Monday, May 2, 2011

Aku Yang Masih Suka Menonton Animal Planet

Termenung aku malam itu..Di hadapan ku terpampang rancangan tentang binatang yang aku kurang pasti spesis apakah yang sedang melompat-lompat keriangan ini...

Selalunya,aku akan kenal spesis-spesis binatang ini..Tapi rancangan di Animal Planet untuk malam neh susah sikit aku nak cam...Spesis apakah ini?Pelik pulak tingkah lakunya...

Melompat-lompat jer kerja neh...Eh Eh menjerit pulak dia...Kang aku lempang TV neh kang...

Berjalan seperti Orang Utan...Berwarna Merah Hitam...Berbulu rapi...Wah...Spesis baru agaknya...Dari kepulauan Amazon neh...Sama seperti Arapaima Gigas pulak lenggoknya...

Hairan...Ahhhh...Sudah..Ditangkap pulak manusia!!Celaka punya manusia...Berani kau tangkap spesis terbaru ini...Tak takut kena saman ker?Gila lah manusia neh....

Wahhhh!!!!Banyaknya binatang tu kena tangkap!!Celaka punya kapitalis...Berani kau ganggu ekosistem Bumi ini....Dicampaknya pulak binatang-binatang itu semua ke dalam kandang kaca untuk tatapan umum...Perghh..Dasar Kapitalisme betul...Hanya untuk mengaut keuntungan sahaja....

Ehh,suka pula mereka di dalam kandang kaca itu...Happy pulak dijadikan tontonan umum...Cis,binatang gila glam rupanya!Damn....

"Woi Hanjeng!!!!"..marah Rakan Sihat aku yang duduk disebelah dari tadi mendengar aku berleter...

"Ha awat??Kacau la kau neh...Aku tengah best tengok Animal Planet neh,kau pulak nak kacau...

"Animal Planet hotak kau..Apa jadah tengok Akademi Fantasia neh?"..marah Rakan Sihat separa tegas...

"BABI!!Dah start ka Akademi Fantasia musim baru tu?PTUIHH!!!"...balas aku terkejut...

Sila rujuk entri lama ini untuk mendapatkan pengetahuan tentang minat aku suka menonton rancangan tentang binatang -binatang.."Aku Yang Suka Animal Planet"

Aku memang anti-kapitalis....Sorry...

************************************

7 comments:

Abang Zam said...

kahkahkahkah...asal kau tgk afedemi tahi tu? aku tak tengok pun

kau dah tak rebel nampakya..hahahaha

d_tieah said...

Mula minggu lepas layan jugak AF.. Tapi tak kenal pun sape2 lagi.. Hahaha.. Diari memang tak tengok.. Banyak sangat drama rasanya.. Cam tak best lah pulak..

Entry Terbaru : Osama Bin Laden Meninggal Dunia ; Hanya Tipu Helah Amerika Syarikat???

Munky itu Hanjeng said...

Osama tak wujud...Kapitalis AF WUJUD!!!

cik chinta said...

tade mo tgk af gak..

Munky itu Hanjeng said...

rancangan animal planet..hehehe..

Anonymous said...

berjalan mcm org utan , rambut tersikat rapi. kahkahkah

Munky itu Hanjeng said...

besala..spesis baru..