Saturday, December 15, 2012

Otak Tak Berfungsi Part 1

"Tak guna punya kerajaan..AES tu benda yang tak sepatutnya ada!!!Dah berapa kali dah aku kena saman neh siallll!!!!.."..laung Rakan Kepala Otak suatu hari tu..

"Berapa kali dah kena saman?"..tanya gua perlahan...Muka nak concern gua buat..

"4 kali sial!!Geram aku!!!.."..rengus beliau...

"Betul-betul marah kau.."..balas gua ringkas sambil suapkan kucing yang dah kuis-kuis peha gua mintak ayam goreng gua..Gua malas suap dah,gua kasik RM10 suruh dia pegi beli sendiri...haish..

"Aku harap sangat akan ada perhimpunan haram lagi...Aku nak tentang kerajaan..Dah la pass AES tu suruh syarikat swasta handle kan..Kroni pulak tu..Tak pasal-pasal aku kena bayar saman beratus-ratus neh!!!.."..berleter lagi...

"Bodoh jugak kau neh kan?"..muka gua jadi serius...

"Kau jangan cari pasal Han..Diorang la yang bodoh!!!.."..sedikit tinggi suara beliau...

"Kau sanggup nak anjurkan perhimpunan haram semata-mata nak tunjukkan perasaan amarah kau kena saman AES?."..tanya aku..

"Of coz la...Aku fighter of corruption!!!Aku cukup tentang korupsi!!!"..balas beliau..

"Hang bawak reta laju-laju sampai kena saman tu tak korupsi pulak.?Kan senang kalau hang bawak reta hang elok-elok,tak payah nak tunjuk hero sangat,potong ikut lorong yang betul,nak kona bagi signal,nak potong bagi signal,takyah nak cucuk-cucuk reta orang sangat,tak payah nak tarik minyak bunyi ekzos dengaq sampai sebatu,tak payah nak pakai spek mata hitam dalam reta malam-malam sambil tangan keluaq tingkap,tak payah nak laju sangat dalam kawasan perumahan,dan yang paling penting sekali,tak payah nak bawak laju-laju sangat himpit reta aku sampai sikit lagi nak masuk parit aritu..Kalau hang tamau kena samannnnnn,bawak reta elok-elok la bangang oi!!!!PAK HANG PONEN!!.."..balas aku ringkas...

"Baik...Esok jugak aku juai kereta Proton Wiralution gua...sob sob.."..tersedu-sedu beliau...

Monday, December 10, 2012

It's Time...It is time for an eternity

Great music will always make my day..

 

......"It's time to begin,isn't it?
I get a little bit bigger,but then I'll admit
I'm just the same as I was
Now don't you understand
That I'm never changing who I am...."

Sunday, December 9, 2012

Kisah Ini

.................

Termenung sejenak aku petang itu..Menatap laman web Facebook sudah menjadi rutin..Bagi aku..Bagi kamu..Bagi semua..Aku turut terjatuh ke dalam dunia ini yang dikatakan cara mudah untuk kita semua berkomunikasi kebelakangan ini...Dunia aku..Dunia kamu..Dunia kita..Semua boleh dipaparkan di dalam satu mukasurat di dalam Facebook...Dunia aku pada ketika itu hanyalah aku,masa silam,dan kesedihan..Munkin..Facebook hanyalah rakan maya..Sunyi itu,satu kemunkinan..

Terdetik pada satu ketika semasa aku sedang asyik melayari laman Facebook,di bahagian "People You May Know",satu wajah yang menarik perhatian kesunyian aku..Tetapi kesunyian ini masih diikat dengan kenangan silam..Kenangan yang merantai satu hati yang telah penat dicederakan.."Kesiankanlah hati kau wahai sahabat",pernah suatu ketika ditegur..Cuma mampu tersenyum...Jadi,hanya mampu untuk melihat dari jauh laman Facebook gadis tersebut tanpa tiada niat apa-apa..Hanya mahu mengagumi wajah yang menarik perhatian kesunyian ku sahaja..Butang "Add as Friend" ditekan..dan hidup aku disambung seperti hari-hari lalu...

"Puteri Hati accepted your friend request"

Pada mulanya,aku tidak terdetik untuk cekidout lamannya..Biarkan sahaja beliau berada di antara "Friendlist" aku..Entah mengapa,aku tidak langsung terdetik untuk cekidout laman Facebooknya itu..Munkin perhatian aku pada masa itu adalah lebih tertumpu dengan masalah yang membelengu,iaitu kehidupan yang kurang stabil..Munkin aku lebih penuhkan masa aku dengan kayuhan basikal yang lebih menenangkan...Munkin juga sedang pening kepala memikirkan hari-hari mendatang yang perlu dirancang rapi agar dapat menjalani kehidupan yang lebih baik di masa hadapan..Kerjaya,halatuju,kewangan,pelajaran,dan juga ibu bapa..Cinta itu pedih pada ketika itu,jadi tiada dalam perancangan...Tetapi Dia yang menentukan kehendak-Nya...Dia..yang Esa...

Setelah beberapa ketika,barulah aku terdetik untuk melihat siapakah gerangan insan yang bernama Puteri Hati..Lamannya ku buka..Dengan perlahan,aku terus meneliti siapakah beliau..Orangnya manis..Senyumnya menawan..Dari pemerhatian,beliau mempunyai karisma yang tersendiri..Ada kelasnya yang tersendiri...Kehidupan penuh warna-warni..Seorang yang menarik..Getus aku sendiri..Cuma mampu mengagumi dari jauh..Sehinggalah aku terpandang satu gambar beliau bersama abangnya..Abang kandung beliau...Eh,itu rakan lama aku...Bekas pelajar yang sama-sama menetap di asrama bersama aku dahulu...Adik beliau?

Lalu salam dihulurkan bertanyakan perkara sebenar..Bermula dengan komen secara bersahaja,sehinggalah ke komen bertanyakan khabar,sehinggalah komen yang boleh membuatkan aku tersenyum sendirian..Dari satu jurang antara dua orang asing,sehingga menjadi rapat,dari hari-hari ke hari,kami semakin kenal-mengenal antara satu sama lain..Tetapi,di dalam hati ini,cuma Tuhan sahaja yang tahu yang aku tidak langsung berhajat untuk mencapai bintang setinggi beliau..Bagi aku,kesudian beliau untuk mengenali aku sudah cukup membuatkan aku gembira..Cukuplah hanya sekadar kawan,walaupon terdetik di dalam hati.."Alangkah untungnya sesiapa yang dapat memiliki insan bernama Puteri Hati ini..Alangkah beruntungnya aku jika dapat memiliki insan seindah ini"..Ku pendamkan saja perasaan itu tanpa berani berbuat apa-apa...

Aku yang sememangnya sedar tentang darjat aku yang tidak seberapa tidak langsung berharap beliau akan menerima aku seadanya..Siapalah aku untuk cuba mencuri hati seorang Puteri Hati?..Dia ada hati untuk aku atau tidak?...Bagaimana kalau aku luahkan,adakah ianya akan merosakkan persahabatan kami?..Jadi aku pendamkan saja perasaan itu demi menjaga hati yang memang telah sakit..Cukup takut untuk disakiti lagi..Aku akan lebih tenang begini,fikirku...Lagipon,siapalah aku ini untuk mengapai beliau yang berada di kejora..

Sehinggalah takdir melorong kami ke jalan yang satu..Banyak persamaan dikongsi..Banyak kenangan diceritakan..Banyak kepedihan diubatkan...Masing-masing mempunyai satu kisah pahit yang sukar ditelan,tetapi kami masih ada antara satu sama lain..Dari mata turun ke hati..Dari hati turun menjadi keberanian untuk melangkah ke satu lembaran baru kehidupan..Dari komen-komen bersahaja bertukar menjadi private messages bertukar menjadi SMS menjadi panggilan telefon..Perasaan diluahkan..Tidak bertepuk sebelah tangan..Pertemuan dirancang..dan akhirnya,kami berdua berada di mana kami berada sekarang..Sedang melangkah ke arah kehidupan bersama..Seiring dan sejalan,seindah bunga di taman,ahhhh,terlalut menyanyikan lagu pula...

Tidak aku sedari,yang sebenarnya,sejak dari mula perkenalan lagi,beliau juga menyimpan perasaannya terhadap diriku..Sungguh aku tak tahu...Mana nak pi tau bak kata orang Kedah...Sejak dari awal perkenalan lagi,aku tidak tahu langsung yang beliau juga mempunyai akaun Twitter..Di laman Twitternya,beliau meluahkan segala pendapatnya tentang diriku...Sehinggalah kami dah bersama,barulah aku menyedari yang beliau telah meluahkan segalanya di dalam akaun Twitter beliau tentang diriku..Rupa-rupanya,sejak dari awal lagi beliau telah menetapkan hatinya yang mengatakan akulah orangnya yang dapat menjaga hati dan dirinya seadanya..Hati beliau telah tertambat untuk aku sejak dari awal perkenalan lagi..Banyak tuwit-tuwit yang dituwitkannya (payah sungguh aih nak berbahasa baku nehhh!!) berkaitan aku dengan nama gelaran diberikannya untuk aku adalah "Encik Pensyarah"..Aku saja yang tidak tahu tentang perasaanya itu..Bila aku dapat tahu tentang perkara tersebut,barulah ku sedar,jodoh itu adalah rahsia Tuhan..

Aku bahagia..sebahagia seorang kanak-kanak yang mendapat gula-gula..Sebahagia pekerja Bank Rakyat yang mendapat bonus 14 bulan gaji..Aku dan beliau,sama-sama bahagia..Membahagiakan antara satu sama lain..Permasalahan dikongsi..Kesenangan dirasai bersama..Kesusahan diharungi bersama..Itu yang aku mahukan..Bukan hanya berada ketika aku senang,dan hilang ketika aku susah..Tidak seperti beliau..Jatuh bangun,atas bawah,kiri kanan,depan dan belakang,masih tetap di sisi dengan senyuman yang sentiasa membuatkan aku tenang..Ketenangan itu yang aku cari,dan ketenangan itu ada bersama beliau...

