Tuesday, May 31, 2011

Budak Kecik 14tahun Yang Bangang...

Ada seorang rakan Facebook aku paste kan link blog seorang budak 14 tahun neh kat news feed aku...Tajuk dia "Kesah Apa Aku Bukan Virgin"...Munkin trend sekarang,budak-budak yang baru nak tumbuh bulu ari-ari tidak segan silu membuka pekung di dada...

Entri beliau berbunyi begini...

"...ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI ! thankyou :)..."

Munkin dia ada masalah dalaman yang kita tak tahu..Itu antara dia dan dirinya..dan juga dengan pencipta-Nya...

Kadang-kadang aku boleh menjadi seorang ortodoks..Kadang-kadang aku boleh berfikiran terbuka tanpa terus menjatuhkan hukuman terhadap budak kecik lost tersebut....

Bagi aku yang berfikiran waras,munkin dia mempunyai masalah dengan cara membawa diri di dalam dunia ini...Seawal usia remaja,sudah menjadi kurang berfikir amat membimbangkan rakyat Malaysia kini....Melayu terutamanya,yang terkenal dengan sikap menjaga budi pekertinya,bersopan-santun,lemah-lembut,dan sebagainya...Munkin dia kekurangan kasih sayang di rumah hingga dia sanggup untuk mencari teman di luar seterusnya melakukan sesuatu itu itu laaa...Haish..

Bagi aku yang berfikiran Hanjeng,TUH PAK ANG!..Biar orang pandang hina kita asalkan kita ada maruah diri?Kah Kah Kah...

Budak-budak..Haish...

Aku malas nak post link ke blog Budak Bangang tu...Pandai-pandai lah korang Google sendiri...

Kau perasan tak yang budak-budak sekarang bengap-bengap?Pengaruh Pavillion aku rasa...

*********************

24 comments:

Zurin said...

Whoa. This is why I'm scared to raise a child in this day and age. Seram ok kalau fikir "Kalau ni anak aku camne?" brrr... :(

bact. said...

budak tu saja nk troll la..
korang serius sngt...

kahkahkah

Anonymous said...

ada dgr ceramah, ustza tu ckp, bdk2 skg kuat nafsunya sbb ramai ibubapa yg terlupa sunatkan anak perempuan mereka slps lahir... bersunat adalah utk kesihatan & mgawal nafsu... oleh yg demikian, ingatkanlah rakan2 anda yg mempunyai anak perempuan utk disunatkan.

Encik Amie said...

asai ada MAruah Diri..hahaha..aku rasa macam nak lambong ja kasot Bata aku tang muka dia.

Munky itu Hanjeng said...

budak-budak skang raging hormones...lagi satu kurang kasih sayang mak bapak...bila diorang dah start bebas,berlanjutan la sampai jadi benda bukan-bukan..give em some love will ya?

mendatak hijau said...

ape punye budak~

Traps said...

Setuju setuju. Good point Bro! Tapi Hanjeng tu Anjing ker? Ini macam tak berapa nak nice jer Bro. Kenapa cakap saya Hanjeng? Best baca blog lu.

Piah Becok said...

kan????? tak sanggup woo.. vangge pulak tu cakap da penah maen. harga diri puiiihhh dia.

mintak jauh la benda2 gini dari famili aku.

terbaru-->A FRIEND IN NEED let's.help -->WORDLESS WEDNESDAY #1 -->HAMBA ZAMAN SEKARANG: ulasan ringkas

Atot said...

bro, pada pendapat saya lah, , pengaruh dari luar juga memainkan peranan. its not that they lack parental love sbb tu jadi camtu. ada tu, serba serbi cukup tapi peer pressure gitu kan...so mula lah mereka terikut-ikut apa org lain buat supaya nampak "cool".

apakah ini just a "teenage phase"? hhmmm...lu pikir lah sendiri ye?

salam,

Munky itu Hanjeng said...

pengaruh pavillion...mentioned jugak tu..hehehe...banyak pengaruh kalau nak sebut..
one advice untuk yang ada anak perempuan...kita sebagai ayah cuba jadi kwan rapat dia...

Munky itu Hanjeng said...

aku sorang ja yang ada otak Hanjeng..hehehehe...
hanjeng disni subjektif..munkin merujuk kepada binatang tersebut..munkin merujuk kepada rupa makhluk comel tersebut...tetapi ingatlah,dia tetap makhluk Allah SWT..hanya nama membezakan..jangan nama sahaja manusia tetapi berhati binatang..

nelly said...

kesian dak ni ~
--'

Munky itu Hanjeng said...

dia yang cari nahas...dapat habuann..

Encik Amman said...

hahaha... ko sempat temuramahmesra dengan dia dulu ek sebelum dia pemes. harini je aku rasa dia dah cukup femes. dari 400 komen ke 800 komen

Fyqa said...

bngga sgt dgn pavi bgai. knon gah sgt.
smpai mcm tu la jdi. adehh

Munky itu Hanjeng said...

greatest troll everrrrrrr...
budak2 melayu lepak luar pavillion..budak2 cina india lepak dalam shopping2...nampak perbezaan melayu ngan bangsa lain?

naemy.... said...

yang menjadi kepelikan..kenapa masih ramai yang mahu menutup aib die sedangkan die sendiri membukanya...?
die sendiri mengaku pernah main..then nak ngaku kena rogol?budak tak matang..

Munky itu Hanjeng said...

keyboard warriors...besala..cuba menjadi baik,lemah lembut menasihati...tidak elok kutuk dia..dia dah mengaku kesalahan yada yada yada...percaya tak?benda tu mesti kena atas batang hidung mereka sendiri...

Daya SooYoung H said...

OMJAYY. tapi klaka ! :DD

pengaruh lepak pavillion ? LOL !
:p

Munky itu Hanjeng said...

hehehe...aku rasa la..pengaruh lepak pavi...dasar budak2 bodoh...

biruMerah said...

hahahahhah budak budak :)pengaruh rakan sebaye..hahahahahhaa

Munky itu Hanjeng said...

pengaruh pavillion

Jane Doe said...

Aku pure selangorian... Kojo pun kat KL nu.. Tp Pavi pun aku tak penah masuk.. Sgt tak cool la aku nih...! Ada apa itu pavi punya dalam? Masuk dlm kalu maruah hilang ka?

ririey natasha said...

Takut la nak beranak pasnihhhh