Thursday, October 14, 2010

Bila Bodoh-Bodoh Menonton Bola,Bodoh jugak la padahnya..


Sila klik gambar bagi mendapatkan resolusi yang boleh dibaca..Jika anda buta huruf,tak payak klik..

Kes penyokong Kelantan mati di stadium Shah Alam itu hari..Munkin dalam akhbar,dilaporkan mangsa sesak nafas apabila hendak keluar stadium..Munkin betul munkin tidak..Tetapi,akhbar pon ada peranannya dalam menjaga keharmonian Malaysia yer idok?

Kalaulah dilaporkan begini.."Penyokong Kelantan Mati Dibelasah Penyokong Selangor" di muka belakang Harian Metro,akhbar pilihan pakcik-pakcik pedofil mahupon abang-abang yang suka berita tentang seks,rogol,cabul,dan Dr Rozmey.

Kita akan ada perang saudara..Red Warriors VS Red Giants..dan munkin Red Sox,Red Kebaya,Red Green Yellow,akan join..

Tapi,mujur berita melaporkan mangsa mati kerana sesak nafas..Munkin ianya betul seperti yang dilaporkan..Munkin...

Bolasepak,sukan yang begitu besar pengaruhnya di kalangan kita semua..Tetapi,otak yang boleh berfungsi lagi besar pengaruhnya..Ingat tu..

Kenapa time pasukan bolasepak Malaysia lawan Vietnam aritu kita boleh saja duduk semeja,sekerusi,bersama-sama menyokong pasukan Malaysia?Kenapa time Selangor lawan Kelantan kau nak tunjuk taring kau?Selangor negeri di Uganda,Kelantan negeri di Nepal kah?

Buang laa sikit perangai melayu kolot kamu tu..Perangai pantang ditegur..Perangai pantang dicabar..Perangai pantang tersentuh..Tak bawak kamu pergi jauh pon..Paling jauh pon jadi "adik" abang mana-mana...

1 Malaysia...Ya,1Malaysia..1Malaysia..1Malaysia

P/S-Bagi mempercepatkan proses pembayaran duit biasiswa aku,aku pon dah 1Malaysia..Ya,1Malaysia..!!!..I've done my part,Gomen,now do yours!

1 comment:

Ella Hanim said...

betul2..
saya sokong..
gaduh teruk2 bkan dpt duit pun :)