Ketenangan itu yang ku carikan...Ketenangan itu yang kau selalu berikan,Puteri Hati,Nurul Syuhada Jamaludin..


"Kisah Ini"

....................................

Kisah Abang yang sedikit sebanyak abang dapat kongsikan..Topeng telah abang bukakkan..Jumpa di OU ka,Sunway Pyramid ka,tegoqla kalau berani...

Pening jugak noh tulih dalam ayat novel..Cubaan abang untuk menjadi penulis novel terkenal..Novel abang bertajuk "Jujur" akan cuba abang siapkan..Jujur abang cakapkan,novel Jujur abang macam payah ja nak start buat..ahhaahaha


Wednesday, November 21, 2012

Model Sambilan

Dengan muka nak iras Aaron Ajis neh,depa selalu nak amik gua jadi model...


"Model untuk konsert PSY Opah Gangbang Kau Style Lah"

P.s- Yeah,through thick and thin,she stands beside me without even complaining..."This is what keep us going"

Saturday, October 20, 2012

Abang Hanjeng Menjawab Episod 5

Woi Abang Hanjeng..
Ko neh kan,jangan nak buat bagus sangat la.Aku dah lama baca blog ko neh.Asyik nak kutuk-kutuk owg jer..Kalo tak kutuk tu tak boleh ker ha?Macam la ko tu bagus sangat.Nama pon hanjeng.Memang hanjeng lah kau neh kan?Boleh tak kau stop kutuk2 owg?Apa masalah diorang dengan kau ha?Cuba ko explain sket.Dah la tiru gaya penulisan orang.Ko ingat aku tak baca ker blog2 lain?Tulisan kau sama macam MM (Melayu Minimalis dari Blog Aku Tak Peduli..info dari Abang).Tiru tiru tiru!Boleh tak kau berhenti.Cuba cari identiti sendiri!

Hijabista Movement Gurl
Key Hell

Waalaikumusalam adik walaupon lu tak pandai bagi salam.Hijabster saja,salam tak pandai bagi..Berhijab tapi still tak boleh cover jahil lu..Mudah saja jawapan Abang kali neh..Tak suka,jangan baca blog Abang dah..Kesian sama hati tu...

Dan...

Jutyu menhi htuki MM???Ghon ghen lipsaq tgerag pluik bhefik hgyungaro mexbohaloq fdestui lhehui vgyortyui chratiuk kelukin hantongin dereru casjhui ya la hakk tuihhhhh...Benpon pon yornarui klawasaannnunnnn ghon dereru kelukin!cicicicicici<------Ini tengah gelak...

Haaa cubaan Abang dalam mewujudkan identiti tersendiri dengan menggunakan bahasa ciptaan Abang sendiri yang baru dicipta semenet yang lepaih..Amaciammm?

"Kalau tamau sakit,jangan cuba cari..Itu semua adalah pilihan kau sendiri.."

Kheuputujukhe tiu tiu tiu pommmmmmm ghuyuiiiii humudaki omang aiiiiii poipoi yernakerakek?<---Maksud dia,"Setuju?"

Friday, October 12, 2012

Oh Bahasa Malayaku!

"Babi,urban gila!"
Merujuk kepada satu ekspresi yang teruja apabila ternampak sesuatu yang begitu hipster dan urban.Perkataan "Babi" selalu digunakan dalam tutur kata masyarakat Malaya bagi mendapatkan efek keterujaan yang melampau.."Babi" boleh digunakan untuk menunjukkan rasa marah dan tidak puas hati kepada seseorang mahupon sesuatu..Contoh ayat seperti "Babi aih hang neh!"...

"Babi urban gila"
Tanpa tanda koma,ayat di atas merujuk kepada seekor manusia bangang yang berlagak ala-ala urban mai dari kampung dan mengalami masalah mental yang serius...

Jangan dok upload gambaq hang minum arak boleh dak?Gambar pegi clubbing dengan muka tongkeng kau tu pon sekali..

Dan bila ada masalah dengan boipren hang,jangan dok update status "Kepadamu Ya Allah aku bermohon supaya dipanjangkan jodoh kami" boleh dak wahai Babi Urban Gila..?

*Bahasa Malaya memang kasar..Tambah-tambah Malaya Utara mai...

Wednesday, October 10, 2012

Nama pon rezeki..

"Lu keja lecturer kan sekarang?"..tanya Rakan Ex-Lama gua satu hari tu..

"Aah..Bolehlah..Sara hidup..."..reply gua...

"Gua cikgu ja bai...Pakai keta Lancer kot..Lu pakai keta apa skang?"..tanya lagi..banyak tanya lak member gua sekor neh..ex-member munkin lepaih neh...

"MyVi..Bolehlaaa bawak gua pegi mana-mana gua nak..."..reply gua separa berminat nak jawab..

"Hekelehhhhhhhhh..MyVi jer?Kerja lecturer..Mana kena pakai Myvi..Tak kena laaa..Gua cikgu jer bai,pakai Lancer..Tak kena wei tak kenaaaa"..reply beliau gelabah..

"Mak bapak lu hensem dan cantik..Apsal lu muka macam bontot tapir?Tak kena kan?"..balas gua sambil sedut air teh o ais laju-laju...

Ex-member gua tu dah lama tak contact gua...

Saturday, October 6, 2012

Tahniah Rakan Gebu

Entri khas untuk Rakan Gebu gua yang telah selamat bergelar suami kepada Puan Jasriyani petang tadi...

Gua senior dia...Dia junior gua masa gua amik ijazah TESL dulu...tapi gua tak penah suruh dia basuh spenda gua time tu sebab gua tak pakai spenda sangat..boxer lagi tenang...

Gua kenal dia pon gua lupa macam mana dulu...Serius gua tak penah ingat macam mana gua kenal dia..

Gua masuk keja sekali dengan dia time mengajar kat Kolej Poly-Tech MARA Bangi dulu...dengan dia jugaklah gua ponteng keja bertubi-tubi pegi lepak KL,Putrajaya,Subang,Shah Alam dan sikit lagi ke Danga Bay..Orang tengah keja,kami layan Kinect X-Box kat Low Yatt..

Gua dengan dia sama-sama sambung Master Applied Linguistic kat UPM...tp gua tak sama dengan dia bila dapat result exam walaupon gua tiru dia time exam..Gua syak dia saja tulis jawapan silap dulu then kasik gua tiru,then dia tukar jawapan betul..jilaka..haahaha..

Gua dapat biasiswa TPM...Dia pon dapat...Kabel cekang..Kami pernah hidup rich,young,and famous..Duit bersepah sampai tatau nak buat apa..Setakat sedekahkan RM50 kat orang kurang berkemampuan di mamak tu benda biasa sampai SPR pon syak kami terima rasuah dari kontraktor kelas C..

Kami dua pernah makan rumput dengan batang kayu selama 5 bulan berturut-turut sebab duit biasiswa lambat masuk..5 bulan murung lapaq mee raja,nasik goreng ketam dan antipesto William..

Kami dua sama-sama kena buang daerah ke Puncak Alam..Kena mengajaq UITM sini sebab duit biasiswa dah habeh...untuk kali kedua,kami dua pernah makan rumput dan batang kayu lagi sebab 5 bulan gaji tak masuk.Tahukah lu olls kami selalu makan free kat Cafe' students sebab adik gua kerja sana time tu...

Dengan dia jugaklah gua naik turun naik turun office setelkan masalah gaji segala bagai..Setakat segala kerenah birokrasi penjawatan,celah kuku kami saja..Semua persoalan tentang Biasiswa TPM,perlantikan pensyarah UITM,urusan gaji,dokumen-dokumen kerajaan,gua dan dia boleh explain satu persatu...

Through fire and flames,inilah Rakan Gebu gua yang selalu gua masukkan dalam entri-entri gua...

Gua selaku Aaron Aziz menjadi penyeri majlis kenduri kawin dia..Ramai makcik-makcik panggil gua Adam tadi..Leceh betul...

Selamat Pengantin Baru Rakan Gebu!

Wednesday, October 3, 2012

Minah Clubbing Sexy

Prakata-kata
Tajuk hanyalah cubaan aku untuk menarik mat-mat rempit bangang untuk masuk ke blog aku bila depa cari taip kat Google Search dengan harapan depa akan jumpa gambaq-gambaq yang dikehendaki...bangang bangang bangang..gua amik kesempatan ja naikkan rating blog neh..keh keh keh..

Gua lepak dengan Rakan Lost suatu hari itu..kisah lama yang masih relevan sehingga kiamat..

"Aku benci la boyfriend aku..Perangai macam khinzir kau tahu.."..mula berbicara Rakan Lost gua sorang neh..Lama gua tak jumpa dia..update mengupdate kata orang...

"Khinzir hutan ker khinzir urban?"..tanya gua..

"Define khinzir urban.."..reply beliau tertanya-tanya dengan term gua..Gua memang suka keluarkan term-term neh bagi orang terfikir-fikir..

"Khinzir urban yang upload gambar posing mendada sambil menampakkan lurah payudara sambil update status 'I bersyukur dengan kurniaan Allah SWT,semoga dipermudahkan urusan I harini..Alhamdullillah syukur kepada-Nya'...Itulah khinzir urban"..balas gua selamba...

"Oh..dia khinzir hutan la sebab dia jantan la babi..."..reply beliau marah...

"Oh okay..Pasaipa dengan boyfriend lu?"..tanya gua setelah gua dicop babi plak...

"Aku rasa dia selalu pegi clubbing and then menggatal dengan betina lain.."..reply beliau perlahan..

"Pulak..dah nama pon pegi clubbing..Tak menggatal,tak clubbing ah"..balas gua...

