alim",mahupon "Wahhhh Tina dah insaf"...

Bulan Ramadhan sahaja kah kau ke masjid?Bulan ramadhan sahaja kah kau akan mendekatkan diri kepada Allah SWT?ataupon dalam bulan Ramadhan sahaja kah kau mengucap dua kalimah syahadah,masuk Islam balik,then lepas Ramadhan kau jadi Kafir balik?

Aku rasa amal-ibadat yang dikerjakan sekarang ini hanyalah sebahagian daripada trend,mahupon fesyen...Semua orang buat,jadi kau pon nak buat...

Makanya,KAU BODOH...

4 comments:

Cik Arda :D said...

terbaikk.. :D

Munky itu Hanjeng said...

jangan amalkan..

atiqah said...

sy setuju, sir!
ada yg sesetengah org tu, puasa penuh, sehari pun x tinggal tp sayang,solat sekali pun x. nauzubillah.

Mohammad Fathi said...

skali ngn sembahyang dia posa la tu. hahahaha.

*i ada jumpa org bawak ipad aritu kat masjid aqla. rasyatttt gilew. hewhewhew.