Saturday, September 10, 2011

Kerja Halal

"Tahun 2011 memang bukan tahun kita..Banyak halangan kita tempuhi tahun neh..."..rungut aku kepada Rakan Gebu...

Kami berdua mempunyai masalah yang sama..Kewangan..Biasiswa..Kerja..Belajar...

Dia junior aku semasa di peringkat ijazah dulu..Sekarang,lebih daripada senior junior..Lebih kepada Batman dan Robin..Gua seperti biasalah Batman sebab gua tua daripada dia...dan tidor lebih lewat..Dia pukul 11 dah hilang dalam dunia Inception dia...

"Tu lah..Asyik ada sahaja masalah..Takper,dugaan Allah SWT..Terima seadanya...Tahun 2012 akan jadi tahun kita!!"..jerit Rakan Gebu semangat...

"Harap-haraplah..Berdoa saja la yang mampu..Tapi not bad gak kan kita neh..At least,sekarang menempek kerja di UITM Puncak Alam neh...Ada jugak rezeki...Rezeki halal...Aku ingat dulu nak cari rezeki haram ja..Jual daging babi kat market.."..rengusku...

"Gila..."..balas Rakan Gebu simple...

"Eh,rezeki halal la.Apasal lak nak jadi rezeki haram..Gua meniaga dengan cara betul...Cuma gua jual babi.."..sambung aku...

"Gila jugak.."..balas ringkas lagi si Rakan Gebu....

"At least sekarang,kita cari rezeki halal kan?Tapi kau tahu,ada satu pekerjaan neh,walaupon ianya rezeki halal,tetapi tetap dicemuh dan dipandang hina oleh masyarakat..."..tanya aku...

"Apa gila kerja tu?"..tanya Rakan Gebu hairan...

"Kerja dengan Dr Rozmey.."..balas aku selamba...

9 comments:

mizan said...

dia buat pulak dahhh

Munky itu Hanjeng said...

buat hang satgi kot..mau?

schaze zainn said...

haha. tak abis2 petik name dokter tu.

hang minat dia ka? kuikui

hanjeng menghanjeng said...

"Lebih kepada Batman dan Robin"

maknanya kau gay. ini pengakuan separ sedar. biasanya pengakuan sebenar penulis.

p/s: bontot rakan gebu kau tu gebu tak? kalau kau cubit merah tak?

Munky itu Hanjeng said...

hehehe..therefore u just a hipster..u dun know a thing about batman and robin..and yes,if the dark knight rises finally hit cinemas near you,don't bother to go coz it's not a trend,its passion,which you don't have..

and yes,wanna show me ur pussy so that i can tell you the difference..?

Daya SooYoung H said...

dr rozmey kacak ape. hehehe

hanjeng menghanjeng said...

ah buto lah!

ape dah takde keje ke kutuk2 org? nak jadi makcik joyah ke mengumpat tak tentu hala?

bodo punye anjing.

Munky itu Hanjeng said...

kau nak jadi rozmey?cakap tak tentu hala..

kah kah kah kah kah kah...butthurt..

naharam!!!Rozmey ka neh??OMFG!!!kah kah kah..terima kasih doktor sebab sudi singgah blog saya yang tidak seberapa neh..diharap doktor lebih waras di masa akan datang..sekian..

Munky itu Hanjeng said...

KAH KAH KAH KAH..
penat tak taip?kekekeke...