Saturday, July 7, 2012

Berat badan.......

"Woi Hanjeng,aku dengar kau sekarang bukan main lagi kayuh basikal..Dah macam atlit sukan olimpik dah..Nak join Azizulhasni Awang ker..?"...sapa seorang Rakan Chat di Facebook itu hari...Perempuan..Kawan lama..

"Boleh la sikit-sikit...Dari tak buat apa-apa.."..balas gua...

"Basikal kau lawa kan?Aku pon teringin jugak nak kayuh basikal neh...Berat badan aku dah naik neh..Gemuk la aku skang..."..taip Rakan Chat itu lagi...

"Ha elok la..Elok jugak lu kayuh basikal..Leh la jugak buang lemak-lemak tepu tu...Kalau lu nak beli basikal,kasi gua bajet,gua leh tolong carikan untuk lu..."..offer gua...Gua kalau bab-bab nak tolong member2 berkayuh neh,memang excited sikit..

"Tu lah..Basikal macam kau tu rega berapa tu..?Aku nak bajet murah-murah jer..."..tanya Rakan Chat..

"Kalau nak basikal macam aku,mahal la sikit..Tapi ikut bajet lu la.."..sambung gua..

"Aku bajet dalam RM500 ke bawah jer..Basikal kau harga berapa?"..tanya lagi dia neh..

"Boleh dapat..Basikal RM500 ada banyak.."..balas gua..

"Basikal kau harga berapa..?"..still tanya...concern betul..Haish..

"Adalaa dalam RM6k++.."..balas gua slow....

"Omak ai..Mahal nak mampus...Bodoh ke aper kau neh beli basikal mahal-mahal...Duit tu kau buat kahwin pon ada faedahnya...Ah,malas ah beli basikal...Macam perabehkan duit jer..RM500 pon aku rasa dah mahal sangat tau..Penat plak tu nak kayuh-kayuh.."...lantang pulak Rakan Chat neh bersuara..

Dalam hati gua,kesabaran masih lagi tinggi...Chat berakhir disitu bila gua nak kena pegi bagi makan Alpalca gua yang bernama Jacob tu...

Sebulan setengah lepas tu...

"Buzz buzz!Woi Hanjeng!!..Aku dah kurang la berat badan akuuuuu..Wehoooooo"..tegur Rakan Chat suatu hari tu...

"Haa baguslah...Ko beli basikal dah ker?"..tanya gua buat-buat concern...

"Tak,aku beli Beautiful Premium dari member aku..Alaaaaa,yang corset kasik kurus tuuuu..Aku pon dok minum Herbalife tuuuuu..Aku pon dah pegi Celebrity Fitness..Ha tengok skang..Dah kurang 5kg tauuuuu.."..excited betul cerita...

"Ohh..ingatkan kau beli basikal...Baguslah...Berapa harga Beautiful Premium dengan set Herbalife tu?"..tanya aku nak jadi concern balik...

"Beautiful Premium kawan aku jual dia kasik RM2000,plus kena join jadi downline dia.RM10k yuran masuk,tapi dapat 5 barang,and ko boleh jual balik.Aku buat loan bank aritu.Okayla kan?....Herbalife,sebulan kena beli ubat dia tu,RM380..Tiap-tiap bulan kena beli...Celebrity Fitness,sebulan RM150..Okayla kan?"..Explain Rakan Chat...

Aku mencongak di dalam kepala otak aku yang kurang pandai sikit dalam bidang Matematik..Aku simpulkan,banyak jugak dia kuarkan duit...Dulu,RM500 mahal nak beli basikal,sekarang?Dengan konklusi itu,perlahan aku reply...........

"Tuh pak ang"..

10 comments:

mizan said...

patot dia sapot pakwe dia untuk duit hantaran kawin ja...

szu wani said...

Dengan Herbalife i dah loss 13kg dlm masa 3 bulan.

Munky itu Hanjeng said...

Cuba kalau dia tak kata aku bodoh time aku beli basikal neh..Mesti dia tak kena Tuh Pak Ang.. :-)

Abang Zam said...

gua nak cakap, dari minum herbalife, baik minum jusmate5

sapot org jitra baq ang

Munky itu Hanjeng said...

power bang powerrrr...jusmate5 rozmey paling powerrrr

Jane Doe said...

Adoii.. tempias!

Munky itu Hanjeng said...

lama tak nampak Jane..mana pi?hehe

Jane Doe said...

Carik ilham daa..!

Munky itu Hanjeng said...

aku pon dok cari ilham neh...lama kot tak hapdet..

Jane Doe said...

Hg carik ilham skali kluaq 2 3 entries.. Aku ilham dok lari mana xtau.. Smpai la x hapdet..