"Ahhh dasar lelaki semua sama saja..Menggatal tu memang dalam badan korang.."..rengus Rakan Lost..

"Macam mana lu kenal dia?..tanya gua lagi...

"Aku jumpa dia time pegi clubbing dulu..Dia datang menggatal dengan aku..Aku layan,sangkut plak ngan dia"..reply beliau..

"Dah kau pon jumpa dia kat tempat macam tu,memang la boleh expect perangai dia macam mana..Hang jumpa orang macam tu kat tempat macam tu,memang akan jadi macam tu la"..balas gua...

"Tapi laki memang gatal..Bodoh ah..Dasar bangang.."...marah beliau....

"Dah tanak jumpa laki macam tu,takyah la pegi terhegeh-hegeh menggedik kat Club.."..balas gua separa memberi nasihat..

"Ahhh aku nak pegi cari Boipren baru kat club malam minggu neh..Harap-harap dapat yang baik.."..reply beliau...

"Tuh pak ang..Pak hang ponen..Mak hang belen"..balas gua...Combo breaker...

*******************************

Saturday, September 22, 2012

Sesi Bercakap dengan Malaikat Penjaga Internet

"Woi woi hanjeng!!!"..pm Rakan Internet aritu...

"Ya saya..Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarokatuh...Kan lagi manis jika lu bagi salam macam tu..Sesama Islam kan..Ker lu dah kuar Islam?"..Balas gua perlahan...

"Ahhh lu..macam lah lu alim sangat..Wakumsalam..Lu apa bikin jumaat neh?"..tanya dia lagi...

"Jumaat neh?Tak buat apa-apa..Lepak rumah jer la..Petang jumaat dia punya suasana lain macam sikit..Mengantok ja rasa..Betul wa cakap lu.."..reply gua..

"Ha elok elok..Jom pegi buat demonstrasi dengan gua...Menentang filem Innocence of Islam tuuu..Alaaaa,filem yang menghina Rasul kita tu...Jom aaaa!!"...reply dia bersemangat...

"Kat mana?"..tanya gua..

"KL der..berhimpun depan Tabung Haji,pukul 2.30 ada sana..Berarak pegi Konsulat Emerica..".explain Rakan Internet

"Oooooo..Lepas sembahyang jumaat la?Hang pi semayang jumaat kat mana dulu?"..tanya gua..

"Tak sempat kot..sebab aku nak gerak gi KL dengan jem lagi,dengan nak cari parking lagi kat sana,dengan nak lunch lagi..Aku gerak dari Shah Alam kul 1 macam tu..."..explain beliau lagi...

"Pak hang ponen"...reply gua slow..

Tup..gua off chat,sambung layan youtube search keyword Man Khan Dok Mano Jange Dengki &^*&!%^#&)*!*^^%#$!!!!!!!!!!!

Thursday, September 6, 2012

Sang Puteri


Apabila hati ini tidak lagi peduli...
Turunnya Sang Puteri Hati menyapa...
Menggengam hati yang sudah mati..
Memberi satu nafas untuk bernyawa..
Dengan senyuman Sang Puteri menghulurkan tangan..
Membawa seorang hamba menaiki pelana...
Dengan segala cinta dan sayang yang diangan..
Hamba diangkat menjadi rakyat jelata..
Tidak perlu diangkat menjadi raja..
Kerana hamba ini tidak lagi percaya...
Raja tidak bermakna segalanya...
Cuma yang terpaku di hati...
Cukuplah dengan cinta Sang Puteri...

**********************
P/S-Jangan tak tau yang gua ada darah sasterawan...Pernah menang Pertandingan Mewarna time sekolah rendah dulu..Gua ingat lagi,gua lukih anak itik berenang kaler kuning guna crayon mahal penuh satu kertas lukisan koko tu...

Tuesday, September 4, 2012

Tuwiter dan Fesbuk

"...Wahhhh,bosannya Fesbuk..Main twitter lagi bagus..Follow me at @Minah_Hei_Hei_Waka_Waka...Apa barang Fesbuk..Takleh update selalu!.."

Gua ada usha status sorang minah neh kat Fesbuk satu hari tu..Tadak apa yang menarik akal gua nak proses apa yang dia tengah cuba sampaikan...

"..Kalau kau nak update status Fesbuk setiap 3 minit sekali,baik kau main Twitter!!!Follow me @Minah_Hei_Hei_Waka_Waka!!.."

Eh,update lagi promote twitter dia minah sekor neh...Takpa,gua chill sambil layan artikel "Haram Mendengar Gangnam Style kerana Ianya Chant Untuk Convert Jadi Yahudi"...Kepala bana kepala bana...

"..Saya nak makan nasik..hik hik hik..(Update via Twitter).."

Eh update status lagi minah neh...

"..RT@SalihuddinSalim:Cinta yang datang pasti akan membahagiakan..(Update via Twitter)

Ehhhhh..ada lagi update status dia kat News Feed Facebook aku neh...?

"..Oppa gangnam style..Oppa gangnam style #GangnamRulez..(Update via Twitter)

Apa setiap seminit dia update status neh?Penuh News Feed gua neh...

"Saya nak terkentut la awak.Tak senonoh kan kiter?#LULZ..(Update via Twitter)

Terus gua komen kat status terakhirnya...

"..Salam 1Malaysia..TUH PAK ANG!!...yang hang pi link Twitter hang dengan Facebook hang tu kepala bana apa?.."

Tuesday, August 14, 2012

Hijabster dan Iftar..

Trut trut..Ring..Ring...Gung gang gung gang...dum dum tak dum dum tak..Teneniaw teneniaw..

Ewahh,panjang pulak ringtone sms gua neh..getus gua sendiri..Di hadapan gua,students tengah buat latihan yang gua bagi...Topik simple present tense gua ajar..Mudah bagi diorang yang masing-masing 10A1 belaka time SPM...Makan kismis selawat banyak sangat cara neh gua rasa...

Gua tenung henpon gua..Rakan Hijabster hantar msg kat gua...

"Dude,jom join kitorang pegi IFTAR petang neh..Aku,Rakan Lama 1,Rakan Lama 2,and maybe ada dua tiga orang lagi.."..sms beliau berbunyi...

"Buat apa sana?"..ringkas gua balas....

"Makan-makan la..IFTAR dudeee.What do you expect?"..reply dia...Gua baca macam dia bernada jengkel dengan gua..

"Kolej tu best ker?Aku kat UITM Puncak Alam neh.Sana ada majlis apa?"..balas gua..

"Apa ko merepek neh Hanjeng?Mana datang kolej pulak neh?"..balas beliau..

"Ko ajak aku pegi IFTAR kan?Ada makan-makan kan?Majlis berbuka?"..reply gua dah kompius...

"IFTAR la..!!"..reply beliau marah..

"Yerla..Institut Ferguruan Tunku Abdul Rahman..?Kolej bangang mana silap eja 'Perguruan' jadi 'Ferguruan' neh..?Siap buat majlis bukak posa lagi.."..reply gua...

"Bangang..Iftar tu berbuka puasa laaaa hanjeng oi!!Ah malas ah ajak kau!"..laju replynya haaa..

"Sejak bila pak hang jadi tok arab?Hang sebut bukak posa tadi kan senang.."..reply gua perlahan..


"Kami benci Abang Hanjeng sebab tak Hijabster.Iftar pon tak tahu.Bodoh!"..upload beliau melalui Instagram sejurus kemudian..Art sungguh gambaq dia..ihiks..

***********************

Serius,ramadhan kali neh,baru gua tau iftar tu sebenarnya berbuka puasa...


Saturday, August 11, 2012

She's here...



"Would you like to go somewhere far away from this cruel world?"asked her..

"How cruel is your world compared to mine?"..replied him with a wound on his heart..

"Crueler than yours if you want to know it.."..slowly she answered..

"Are you the same with all of the others?"..asked him..

"I'm the same with you,my dear"..with a smile,she whispered to his ear..

"Let's go,my love"..with a smile,he took her hand and flew away..

To the blue skies up ahead....

Friday, July 20, 2012

Here comes the fighter.

..."Jatuh sekali tak bermakna kau akan jatuh selamanya..Bangun,renunglah ke langit,dan terus pandang ke hadapan semula.."



Just wakin up in the morningAnd the beat wellQuite honest with ya,I ain't really sleep wellYa ever feel like your train a thoughts been derailed?That's when you press on. Lee nails.
Half the population's just waitin to see me failYeah right, you're better off tryina freeze hellSome of us do it for the femalesAnd others do it for the retails
But I do it for the kids, life through the tower head onEverytime you fall its only making your chin strongAnd I'll be in your corner like Mick baby, til the endOr when you hear the song from that big lady
Until the referee rings the bellUntil both your eyes start to swellUntil the crowd goes homeWhat we gonna do ya'll?
Give em hell, turn their headsGonna live life til we're dead.Give me scars, give me painThen they'll say to me, say to me, say to meThere goes a fighter, there goes a fighterHere comes a fighterThat's what they'll say to me, say to meSay to me, this one's a fighter
And if I can last thirty roundsThere's no reason you should ever have your head downSix foot five, two hundred and twenty poundsHailing from rock bottom, loserville, nothing town
Text book version of the kid going nowhere fastAnd now im yelling kiss my ass,it's gonna take a couple right hooks a few left jabsfor you to recognize that you really aint got it bad
Until the referee rings the bellUntil both your eyes start to swellUntil the crowd goes homeWhat we gonna do ya'll?
Give em hell, turn their headsGonna live life til we're dead.Give me scars, give me painThen they'll say to me, say to me, say to meThere goes a fighter, there goes a fighterHere comes a fighterThat's what they'll say to me, say to meSay to me, this one's a fighterEverybody put yo hands upWhat we gonna do? (x7) ya'll
If you fall pick yourself up off the floor (get up)And when your bones can't take no moreJust remember what you're here forCuz I know imma damn sure
Give em hell, turn their headsGonna live life til we're dead.Give me scars, give me painThen they'll say to me, say to me, say to meThere goes a fighter, there goes a fighterHere comes a fighterThat's what they'll say to me, say to meSay to me, this one's a fighter
Till the referee rings the bellTill both ya eyes start to swellTill the crowd goes home,What we gonna do kid?

