Saturday, April 16, 2011

Entri Seram 2

Aku baru saja call Si Angah..Demam katanya...Dia terjumpa hantu semalam..Time dia balik dari rumah kawan dia..Motor rosak tepi jalan...Jalan nak balik pergi UITM Puncak Alam kau paham-paham lah macam mana..Hutan kiri kanan..Jadi,"benda" tu memang banyak...

Ada orang kata..Hantu tu mainan perasaan kita sahaja...Mana ada hantu dalam dunia neh...Iblis syaitan ja..Ya,aku tahu..Tapi iblis syaitan boleh menyerupa berbagai-bagai bentuk hanya untuk merosakkan akidah mukminin...Silap-silap,mamat-mamat yang lu jumpa kat kelab malam ajak lu balik tidur hotel tu pon syaitan yang bertukar rupa jadi manusia..Mana kita tahu kan?..Kalau bukan syaitan pon,perangai dia tetap syaitan..

"Hang jumpa "benda" tu kat mana?"..tanya aku,sedikit concern..

"Time aku nak balik semalam la..Motor aku rosak..Tepi hutan plak tu..."...balas Si Angah di hujung talian...

"Macam mana hang boleh nampak..?"..tanya aku lagi..Seperti Inspektor Shahab..

"Aku tengah bawak motor..Tiba-tiba motor dah down..Minyak habeh aku rasa..Time tu aku dah rasa panas belakang aku...Aku pon pelik la..Time nak berhenti tu,aku toleh belakang..."Benda" tu ada kat belakang aku..Aku pon terjun la motor..Terduduk..."...explain Si Angah..Suara macam Ramli Sarip..Demam katanya....

"Benda tu tumpang kau la cerita dia neh?"...tanya aku lagi...Bulu tengkok dah naik...Tetapi automatik turun laju-laju bila tengok Dr Rozmey update gambar kat Facebook..Cilakak..Hilang feel aku....

"Ya la kot..Muka dia pecah gila babi..Macam kena ketok dengan penukul..Takut sial!!"..balas Si Angah...

"Apsal kau tak mintak duit minyak kat dia?"...jawab aku berseloroh...

"Bodoh..."..balas Si Angah lalu menamatkan perbualan...

Menyesal sial cakap macam tu...Sekarang neh aku dah chuak..Sorang-sorang kat rumah time maghrib-maghrib neh..Siot ah...Dah la tepi rumah aku neh banyak pokok-pokok besar...Hutan plak tu belakang tu...

Ahh sudah....

Aku buat-buat tak tahu..Aku cuba ketepikan rasa chuak aku...

Aku bukak televisyen...Tekan butang remote ASTRO...Tengok bola...Siaran ulangan Real Madrid VS Spurs itu hari...Layannn...

Tiba-tiba aku dengar bunyi pelik dari arah tingkap mengadap pokok-pokok besar tepi rumah aku neh...

Krikkkk....Krikkkkkk.....Scratchhhhh!!!...Scratchhhhhh!!!...

Pergh..Cilakak....

"Jangan la kacau aku!!!..Nak tumpang tengok bola pon,bayar la bil ASTRO aku sama!!!!.."..aku jerit sorang-sorang...

Terus diam...

***********************************

17 comments:

Abang Zam said...

kahkahkah! kau biar betik je yg angah kau jumpa hantu muka pecah..

seres? mane ade hantu..hantu sekarang sebok cari wifi lah

bact said...

kah kah kah
ada plak hantu nak join tgk bola

schaze zainn said...

huargh.. style r dapat jumpa antu neh..

kenapa mesti ade dokter rozmey?? ekekeke

hafizmohamad said...

hantu kau ada kurap.scratchh csratchh:P

Encik Amie said...

haha..kental pulak hang ajak tgk bola.

Munky itu Hanjeng said...

betul abang zam..adik aku jumpa semalam...arini dia demam dah tu..hahahaa..
doktor rozmey idola aku..hehehe..aku minat dia..minat nak kata...keh keh keh...
hantu kat rumah aku bukan takat ada kurap,siap ada jerawat galak lagi..galak pa tatau dok kacau aku...
aku tak ajak pon leman,dia nak mai...

siti zaleha said...

hahaha. kelakar gila sir punya cerita. huwaaa,aiyooo. seram!

Munky itu Hanjeng said...

cerita seram laaa...bukan cerita kelakar...

--stil lookin fo pena name said...

senget! $___$

Munky itu Hanjeng said...

wah mata duitan!..

haya said...

duit cari sndiri. bukan duit jatuh langit :)

Munky itu Hanjeng said...

duit aku jatuh dari langit..serius!

Cik Yaya said...

hanjeng gila tapi baik budi bahasa. hahaha sila follow aku ye. walaupun aku ckp pasal cinta (jangan jeling aku skang) kau kena jugak follow sebab bila aku rajin aku cite gak pasal apa aku buat kat aussie tuh. wekkk hahahah.tata!

Munky itu Hanjeng said...

hehehe..yer yer..aku follow ko..hehehe..

Anonymous said...

klu ni lah cte seram , mmg tak la tkut tgok hantu. :p

Munky itu Hanjeng said...

penah nampak hantu?aku penah...kat atas jalan..naik rxz...

Daya SooYoung H said...

ni bole bikin filem. konfem tak seram. haa, mesti ramai yg dtg, pastuh box office, pastuh mkn besar punye, bole celen tokeh cina dr metrowealth 2, *xingat nme..