Wednesday, September 7, 2011

Generasi Di Kala Ini Disimpulkan Dalam Satu Lagu..



This song...this video clip...summarize it all...summarize this era of time...

Pertama,trend artis kelahiran YouTube...
Satu medium yang senang untuk kau menonjolkan bakat kau yang ada..Ramai orang yang akan nampak bakat kau selain di Akademi Fantasia,Mentor,mahupon di The Biggest Loser..Maka berlumba-lumba lah mereka yang merasakan dirinya berbakat merakamkan video sendiri menggunakan kamera webcam laptop masing-masing..dengan harapan,suatu hari nanti,seorang penerbit album akan terclick video youtube kau...Cuba letak title video "Main Dengan Abang","Gadis Bogel Gebu",ataupon "Kena Rogol Ramai-Ramai",tetapi bila orang click,kuar video kau main lagu ciptaan kau..Sahih trolling gila babs punya..daripada kebencian mereka kena tipu dengan title video kau,terus akan memupuk rasa sayang terhadap lagu kau...Gua dah kasi marketing strategy untuk lu..Amacam?

Kedua,trend Hijab dan Gitar..
Haritu kecoh Baju Kurung dan Gitar..Tetapi sekarang,Hijab dan Gitar...Shawl menjadi kegilaan sekarang..dan berhijab dan bergitar juga menjadi kegilaan sekarang..Tradisi artis menyanyi berbaju kurung di kala zaman moden ini telah dipecahkan,maka pecahkanlah tradisi berhijab pula..Yuna?Dia tidak berhijab aku rasa..dia memakai pakaian rasmi masyarakat sana saja....1Emerika katakan...
"..dan sebenarnya ku mengharapkannn,di sebalik senyumanmu itu...Nyanyi Yuna di New York sana sambil tersenyum riang memakai Librese...

Ketiga,trend Cinta Facebook Pertama..
Cinta pandang pertama sudah tidak wujud...Cuma ada cinta facebook pertama...Maybe in the future,bila anak kau tanya macam mana ayah kenal dengan mak dulu,kau akan jawab,"Dulu Abah la gatal add mak kau sebab tengok gambar mak kau ambil dari atas nampak comel..Jumpa-jumpa,kena tipu siakkk!!"..Sama juga seperti yang dinyanyikan dalam lagu neh,cinta berputik di dalam Facebook..

Keempat,trend budak-budak sekolah gatai...
The singer portrays it herself..Meet strangers in Facebook,next thing you'll know,"Pelajar Tingkatan 4 Dirogol Beramai-ramai",or "Pelajar Sekolah Mangsa Rogol Mat Rempit","Aini,Pelajar Cemerlang Diminta Pulang ke Malaysia Dipercayai Dilarikan Ke Lombok"...and even worse "Mayat Pelajar Ditemui Dalam Longkang Dipercayai Dibunuh Dan Dirogol"...You get the idea aite?.."harus pejam mata dan cuba apa saja" bak kata bibit lirik lagu tersebut..How nice...

.."Kita hanya berkenalan di laman muka buku..Soon..Very Soon..."

Kelima,trend Tutti Frutti Kapitalis...
Cedok-cedok,RM20 untuk errrrrrr errrrrrrrrrrrrr....a small bowl of yogurt with fruits and craps?Camon dudeeeee...Cereal is healthier than that...

Keenam,trend DSLR..
Trend yang dah lama sebenarnya,you are so yesterday..Kamera ribu-ribu,gambar yang kau ambil hanyalah gambar kau di hadapan cermin sambil bermulut itik...Paling up sikit,close up gambar mangkuk Tutti Frutti kau beli tadi...Nak lagi up,gambar kau depan cermin,pegang gitar,sambil makan tutti frutti,dan bertudung Hana Tajima dengan caption "Buwok au titew"....

Seorang yang berbakat besar...Susunan lagu yang menarik...Punya masa depan yang cerah di dalam industri hiburan...Good luck Najwa...

Cinta Ruangan Saya?Kisah lama....

11 comments:

Anonymous said...

hahahhahahaha,,,1amerika kakakkakakka,,,muka buku bak ang~~

Atom said...

tapi trend photoshoot porfolio buat gua ada modal di kala sunyi.

Headmaster said...

lu sentuh instant model kat facebook pun gua rasa cantik jugak dia punya bla..

Mohammad Fathi said...

kah kah kah. matnip, blanja tuti fruti pelis.

(the naked writer) said...

one word : sampah

Munky itu Hanjeng said...

Instant model itu akan diutarakan dalam entri yang akan datang...dun wori...

Tutti frutti juburi...

Ya,sampah..bagi aku..tp munkin kain ela Jakel bagi sesetengah

Mohammad Fathi said...

beruaaaaaaaa, seppppppppppppppp kaboi.

Daya SooYoung H said...

Incik Hanjeng lame menyepi . ;)
lepas ni boleh jd wartawan sensasi doh . ada bakat .

Munky itu Hanjeng said...

Wartawan Melodi boleh?

Munky itu Hanjeng said...

KAH KAH KAH KAH KAHHHH!!!
Penat menaip tak?

kaizen said...

kih3... kesian...

*artis skang buat lagu bkn ade pengajaran & nasihat... only sidu M. nasir jer buat lagu terbaik...