Tuesday, July 17, 2012

Gua dan MLM...

Lepaklah gua petang tu sambil makan goreng pisang kelat makcik simpang depan tu...Gua sapu jugak..Semenjak dua menjak neh,perut gua asyik gastrik ja..Nak dekat puasa-puasa neh,memang dia automatik datang..Tapi Alhamdullillah,lepas pegi klinik aritu,bila doktor kata kalau gua kena gastrik lagi,dia nak inject terus ubat,terus sembuh gastrik gua..Lu guys bukan tak tahu yang gua takut dengan jarum..Memang dah sembuh!!!

Sedang lepak-lepak layan Facebook sambil layan katun...

Trittt..Tritttt..Trittttt...(sila insert bunyi ringtone Nokia..Sebab gua malas nak compose ringtone handphone gua lagu Takao by Chthonic)

Gua angkat fon gua..Eh,nombot mana lak neh..Tak kenal..

'....Woi Hanjeng...Lama siot tak jumpa kau..Apa khabar?..Neh aku neh,Rakan Jauh Terpisah..Hang ada mana la neh?....'

SMS Rakan Jauh Terpisah berbunyi lebih kurang..

Gua pon reply...

'...Laaaaaaaa..hang kaaaa..Gila lama tak jumpa..Aku macam neh ja laaaa..Aku ada Puncak Alam la neh...'

'....La yer ker..Puncak Alam..Dekat jer la dengan Shah Alam..Jom ah lepak...Aku ada seplais untuk hang neh...'..Reply beliau laju...

'....Uihhh..seplais..Aku memang suka seplais seplais neh..Boleh-boleh..Aku pon lama tak jumpa hang...'..balas gua sambil tukar siaran TV gua..Bosan pulak Upin Ipin harini..Tadak lawan robot..Owh,itu Boboiboy...

'...Cun!Jom lepak Khulafa Bistro seksyen 7...Aku ada barang baik neh untuk kau..Lagipon,aku lama tak jumpa ko dowhhh...'..reply beliau...

Ahhhh..dowh dowh pulak dia neh...Kang aku dowh kan kepala baru tau...

'...Boleh boleh..Jom lepak malam neh..Aku pon lama tak jumpa hang...Malam neh la nohhhh..'

Wahhh..ada saplais..Dia macam tau-tau ja esok birthday gua...Dalam kepala otak,sahih ada saplais party liar untuk gua neh...Mesti gua akan dapat hadiah best neh malam neh..Tak kasut cycling,mesti cokelat dalam kotak besar penuh surat khabar neh..Takpa,gua positif malam neh gua dapat kasut cycling baru...

Gua pon turun Shah Alam malam tu..Nak jumpa member gua...Lama jugak gua tak jumpa dia..Bukan kawan baik sangat pon..Tapi kira rapat la dulu..Zaman hostel UITM duluuu...

"Woiiiii Hanjeng..Sini woi sini woi!"..jerit Rakan Jauh Terpisah dari satu sudut...

"Woi Rakan Jauh Terpisah..Hahahahahaha...Amacam?Sihat?"..sahut gua sambil salam tak cium tangan...Orang-orang tua ja gua cium tangan sebagai tanda hormat..Menantu pilihan neh gua neh..

"Haaaa duduk-duduk...Malam neh,gua belanja lu makan.."..sambut Rakan Jauh Terpisah..

"Cantik-cantik..Gua pon asyik makan ranting kayu ja sejak kebelakangan neh.."..balas gua...

"Haaa order-order..Japgi gua kasi saplais.."..sambung Rakan Jauh Terpisah...

Dalam hati gua,berdebar betul nak dapat hadiah...Kasut cycling idaman gua..Malam neh gua dapat..Baik betul kawan gua neh..Pikir gua dalam hati...

"Haaaa..saplais..Saplais apa tu wei?"..tanya gua sambil renyeh-renyeh ungka...

"Haaaaa ini diaaaa..Makanan Kesihatan Biometric Aura Bai-Bai O!!!"..sambil dia keluarkan barang jualan langsung dia...

"Apa neh?"..tanya gua konpius...

"Neh Hanjeng..Ko nak kaya tak?Ko beli barang neh,and then ko masuk downline aku..Ko cari 3 orang,then diorang akan cari 3 orang,dah ada 9 kaki,sambil ko jual barang neh,nanti sebulan ko leh dapat bonus dalam RM6k woooooo"..terang Rakan Jauh Terpisah...

...........................

Aku diam...dan...terpacul..

"Tuh pak ang"...

Balas gua ringkas dan berlalu pergi sambil Rakan Jauh Terpisah tercengang-cengang...

Cari kawan-kawan lama suruh jadi downline?Jangan dok wat perangai tu noh...Pesanan ikhlas dari saya,Abang Hanjeng..

Sekian,wasalamu..

Sunday, July 15, 2012

Berat Badan Part 2....

"Woi Hanjeng..Dok kelebek pew tiewwwwww?.."..sapa Rakan Chat...

Aku yang sedang belajar buat magic dekat Youtube terganggu..Baru nak potong kaki aku kendian magicnya,kaki aku akan jadi sekuat kaki Mark Carvendish...

"Haaa,hang lagi..Tak serik-serik lagi kena tuh pak ang aritu?.."..balas aku di kotak chat Facebook...

"Tak..sebab aku nak promote jugak benda neh kat kau.."..beria-ria pulak minah sorang neh..

"Promote aper?"..tanya aku..

"Alaaaaa..barang yang aku pakai neh laaa..Beautiful Premium tuuuu..Corset untuk kuruih.."..explain Rakan Chat..

"Hang nak suruh aku pakai?Aku tetek pon saiz 34 -A...Haaa negatif teruih..Camna nak pakai?"..konpius aku dengan minah neh..

"Alaaaaaaaa..hang beli kat mak hang ka,awek hang ka,adik hang ka.."..Reply dia...

"Mak-mak memang kena gemuk...awek dah tadak.Kawen dengan orang lain...Adik aku suma laki...Ha,hang nak kata apa lagi?"...terus gua balas dengan konfiden..

"Betul weiiiii..konfirm kuruih punyaaaaa..Tak caya,tengok gambaq-gambaq dalam Album aku..Neh link dia.."..taip Rakan Chat sambil bagi link ke Album Pictures Facebook dia...

Gua klik...

Gua tengok gambar-gambar dia sekarang berbanding dia yang sebelum neh...

Seingat gua,dari dulu sampai sekarang,dia memang badan sekeping...Celah mana yang gemuk pon gua tak tahu..

"Gambar lama hang dengan gambar baru yang hang kata dah kuruih tu sama jaaaaa..."..tanya aku konpius...

"Takkkkkk..dulu aku gemukkkk..Skang dah kuruih..."..balas dia...

"Muhung ngat aih..Aku kenai hang bukan sehari dua..Dari dulu kot..Hang bukan dari dulu kuruih sekeping mcm dalam gambaq neh ka?"..tanya gua konpius....

"Manada..dulu aku 47kg..Skang dah 45kg..."..balas dia...

"Tuh pak ang"..reply gua...


Saturday, July 7, 2012

Berat badan.......

"Woi Hanjeng,aku dengar kau sekarang bukan main lagi kayuh basikal..Dah macam atlit sukan olimpik dah..Nak join Azizulhasni Awang ker..?"...sapa seorang Rakan Chat di Facebook itu hari...Perempuan..Kawan lama..

"Boleh la sikit-sikit...Dari tak buat apa-apa.."..balas gua...

"Basikal kau lawa kan?Aku pon teringin jugak nak kayuh basikal neh...Berat badan aku dah naik neh..Gemuk la aku skang..."..taip Rakan Chat itu lagi...

"Ha elok la..Elok jugak lu kayuh basikal..Leh la jugak buang lemak-lemak tepu tu...Kalau lu nak beli basikal,kasi gua bajet,gua leh tolong carikan untuk lu..."..offer gua...Gua kalau bab-bab nak tolong member2 berkayuh neh,memang excited sikit..

"Tu lah..Basikal macam kau tu rega berapa tu..?Aku nak bajet murah-murah jer..."..tanya Rakan Chat..

"Kalau nak basikal macam aku,mahal la sikit..Tapi ikut bajet lu la.."..sambung gua..

"Aku bajet dalam RM500 ke bawah jer..Basikal kau harga berapa?"..tanya lagi dia neh..

"Boleh dapat..Basikal RM500 ada banyak.."..balas gua..

"Basikal kau harga berapa..?"..still tanya...concern betul..Haish..

"Adalaa dalam RM6k++.."..balas gua slow....

"Omak ai..Mahal nak mampus...Bodoh ke aper kau neh beli basikal mahal-mahal...Duit tu kau buat kahwin pon ada faedahnya...Ah,malas ah beli basikal...Macam perabehkan duit jer..RM500 pon aku rasa dah mahal sangat tau..Penat plak tu nak kayuh-kayuh.."...lantang pulak Rakan Chat neh bersuara..

Dalam hati gua,kesabaran masih lagi tinggi...Chat berakhir disitu bila gua nak kena pegi bagi makan Alpalca gua yang bernama Jacob tu...

Sebulan setengah lepas tu...

"Buzz buzz!Woi Hanjeng!!..Aku dah kurang la berat badan akuuuuu..Wehoooooo"..tegur Rakan Chat suatu hari tu...

"Haa baguslah...Ko beli basikal dah ker?"..tanya gua buat-buat concern...

