Tuesday, August 14, 2012

Hijabster dan Iftar..

Trut trut..Ring..Ring...Gung gang gung gang...dum dum tak dum dum tak..Teneniaw teneniaw..

Ewahh,panjang pulak ringtone sms gua neh..getus gua sendiri..Di hadapan gua,students tengah buat latihan yang gua bagi...Topik simple present tense gua ajar..Mudah bagi diorang yang masing-masing 10A1 belaka time SPM...Makan kismis selawat banyak sangat cara neh gua rasa...

Gua tenung henpon gua..Rakan Hijabster hantar msg kat gua...

"Dude,jom join kitorang pegi IFTAR petang neh..Aku,Rakan Lama 1,Rakan Lama 2,and maybe ada dua tiga orang lagi.."..sms beliau berbunyi...

"Buat apa sana?"..ringkas gua balas....

"Makan-makan la..IFTAR dudeee.What do you expect?"..reply dia...Gua baca macam dia bernada jengkel dengan gua..

"Kolej tu best ker?Aku kat UITM Puncak Alam neh.Sana ada majlis apa?"..balas gua..

"Apa ko merepek neh Hanjeng?Mana datang kolej pulak neh?"..balas beliau..

"Ko ajak aku pegi IFTAR kan?Ada makan-makan kan?Majlis berbuka?"..reply gua dah kompius...

"IFTAR la..!!"..reply beliau marah..

"Yerla..Institut Ferguruan Tunku Abdul Rahman..?Kolej bangang mana silap eja 'Perguruan' jadi 'Ferguruan' neh..?Siap buat majlis bukak posa lagi.."..reply gua...

"Bangang..Iftar tu berbuka puasa laaaa hanjeng oi!!Ah malas ah ajak kau!"..laju replynya haaa..

"Sejak bila pak hang jadi tok arab?Hang sebut bukak posa tadi kan senang.."..reply gua perlahan..


"Kami benci Abang Hanjeng sebab tak Hijabster.Iftar pon tak tahu.Bodoh!"..upload beliau melalui Instagram sejurus kemudian..Art sungguh gambaq dia..ihiks..

***********************

Serius,ramadhan kali neh,baru gua tau iftar tu sebenarnya berbuka puasa...


5 comments:

mendatak hijau said...

aku pon!

dah tau boleh eksen di pesbuk

Headmaster said...

aku dah lama syak kau ni sejenis art kualiti eropah

Jane Doe said...

Aku x hijabsteng pun tau.. Aparaa kau hanjeng!

Selamat Hari Raya Aidilfitri Hanjeng..
Minnal Aidin Wal-Faizin..
Taqabballahu Minna Wa min Kum..

Mai ghomah makan cok kodok..!

dilladoodledat said...

gaya penulisan kau ni mngingatkan aku kat mmber aku dulu nama randi rahman . hee die pun kelakar n pandai tulis bnde2 catchy mcm ni ..

Munky itu Hanjeng said...

aku tatau nak eksyen mcm mana bila aku tau iftar tu bbuka posa..bukak posa kan senang?

Selamat hari raya Jane!mai la rumah makan cikedis...

Randi Rahman blog ayam dan babi pon dia ada kan?