Monday, October 6, 2008

Acuan "Kami"

Suatu petang yang damai..kau kulihat menanti seorang temannnn..teman yang takkan datanggg..dibaca ala2 lagu "Teman" dendangan XPDC..okay..back to business..Suatu malam yang damai dan sejuk sesejuk kentut aku yang dicampur dingin freezer peti ais umah nenek aku..aku melalut..sori..okay..malam tu..aku bersama Chenta ingin menonton wayang di Aneka Mall Jitra..jangan pandang lekeh..di sana terdapat panggung wayang yang bagi aku bertaraf 3 bintang setengah..okayla..4 bintang..not bad la cinema dia..so,mula-mula aku nak tengok Senario Episode 1 tu(i'm a typical Malay..yes,i knoe),tapi sekali penuh daaaaa..so,make another choice dear..Kami The Movie menjadi persetujuan..showtime pukul 12.15malam..so,time tu baru pukul 11.00malam..perkarangan cinema mmg agak lengang..tak ramai orang..so,ada lagi sejam lebey..aku dan Chenta pon pergilah berjalan-jalan dulu..

Pukul 12.1omalam..aku pon datang terkedek-kedek ke cinema..tiba-tiba aku rasa aku telah membuat satu kesilapan..silap datang tempat kah aku neh?..aku rasa aku macam datang cinema,tapi apsal aku rasa macam aku datang gig?aku nak tengok Kami The Movie..apsal aku rasa macam aku datang nak tengok Kami The Gig?Remaja-remaja di sekeliling aku...skinny jeans kasut putih runcing?stripes t-shirts?bands' t-shirts?indie t-shirts?buckles?hooded?shemagh?rambut "belah muka"?big-glasses(tengah-tengah malam buta)?,jeans koyak rabak,dan tidak ketinggalan hiasan-hiasan tangan,leher,telinga,hidung,mahupon "adik" sekalipon?wahhh!!..aku tengok kiri..betul..ada kaunter tiket yang aku datang tadi..aku tengok kanan..betul...ada papan-papan iklan dan showtime..aku tengok depan..still aku rasa aku dah silap datang tempat..dang...

Munkin "Kami" cukup memberi impak maksima kepada remaja-remaja Malaysia..munkin lepas neh blog akan lagi popular,Mawar Khayalan akan menjadi ringtone handphone,band-band yang bakal "lagi" tumbuh bagai cendawan lepas hujan,lepak di tepi jalan sambil makan cupcakes sambil babai babai orang menjadi hobi baru,dan munkin Malaysia akan berjaya dalam sukan bola keranjang..

A good movie,and series...banyak mesej yang disampaikan..7 out of 10..Ezani.you can do better than that..Liyana is great..Nas-T,mmg berkesan..Zeyna,errrrrrr..agak kaku...Jue,errrrrrrrrrrr...fake!

tapi..........................

Jitra?pukul 12malam?just nak tengok wayang?...dang...

3 comments:

Azzam?? said...

hahahaha... bleh lawan GSC dak weii?? =D tak boleh punya!! muhahaha

Munky said...

boleh weii..siyes bleh..sempoi wayang dia..not bad try again la for a cinema in Jitra..XD
berlagak sgt ngan GSC hang tu..hahahaha..

sardin said...

btoi2..cerita kami sangat best..tgk wayang jgn dok bilik no 2..kalau nak dok gak..bawak mai toto..

tapi jgn risau..bilik bleh lawan sama GSC kat Pavillion