"Tak,aku beli Beautiful Premium dari member aku..Alaaaaa,yang corset kasik kurus tuuuu..Aku pon dok minum Herbalife tuuuuu..Aku pon dah pegi Celebrity Fitness..Ha tengok skang..Dah kurang 5kg tauuuuu.."..excited betul cerita...

"Ohh..ingatkan kau beli basikal...Baguslah...Berapa harga Beautiful Premium dengan set Herbalife tu?"..tanya aku nak jadi concern balik...

"Beautiful Premium kawan aku jual dia kasik RM2000,plus kena join jadi downline dia.RM10k yuran masuk,tapi dapat 5 barang,and ko boleh jual balik.Aku buat loan bank aritu.Okayla kan?....Herbalife,sebulan kena beli ubat dia tu,RM380..Tiap-tiap bulan kena beli...Celebrity Fitness,sebulan RM150..Okayla kan?"..Explain Rakan Chat...

Aku mencongak di dalam kepala otak aku yang kurang pandai sikit dalam bidang Matematik..Aku simpulkan,banyak jugak dia kuarkan duit...Dulu,RM500 mahal nak beli basikal,sekarang?Dengan konklusi itu,perlahan aku reply...........

"Tuh pak ang"..

What Keeps You Going?My bike...

Aku terjatuh hari itu..Bukan terjatuh longkang ker aper..Terjatuh disebabkan cinta..Semua orang akan rasa benda tu bila mana hang sayang sangat-sangat sorang tu,sampai sanggup buat apa saja untuk dia,tapi bila akhirnya,dia akan tinggalkan kau bila apa yang kita buat tetap takkan mencukupi...Bila mana hati dah tertutup dengan segala kesalahan,tidak lagi boleh dibilas dengan segala kebaikan,perpisahan itu tetap akan berlaku...Kau buatlah apa pon,bila dia nak pergi,dia tetap akan pergi...Walaupon kau cuba nak selamatkan mana yang tertinggal,percayalah,dia tetap akan pergi...

Sakit dia jangan cakaplah...Rasa macam kena titis ayaq ribena lemon strawberri dalam mata sambil ada orang tikam belakang kau dengan pisau tumpul...Mata kau dibutakan sambil diri kau ditikam dari belakang..Mata kau dibutakan kerana kau terlalu sayangkan dia sampai segala apa yang dia buat kat belakang kau,kau tetap menidakkannya...Sampailah satu masa,ianya sudah terlambat...Bila kau dah berdarah dari belakang,takdak benda dah boleh selamatkan semua...Hanya mampu berserah,dan dalam hati,kuatkan segala kekuatan yang ada,bangun balik...

Dan,entri ini aku dedikasikan kepada basikal aku...Terus terang aku cakap,basikal aku yang membuatkan aku kuat balik...Kalau aku cakap mak ayah kang cliche sangat pulak..Aku jatuh terduduk time tu..Dengan segala benda jadi gelap sekeliling aku..Aku takdak benda yang boleh buat aku naik balik..Aku pernah cerita dulu,dalam satu entri yang aku dah jual barang-barang basikal aku disebabkan aku ingin penuhi kehendak dunia dan chenta aku pada masa itu..Jadi,basikal aku tergadai..Bila aku terjatuh,basikal aku yang tinggal hanyalah kerangkanya sahaja...Tayar,handle,saddle,pedal,segalanya..Tinggal frame sahaja...Bila aku jatuh terduduk disebabkan cinta,aku memang terjatuh...Hinggalah satu hari,aku nekad,dengan gaji yang ada,aku beli balik semua barang-barang basikal aku..Sampailah aku siapkan sarungkan kembali semua benda ke basikal aku,dan akhirnya aku kembali ke atas saddle itu...Setahun aku pendam perasaan nak kayuh tu,bila dah dapat kayuh semula,hanya Tuhan saja yang tau..

Buat pertama kalinya,selama setahun aku tidak kayuh,perasaan betapa tenangnya kayuhan kau,di atas basikal kesayangan kau,segala serabut,sedih,pedih,sakit itu HILANG!!!..Memang ada sesetengah orang yang mencemuh dengan apa yang aku rasa sekarang,tapi dah hakikat macam tu,aku nak buat macam mana...Perlahan perlahan sakit dalam hati aku hilang,dan sampailah hari ini,aku tetap tenang dalam meneruskan kayuhan hidup ini...Janganlah nak cuba suruh aku buang basikal aku lagi..Memang aku akan keluarkan sisi jahat aku...Aku takkan ulang semula kesalahan dulu,dan aku lebih tenang dalam menerima apa saja yang mendatang...

Just don't ask me to take away my bike...Belum tentu kau dapat memberi jaminan kebahagiaan kepada aku,sedangkan aku tahu,kebahagiaan aku dengan basikal buat masa sekarang adalah lebih menenangkan...Jikalau aku terjatuh,aku akan tetap naik semula ke atas basikal aku,kerana aku tahu,ia akan tetap ada disini...Tidak seperti apa yang telah aku harapkan dahulu...

Munkin kau tidak paham apa yang aku rasa sekarang ini...

Sila tonton video neh sampai habeh...Kau akan paham..



Tetapi,bagi mereka,aku paham perasaan mereka..Jatuh sekali tak bermakna kau akan jatuh selamanya..Jangan jadikan satu "kecacatan" sebagai penghalang..Kerana,aku dan mereka juga tahu,this is what keeps us going...


Friday, June 29, 2012

Hate me...Just hate me..

Jika diri ini membuatkan kau tidak mampu untuk mengatur jejak langkah kau...
Jika diri ini tidak mampu untuk berada di sebelah kau untuk bergerak...
Jika diri ini hanya tahu berjalan di atas kaki sendiri...
dan jika diri ini hanya membebankan diri kau..yang mahu terus kehadapan..
Kerana diri ini sudah penat dibenci..dan diri ini sudah tidak lagi peduli....



I have to block out thoughts of you, so I don't lose my headThey crawl in like a cockroach leaving babies in my bedDropping little reels of tape, to remind me that im alonePlaying movies in my head that make a porno feel like homeThere's a burning in my pride, a nervous bleeding in my brainAn ounce of peace is all I want for you, Will you never call again?And will you never say that you love me just to put it in my face?And will you never try to reach me, it is I that wanted space

Hate me todayHate me tomorrowHate me so you can finally see whats good for you

I'm sober now for 3 whole months, it's one accomplishment that you helped me withThe one thing that always tore us apart is the one thing I won't touch againIn a sick way I want to thank you for holding my head up late at nightWhile I was busy waging wars on myself, you were trying to stop the fightYou never doubted my warped opinions on things like suicidal hateYou made me compliment myself when it was way too hard to takeSo I'll drive so fucking far away that I'll never cross your mindAnd do whatever it takes in your heart to leave me behind

Hate me todayHate me tomorrowHate me for all the things I didn't do for youHate me in ways, yeah ways hard to swallowHate me so you can finally see whats good for you

And with a sad heart I say bye to you and waveKicking shadows on the street for every mistake that I had madeAnd like a baby boy I never was a manUntil I saw your blue eyes cry and I held your face in my handsAnd then I fell down yelling "make it go away" just make a smileCome back and shine just like it used to beAnd then she whispered "How could you do this to me?"

Hate me todayHate me tomorrowHate me for all the things I didn't do for youHate me in ways, yeah ways hard to swallowHate me so you can finally see whats good for you.
Entri untuk orang-orang yang aku pernah buat salah...Maafkan diri ini kerana tidak mampu untuk menjadi apa yang kamu semua nak...

Monday, June 18, 2012

Takao

Tahukah anda,Asia ini bukan ada K-Pop sahaja!!!Tahukah??????



Fornicating dung!!!

Thursday, May 24, 2012

Awek Hot

Awek hot lalu depan member-member gua...

"Anak harammmmm..Hot gila.."..kata member gua sorang neh...

"Tu la..hot gila babi.."..kata seorang lagi member gua...

So,konklusi,awek tu adalah seekor babi panas yang dilahirkan luar nikah dan mengalami masalah mental yang serius...

Kesian...

Tuesday, May 22, 2012

PTPTN Dan Gua..

Angin petang tu sepoi-sepoi bahasa...Memandang jauh gua ke halaman rumah...Jauh di sudut mata,gua nampak Sugar Glider anak bongsu gua tengah melompat di ranting-ranting pokok bunga kertas...Habis luka badan..Bangang betul Sugar Glider..dah la mahal,bengap pulak tu...Anak bongsu gua masih di dalam kolam ikan kelisa gua..Mampus ikan kelisa gua nanti..Dah la beli mahal..RM50k..Senang-senang jer anak bongsu gua Smack Down kan kepala ikan kelisa gua sebab telan Sugar Glider dia tadi..Biarlah..Gua kaya,nanti gua beli lagi...

Dalam rumah,gua jerling ke bahagian ruang tamu rumah..Rumah 3 tingkat gua sunyi..Anak sulong gua ada di UKM...Belajar Jurusan Muzik majoring in Dubsteps Zapin..Zapin pon diorang dah drop the bass..Mampus betul akhlak budak-budak zaman neh..Termasuklah anak gua..Gua suruh jadi cikgu tanak,nak jadi DJ plak dia..Takleh DJ club,nak jadi DJ ala-ala Pondan di mana-mana stesen radio pon jadi katanya...Bergaya seperti pondan amat sell out sekarang...Haish...Anak kedua gua,ada di USM,amik jurusan Kusasteraan Inggeris Zaman Victorian..Apa relevan pon gua tatau dia amik jurusan tu..Lepas grad,mesti nak sibuk-sibuk buat demo sebab konon-kononnya kerajaan tak sediakan peluang pekerjaanTapi takper,belajar tinggi-tinggi tak guna jugak,nanti nak cari laki kaya katanya...Senang...Pigi USM pon sebab trending now dalam Twitter..Barei...

Kringgggg..Kringgggggg...

Bunyi telefon yang terletak di tepi tangga...

Kringgggggg..Kringggggg Dum Dum Tak Tak Dum Tak Stupid Hoe Stupid Hoe..Oh yeahhh...

"Darling oiiii..angkat la fon tu..Kang ada jugak abang terajang telefon tu kang...Neh mesti si Andra set ringtone telefon rumah neh lagu tu nehhh..Ikshhhh!!.."..jerit gua...

"Ha yer yer..Kejap saya angkat..."..datang isteri Gua yang terbelit-belit muka dengan tudung Hijabster baru beli tadi dekat Facebook...Tengah buat video baru ler tu nak post dalam Youtube..Tahulah comel pon...Takper,gua sayang...

"Haa helloooo..Ohh Suri...Anak mak sihat?...Alhamdullillah...Macam mana study?...Okay?...Ohhh,baguslah...Haa ada tu..Kat depan..Nak cakap dengan Daddy Cool kamu ker..?Jap ek..."...gua dengar bibit-bibit perbualan bini gua dengan anak gua..Anak kedua gua...

Bini gua datang tepi gua...

"Neh ha,Suri..Nak cakap dengan awak..."..kata bini gua sambil pass telefon kat gua...

"Ya hello...Suri si...."..kata gua belum habeh cakap dah kena potong...

"Babah,nak duit..."..kata Suri di hujung talian...

"Eh,bukan babah dah bagi ker minggu lepas RM10k..Dah habis?"..tanya gua concern..Habis la duit gua nanti...

"Dah habis laaaaa...Malam tu pergi clubbing..Open bottle apa suma..Dah habissss.."..jawab Suri tanpa segan silu...

"Nenek lu lah..Gua kerja cari duit bukan suruh lu pegi clubbing la lahanat..."..Geram gua dengan anak gua..Gua dah tak mengaku dia anak...Cis!

"Alaaaaa..babah..Pleaseeee..Takder duit neh..."..rayu Suri...

"Takder-takder...Babah pon bukan ada duit sangat...Bulan neh saja dah RM40k babah bagi..Apa yang Suri buatttt?"..cakap gua..Pening gua...

"Alaaaa beli mekap,pergi jalan-jalan dengan member,makan,minum,clubbing,beli baju seksi-seksi sebab nak pegi clubbing,belanja boipren henpon,belanja minyak keta boipren,lepak mamak malam-malam,makan McDonald's,makan KFC,shopping,dan clubbing lagi..Eh haa beli baju seksi-seksi lagi aritu sebab baju lama my boyfriend dah bosan tengok even baru pakai sekali..."..jelas panjang anak gua neh...

"Damn you...Abis tu,buku-buku teks,alat-alat tulis,buku rujukan,segala kelengkapan lu,bila masa lu nak beli?"..

"Alah babah neh..Free education laaaaa..Nanti kalau Suri fail,kena kick,Suri masuk la Universiti lain..Apa la Babah neh..Free education laaaaaaa...Who cares?"..balas Suri..

Wah,melawan..Dasar tak kenang budi punya anak...Mujur anak pungut jer...2 orang anak lagi Alhamdullillah,tinggi budi pekerti..Ini jer yang degil...

"Kenapalah PTPTN dihapuskan aritu..Gua dah pening dah lu tau?Tiap-tiap bulan gua nak support lu..Dulu zaman gua belajar,sekupang pon gua tak mintak duit tokwan dengan nenek lu tau?Terdesak jer mintak..Gua tau gua ada duit PTPTN itu jer gua boleh guna,gua boleh jer berjimat suma..Belajar rajin-rajin sebab gua tau nanti kalau gagal,tokwan dengan nenek lu mana mampu nak sara gua bulan-bulan...Sekarang,semua percuma,lu main-main jer belajar kan?..Lu tahu kan lu akan tetap dapat duit dari gua bulan-bulan sebab PTPTN dah takder,so semua atas bahu gua nak sara lu bagi duit untuk lu buat segala benda yang lu mentioned tadi..Lu tahu tak,kalau ada PTPTN lagi,jangan harap gua nak kasik lu duit bulan-bulan...lu mesti tak dapat dah duit dari gua sebab gua nak lu hargai perit jerih belajar kat Universiti..Bayar yuran sendiri,makan guna duit sendiri,bayar sewa rumah sendiri,bayar bil suma sendiri,pandai jaga perbelanjaan,jimat duit segala bagai..Sekarang,tiap-tiap bulan macam mana pon gua tetap kena bagi duit..Tak bagi kang,lu tak boleh la pegi clubbing segala bagai tu..Betul Suri?..Kalau ada PTPTN pon lu tetap pegi clubbing,beli handphone,belaja boipren guan duit PTPTN jugak kan?Mintak mansuh konon aritu.Tuih tuih...Konpius betul gua.."..Panjang gua berleter....

"Elehhhh,babah pon tak bayar lagi hutang PTPTN tu..Nak ceramah orang kunun.."..jawab Suri selamba...

"Cilakak betul"..terus mati kutu gua...

Sunday, May 13, 2012

Imam Muda Facebook

"Bukan main kau post kata-kata pujangga Islam dalam status Facebook kau...Semenjak dah putus cinta neh,semakin dekat kau dengan Allah SWT kan..."..tanya gua pada Rakan Lost satu hari tu...

 "Itulah dia...Semenjak aku putus cinta neh,aku perlukan semua tu untuk kuatkan semangat aku.."..balas Rakan Lost perlahan..Sayu matanya gua tengok...

 "Gua paham,gua pon putus cinta jugak aritu..Rilex laaa..Jangan sedih sangat..Benda dah ditakdirkan..Sedih memang sedih bai,tapi tu lah,benda dah jadi..Redha jer la..."..kata gua sambil melihat rumput hijau terbentang luas di hadapan kami...

 "Itulah..Setiap yang dilahirkan ke dunia ini telah ditetapkan jodoh,rezeki,ajal mautnya...Allah SWT telah menetapkan setiap manusia dengan jodoh masing-masing..Kita perlu mencarinya sahaja..InsyaAllah,satu hari nanti pasti akan ketemu jua..Setiap yang ditakdirkan aku redha doh'..Aku redha..KepadaMu yang Allah aku memohong petunjuk.."..bilas Rakan Lost gua itu...

 Mata aku twitch skit sebab dia cakap "doh"..Bodoh betul... Pandai betul berkata-kata..Mujur tak sama macam Bidadari Lost Facebook tu...Status mintak pertolongan dari Allah SWT segala bagai..Mintak petunjuk dariNya sebab tak mampu nak tanggung kesedihan segala bagai...Gambar-gambar dalam album suma pakai nak tunjuk tetek,nak tunjuk pegi clubbing,peluk-peluk dengan boipren,kangkang sana-sini..Acaner?

 "Baguslah kau dah sedar...Kau memang dah dekatkan diri dengan agama ka?"..tanya aku sedikit concern..Al-maklumlah,dulu bukan main berpesta berbotol berparti begelimpangan...

 "Ha ah..Sikit-skit mula.."..balas Rakan Lost..

 "Baguslah..Itulah,sekarang neh bukan main lagi segala kata-kata nasihat kau letak kat wall kau kan?"..kata gua...

 "Bolehlah..aku macam nak tunjuk kat ex aku yang aku dah berubah..."..balas Rakan Lost...

 "Pulak..."..sambung aku perlahan...Niat tak betul...

 "Aku pon dah start mengaji Al-Quran balik...Aku dah pandai Arabbbbbb..Perghhhh..."..mula riak pulak Rakan Lost gua neh...

 "Yer ker...Haaaa,meh aku cuba try test sepam kau...Haaa,cuba kau kira nombor dari 1 sampai 10 dalam bahasa Arab.."...balas Gua..

 "Kacang siakkkkk...Lu ingat gua tak power ker?...Wahid,Ihnin,Salasa,Arbaa',ROKAATIN,ADHA AN,LILLAH,HI TAALA.."..jawab Rakan Lost konfiden...

 "Lu pernah makan Bekho masak kicap tak?"...sambil gua dah start tumis bawang nak masak Bekho sumbat mulut dia...

..Ingat bila susah,lupa bila senang...Mengharap bila tiada,kufur bila di depan mata...

Friday, May 11, 2012

Sembang Kencang,Korupsi Diutamakan..

Dekat jalan depan rumah aku neh,adalah simpang 4..Hujung satu simpang neh,adalah satu kedai makan...Kedai Abe'..Kedai Abe' memang femes lah dia dengan Tom Yam nya yang memang kita semua sedia maklum,orang Kelantan memang pandai buat tom yam..Memang port aku lepak malam-malam selalunya..Kalau tiba-tiba perut gua neh berdengkur kencang,memang aku akan ke kedai Abe' tu...Tokei kedai nama Pak Ya..Bukan Pak Ya bapak gua,tapi Pak Ya Abe'..Alim..Warak..Berkopiah ada jata tu..Gua tatau itu jata apa...

 Satu malam gua turun lepak kedai tu sorang-sorang..Gua macam biasalah,pergi kedai dia mesti order tom yam daging punya..Sementara tunggu tom yam daging gua sampai,gua curi-curi dengar Pak Ya Abe' sembang-sembang dengan kawan-kawan dia...

 "Apa yang kita dah lama bincangkan,korupsi kerajaan dah tak boleh nak bendung lagi..Aku dah tak tahan sangat dengan korupsi-korupsi kerajaan neh..Bersih haritu,padan lah muka kerajaan..Baru diorang tahu rakyat ada hak.."..kata Pak Ya Abe'...

 "Betul tu..makan rasuah la lagiiiii...Makan duit rakyat..Sekarang,baru diorang sedar..Tipu sana sini..Payoh kiro gitu Pok Ya nyaa.."..sambung Rakan Pak Ya Abe' tu...

 "Itu yang kita sumo' nak jatuhkan kerajaan sekarang tuuuuu...Duit rakyat sumo,itu hok kito...Aku dah cakap,kerajaan neh penipu!!!Buat macam-macam demi kepentingan diorang sendiri...KORUPSI!!!KORUPSI!!!..Cakap jer telus,tapi menipu..TAK JUJUR!!!.."..marah Pak Ya Abe'...

 Betul-betul marah si Gurkha neh... Dalam hati aku,ya memang..Memang ada kecacatan dalam pentadbiran kerajaan..Kroni,rasuh,korupsi,serampang dua mata,segala jenis kejahatan lah kalau boleh aku listkan,aku list kan...Tapi,dalam setandan pisang,tak semuanya boleh dibuat goreng pisang..Munkin ada yang buruk sikit,kita boleh bagi makan ayam..Tak gitu..Saya,Karam Singh Wakka Wakka Hei Hei melaporkan,bak kata pepatah,Sepandai-pandai tupai melompat,Tidak masuk sukan Olimpik mahupon Sukan Tara sekolah juga...

 Okay melalut..Sambung..

 "Kau jangan percaya sangat dengan kerajaan sekarang nehhh..PENIPU..KORUPSI!!!!"..sambung Pak Ya Abe'...

 Kebetulan,tom yam daging aku sampai.... Nasik kosong..Telur dadar menyusul...

 Bismillahirohmanirrohim.... Gua cedok tomyam cari daging....

 Seketul..dua ketul..tiga ketul....daging yang ada gua kira...

 Sebatang..dua batang..tiga batang...empat batang...serai gua kira...

 Bawang..daun limau...usah kiralah...penuh satu mangkuk....

 Daging 3 keping jer?

 Gua redha..rezeki gua 3 keping daging jer... Setel segalanya,gua nak bayar...Gua pigi dekat dia...

 "Berapa semua Pak Ya?"..Tanya gua bersopan santun...

 "Tom yam daging 5 ringgit...Telur dadar 1.50....Nasik putih 1.20...Teh o ais 1.40..Sumo RM9.10.."..balas Pak Ya..

 "Owh okay..Neh bayarannya..." sambil gua hulurkan duit...

 "Pak Ya mesti orang kuat kerajaan kan?"..tanya gua sebelum beransur pergi...

 "Huihhhhh,pantang aku dengan kerajaan..KORUPSI..Naper ko cakap macam tu?"..tanya Pak Ya Abe'..

 "Sama ja korupsi Pak Ya dengan Kerajaan...Tom yam daging 3 ketul caj RM5..Harga pasaran daging dunia melonjak lagi ker?"...balas aku perlahan lalu berlalu pergi...

 Pak Ya Abe' kelihatan sedang menangis tersedu-sedu di bahu kawannya tadi sambil menghentak-hentak kaki ke lantai seperti awek yang merajuk tak dapat ronda2 naik EX5 malam tu sebab boipren pegi Jom Heboh dengan mak dan kakak...

Saturday, March 31, 2012

Seksi Itu Subjektif?

Okay,gua jalan-jalan dengan Rakan Ros gua aritu dekat satu shopping complex neh...Nak cari hadiah harijadi untuk kawan dia katanya..Last-last cari hadiah untuk diri sendiri..Haish...

Jalan punya jalan,berselisih dengan sorang minah neh..Fesyen dia...Gua sebagai lelaki of coz gua usha...Fesyen dia,jenih pakai baju jarang,nampak bra...Memang jarang sangat-sangat...Lu tengok,memang lu akan nampak bra dia la..Macam gua cakap tadi..Lelaki macam gua neh of coz la gua tengok..nak kata TERtengok kang lu cakap gua neh suci sangat plak...

"Apsal minah tu pakai macam tu ek?"..Tanya gua pada Rakan Ros...

"Ko neh ponnnn...Ko tengoklah rupa dia...Takder la lawa mana sangat..."..balas Rakan Ros...

"Aku tak sempat usha muka.."..balas aku selamba...

"Bodoh kau neh...Yer laaa..dia tadak rupa,so dia tunjuklaaaa mana yang dia ada..."..rengus Rakan Ros...

"Owh..Macam tu pulak...Habis tu?Kalau tetek pon dia takder,dia pakai skirt jarang la?..Skirt transparent ker..Bagi nampak habeh suma..Baik kuar bogel jer.Lagi senang gua nak tengok..."..tanya aku konpius...

"Bodoh"...balas perlahan Rakan Ros...

Tapi tu lah...Kenapa nak dedahkan sana sini sedangkan kau tahu benda tu orang lelaki akan tengok...Pondan pon akan tengok jugak walaupon jiwa mereka jiwa perempuan...Sebab mesti diorang akan kata "Ahhh Kekwat nyerrr minah tu"...Serius!..Haaa tapi kenapa fesyen nak jadi macam tu..?

Okay,gua silap...Bagus jugak fesyen macam tu...Kang lu pikir gua gay plak...Tapi dosa gua lu mau tanggung?

Esok gua nak cari seluar transparent...Nak pakai tanpa memakai spenda...Nak tong teng tong teng jugak...Sebab gua nak tambahkan dosa lu jugak...

Tong teng tong teng..I'm sexy and i know it...Tong teng tong teng....

Entri babi apa neh?

Ikshhh..Payah aih..

Banyak benda aku nak tulih semenjak dua menjak neh..Serius!!!..Bukan Abang Han tamau hapdet blog abang neh...Tapi ada banyak benda sebenaqnya abang nak tulih...Tapi tu lah....

Payah nak jaga hati orang bila orang pon tamau jaga hati kita...

Susah...

Monday, February 20, 2012

The Boohoorah Theory

Maybe when i'm far from you,you might want to listen to this song...

A new journey awaits me...

The Boohoorah Theory by Seven Collar T-Shirt

Hey friends,
Don't you know I'm alive and well
Don't you worry, I'm not sorry about anything I've
done
I'm not taken aback
I'm not worried, don't feel sorry about anything
I'm not looking for sympathy
In my silence I have learned

Tuesday, January 31, 2012

Apek dan Apek

Lepaklah gua dengan Rakan Gebu dan Rakan Subwei dekat kedai makan Soto Shah Alam tadi..

"Kitorang jumpa Badrol Bakhtiar tadi dekat SACC Mall.."..kata gua...

"A,ah...Dia power.."..sambung Rakan Gebu...

"Ohhhh..player bola yang main dengan Malaysia tu ek?"..balas Rakan Subwei,seorang gadis sunti yang tidak minat tengok bola sangat..Gua rasa la...

"A,ah..main wakil Malaysia aritu..kitorang jumpa dia time nak turun eskelator tadi kat SACC.."..sambung gua..

"Tangan dia lembut la..Lembut for a football player.."..sambung Rakan Gebu...

"Yeah,kinda..."..balas gua yang sembil menghembuskan asap rokok..Lepas pekena sotong dengan kuah pajeri,sebatang Dunhill memang boleh buat gua stim...

"Ohhh yeah..?..I tak kenal laaaa..Tapi Apek I kenal la..yang keeper tu..."...kata Rakan Subwei sambil buat muka serius tapi penuh minat dengan Apek tu....

"Owh Apek.."..balas gua..

"A,ah..Aper ek namer dier..Alaaaaaaaa....Saiful ker aper...?"...sambung Rakan Subwei...

Dalam kepala otak gua,Saiful?

Terus gua dan Rakan Gebu gelak guling-guling....

Mohd Saifulazam "Apek" Mohammad Yusoff


Khairul Fahmi "Apek" Che Mat


Anyway,happy birthday to you!!!!!

Thursday, January 26, 2012

Pak Ya dan gua...

Ayah gua,orang panggil Pak Ya..Nama penuh Yahaya Bin Omar...Datok gua dulu,gua panggil Tok Omaq,nasib baik gua tak panggil ayah gua Pak Yaq..mau gua kena terajang betui tulang belakang...Ayah gua adalah seorang ayah yang tipikal..Garang bila dia marah,baik dia happy,diam bila dia ada masalah,buat lawak bila dia bosan...Tipikal?Memang lah..Ayah gua bukan cyborg...

Kecik-kecik,gua tak rapat sangat dengan ayah gua..Biasalah,tipikal..Rapat dengan mak...Tapi tak serapat gua dengan nenek gua..Nenek gua bela gua kecik-kecik...Che Yah dan Pak Ya lepak Jitra ada satu masa tu,tapi gua kena tinggal dengan nenek gua...Diorang busy,cari duit untuk anak-anak,so no hal gua sound diorang time tu...Lagipon,gua memang suka mandi sungai kat kampung nenek gua tu..Tapi,bila gua balik Jitra lepak rumah Che Yah dan Pak Ya,gua lagi senang cakap dengan Che Yah compare to Pak Ya...Tipikal anak memang macam tu...

Tapi,sejak gua dah besar neh,semenjak gua merantau jauh dari keluarga,8 tahun gua jauh dengan keluarga,baru gua sedar yang gua patut lepak selalu dengan Pak Ya...Dia cool...Seriusli dia cool...Dia minat memancing,gua pon minat memancing...Dia pernah belikan gua set pancing..2 kali...Sebab dia tau gua pon minat mancing sama macam dia..Kekili Abu Garcia yang berharga RM200 merupakan hadiah paling win dia pernah bagi kat gua...Sebab gua nak pinjam set pancing dia,dia tak kasik..Dia beli baru kasik gua..Pucuk dicitia,Abu Garcia yang datang,kira okay la...Tapi gua balik aritu tengok,dia plak yang guna kekili pancing gua tu..Takpa,dia dah jampi dah gua rasa benda tu,so next time gua guna,mesti dapat Nora Danish gua pancing...

Gua minat basikal...Dari kecik gua minat main basikal..Gua ada tulis pasal minat gua..Cuba lu selak page belakang-belakang...Gua still ingat macam mana Pak Ya ajar gua naik basikal..Mula-mula,basikal gua ada roda kat tepi...Tak jatuh...Petang tu,dia cabar gua suruh buang roda tepi tu...Gua buang satu dulu...Then gua kayuh dengan riak dan takbur sebab gua dah boleh bawak basikal tanpa satu roda tepi...Satu kuaters MADA tu gua pusing sambil buat muka juah...Gua kemudian berasa yakin dengan diri gua,suruh Pak Ya cabut lagi satu tayar tepi tu..Mula-mula dia pegang dari belakang,larilah dia ikut kayuhan gua sambil pegang seat basikal gua tak bagi gua jatuh...Lama-lama,maybe sebab dia penat,dia lepas slow-slow..Terus gua kayuh tak jatuh...Punyalah power gua time tu..Satu kuarters MADA gua pusing lagi..Tapi tah macam mana gua boleh plak terbabas masuk semak petang tu..Hilang takbur dan riak gua...Pak Ya cakap kat gua,no hal..Esok lu prektis lagi..Gua angguk...Sekarang,gua ada basikal,dan Pak Ya pon beli basikal...Gua minat basikal,dia pon minat basikal...Cuma gua tak berkesempatan lagi nak kayuh denga dia,sebab gua kat sini,dia kat Jitra..Lagipon basikal gua dah kena jual...Masalah kewangan...Takpa,nanti gua buat baru..No hal..InsyaAllah,gua akan join Pak Ya kayuh pegi Baling dari Jitra...Dia dah kayuh pergi Ladang Anggur apa tah kat sana...Power betui for a guy of his age...

Baru gua sedar yang gua ada one cool daddy..He is my hero...He is my savior...Dia banyak ajar gua pasal dunia..Macam mana dunia ini kadang-kadang tak pernah adil untuk kita...Jangan buat jahat kat orang walaupon orang tu buat jahat kat kita...Dia pernah kena sihir..Ada orang tanam patung bentuk orang depan rumah gua..Kaki patung tu kena cucuk jarum..Ayah gua seminggu sakit kaki sebab benda tu...Lepas jumpa benda tu,buang,terus dia okay...Sapa yang nak sihirkan dia tu nasib baik..Kalau tak,dia boleh rasa penumbuk dan penerajang Pak Ya...Pak Ya ada tomoi...Jangan main-main...Tapi dia cool..Dia pon cakap,biarlah orang tak puas hati kat kita,tapi kita jangan pernah berdendam..Dendam itu amalan syaitan...Gua pegang tu selalu...Sebab tu gua jadi macam neh...Gua akan tetap senyum walaupon gua ada banyak masalah...Pak Ya pon sama...Dia akan tetap senyum walaupon dia ada masalah..Dia tetap senyum walaupon kantoi dengan Che Yah dia beli rod memancing harga ratus-ratus....

So,bila gua tengok iklan neh,gua tiba-tiba rindu dia...



Gua rebel..Sama macam hero dalam iklan tu...Gua pernah buat dia marah dengan gua...Gua pernah kecewakan dia...Bila gua fikir balik,sejahat mana pon gua pernah kecewakan dia,dia tetap ada untuk gua...Dia tetap tanya gua bila gua nak balik Jitra?..Dia tetap tanya gua bila gerek gua nak siap...Dia tetap ajak gua pergi memancing dengan dia...Dia tak pernah merungut sikit pon bila gua tak nak join dia kayuh basikal...Tak pernah merungut bila gua tak nak join dia pergi memancing sebab gua nak lepak dengan kawan-kawan gua...Sikit pon tak pernah merungut..He will just being him...As cool as he can be...

Pak Ya adalah idola...Here's for you dad...Thanks for everything that you have had given me...Let's ride together soon...

Manly tears....Haish...

Well,i will not stop...

Selalunya orang dengar ceramah Fadhilah Kamcan kalau nak mermotivasikan diri...Tapi gua?

Ini...

Thanks Bittersweet for one hell of motivating song..Jyeahhh!!!*Bro fist*




Enjoy your laugh and enjoy your game
For every words that you said unreal
Well you don't stop
And so the light strikes upon your face
And every room pushes you away
well you don't stop
But this race starts to bite so hard
even it goes out of control
You don't stop

Wander in wonder for the greater good
For what its worth
For a better soon
You don't stop
But when whole world starts to give that look
You sink deeper that you'll ever know,
But you don't stop

Now you try so hard it'll tear your soul
Perfection seems to take control
Everything you feel
How perfect you have to be
When you can't decide
You can't deny
For what is wrong and what is right
Everything you feel
Is how perfect you have to be

DON'T STOP
DON'T STOP
JUST LET IT GO

Now you try so hard it'll tear your soul
Perfection seems to take control
Everything you feel
How perfect you have to be
When you can't decide
You can't deny
For what is wrong and what is right
Everything u feel
is how perfect you have to be
When you can't decide
You can't deny
For what is wrong and what is right
Everything you feel
is how perfect you have to be

Sunday, January 22, 2012

Hari Ini...Hari Ini...

Gua terjaga dari tidur..mata menghala ke arah kipas angin..Sejuk la plak..Hujan rupanya pagi neh...Patutlah gua tidak boleh tidur meniarap..Sangkut...Kalau kau tahu apa yang sangkut,senyum sendiri...Dengan badan yang masih malas nak bangun,gua merangkak capai butang kipas..0 ditekan..Okay,masih sejuk...Tuhan nak berikan kesejukan untuk gua agaknya..Alhamdullillah..

Kembali ke tilam gua..Bantal dibetulkan..Pergh,tiba-tiba baru gua sedar sarung bantal gua dah bau semacam..Baru gua tahu nikmat bantal busuk itu bagaimana...gua tekapkan muka ke bantal...Pengsan..Sambung tidur...

.......................

Terjaga semula setelah puas bermimpi...Mimpi plak tak kalah...Mimpi terbeli motor R1...Warna hijau...Laju...Orang-orang tua cakap kalau mimpi beli motor petandanya orang tu hensem..So gua memang hensem,jadi gua percaya ja kata-kata orang tua tu...Tahyul betul...Gua tengok jam..Dah pukul 12 rupanya...Gua tengok henpon gua...dan gua campak balik ke atas tilam...Gua bangun sambil mengeliat...Mandi dulu la sebelum gua keluar pegi makan...

Ubat gigi habeh pulak dahhhhh...Sapa yang guna banyak sangat nehhhh..Marah gua...Takpalah,gua ketuk-ketuk ubat gigi tu...Standard orang bujang...Keluar sikit,terus gua palitkan ke berus gigi..Sambil kencing gua gosok gigi..Multitasking..Gua memang berbakat..Tu belum berak sambil tampar nyamuk keliling bontot wa lagi tu..Nyamuk hisap taik memang bahaya...Mandi la gua lepas tu guna sabun pon yang dah tinggal sekulumit..Sapa main sabun banyak sangat nehhhhhhh..Kesian sama dekat anak-anak yang terpaksa mengharungi longkang segala bagai...End up di loji taik..Kesian...

.......................

Okay,ketiak gua dah wangi...Baju dah pakai...Boxer dah sarung...Seluar dah pakai...Gua capai kunci kereta..Lapar,bak kata perut gua..Kena isi...Ke kedai makan tempat biasa gua lepak..."Sorang ja arini?"..tanya minah kaunter tu...Dia dah kenal gua dengan Rakan Gebu.."Tak,dengan anak-anak..Tapi dalam kantung lagi la..."..balas gua berseloroh...Terus jadi mahal nasik gua tadi...Celaka...Habeh makan,gua termenung panjang kat kedai makan tu sorang-sorang...Sambil makan kacang,hisap rokok,gua termenung plak tengok awan...Macam-macam bentuk gua cuba bayangkan dari awan-awan tersebut...Ada bentuk babi...Ada bentuk pokok...Ada bentuk kereta..Paling win bentuk Saiful tengah tonggek nak kena palam dengan Anwar...Gua tersenyum sorang-sorang...Akak Kaunter dah tengok semacam..Okay,gua blah laaaa...

........................

Gua sampai rumah terus gua capai laptop...Online...Bukak Facebook...Check la apa yang patut...Mana tau arini ada orang nak post gambar-gambar bodoh ka apa...Terhibur jugak gua...Ada banyak pulak gambar-gambar ala-ala model harini...Minah ini nak jadi model...Minah itu nak jadi model...Segala model ada dalam Facebook tu...Ada model muka jeragat...Ada model muka putih tengkuk hitam...Ada model pendek kemetot tak padan dengan dia nak jadi model...Ada model budak sekolah menengah yang memang dah set dalam kepala hotak nak jadi model sepenuh masa lepas SPM...Dunia model betul...Tiba-tiba tung tung...Member gua buzz gua kat FB chat....

"Woi...Dengar kata hari ini......................"

"Aku tau............."

Terus gua offline...Gua nak sambung tidur...Sambil mulut gua selamba berkata "Tahniah,gua tak mampu nak jadi apa yang lu nak..."

Terus ke dunia mimpi-mimpi gua...dan munkin dunia harapan-harapan gua untuk hari mendatang...

Hari ini...Hari ini....

Sambil diselangi dengan muzik latar dari Seven Collar T-Shirt yang bertajuk Lucky You,gua tertidur...

Friday, January 20, 2012

Midnight Express..



Midnight Express

i'm hollow and numb
there's nothing left
inside of me
nothing left but sounds

the distance between us
it's 4 o'clock in the morning
i try not to fall asleep
cause it only hurts me
when i close my

eyes don't fall out
i won't let myself
i lose control
in the realm of the dreaming

you'll never know
how and what i did for you
like you never show
all your sacrifices

i'll never know
and i let the dream go
the make believe ran out
cause we always knew we needed more

eyes don't fall out
i won't let myself
i lose control
in the realm of the dreaming

please say that you could save me come on
please say that you could save me alone
please say that you could save me come on
this dream it hurts i need to get up