Friday, August 8, 2008

Aku bosan..

Suma budak rumah aku balik rumah masing-masing..so aku tinggal sorang malam neh..tatau nak wat apa..nasib baik ada "ehem ehem" menenami di ruangan Yahoo Messenger..hehehe..selain di tv terpampang upacara pembukaan sukan olimpik..mmg bosan..malam neh mmg aku bosan..segala lagu dalam komputer aku dah dengar..dari M Daud Kilau to Jaapaq Onn,suma aku dengar..okay..kiddin..there's no M Daud Kilau's or Jaapaq Onn's..segala movie pon aku dah tengok..nak download baru lambat..so aku jadi bosan..teringat aku,kalo time-time camneh,kalo aku kat JITRA..aku berasal dari Jitra..yap yap..memang aku anak jati Kedah..datang merantau ke negeri orang menuntut ilmu dan membuang ilmu sebab apa aku belajaq 4 tahun lepas satu apa pon aku tak ingat..kwhahahaa..Jitra..apa ada dengan Jitra..?

1-Jitra ada kawan-kawan yang boleh dipanggil keluarga..30++ kawan-kawan keliling aku..semua dengan perangai masing-masing..ada yang cool,ada yang tak cool,ada yang suka kata kat orang,ada yang suka kena kata,ada yang lawak,ada yang jadi bahan lawak..suma ada..cakap la nak wat aktiviti apa,sumanya akan jadi..bak kata sepakat,"macam mana pon takpa..jadi selalu!!"..penah satu malam kami sesat di celah-celah gunung selama 3 jam sebab cari jalan nak pergi Air Panas Lenggong.itu semua adalah hasil keputusan melulu rakan-rakan yang bosan dan terus mencapai kata sepakat tanpa berfikir panjang..ikut jalan belakang lah,hapalah,sekali sesat atas gunung..nasib bek tak jatuh gaung..kalo tak CSI mau amik sebulan jugak la nak jumpa mayat kami..hehehe..tapi tu memang kami..buat dulu baru fikir..hehehe..bukankah itu lebih thrill..dan semestinya lagi fun..hehehe...dan semestinya.aktiviti besar-besaran tahunan akan dijalankan..aritu kami semua pegi Monkey Beach,Penang..heaven beb..

2-Jitra ada tempat-tempat makan best dan murah..cakap ja nak makan apa?semua ada..McD ja tadak lagi..cis cis cis..tapi benda-benda lain ada.from the basic of KFC to Pizza Hut,Secret Recipe to Char Kuey Tiaw,suma ada..tp nak jauh munkin juga boleh merantau ke Aloq Setaq..nak makan mee goreng,mee rebus,segala mak nenek mee,MEE RAZAK ada..semestinya tarbaek di dalam kategorinya..nak makan nasik goreng ayam special tamau sayoq?nasik goreng Kak Ton di Restoren Gembira adalah pilihan terbaek..nasik banyak,sedap,makan puas,murah plak tu (rm3.50 sepinggan siap ada ayam masak kicap + udang + teloq,nak murah macam mana lagi?),nasik goreng gorengan Kak Ton memang terbaek..kalo kat Shah Alam neh,makan kat mamak plak(sebab mamak bersepah sangat sekarang neh),mau kena rm8 lebey jugak la kot..tu pon tak tentu sedap lagi..besala..peluh mamak mana sama ngan peluh melayu..hehehe..nak makan nasik campur sedap di pagi-pagi buta?..warong di pasar B adalah pilihan yang terbaek abad ini..terletak di hadapan pasar borong Aloq Staq..memang tarrrrrbaek..murah pon murah (kena ikut sapa yang jaga kaunter..kalo abang misai jaga,mmg akan murah..kalo orang len,munkin akan mahal sket)..bayangkan udang 4 ekoq(agak sedap saiznya),nasik ngan sambai ikan bilis kacang tu,baru kena rm5..mau kata makan kat mamak kaluuu,yerna ruli yerna ruli..rm20..priappp!!kena kat dia..harammm..tp tidak di Pasar B..disini,segalanya munkin..chewahhh..

3-Kalo aku kat Jitra,ada saja benda nak buat..tak macam aku kat sini..tadak benda sgt leh wat..skang neh,yang boleh buat pon,pegi tgk wayang,lepak-lepak,pegi kelas balik kelas,mengadap komputer sampai pagi,dan adala dua tiga benda lagi..tapi kalo kat Jitra,segala aktiviti telah diatur..ada saja benda nak wat..tak penah kata tadak benda nak buat..paling-paling bangsat pon,lepak-lepak dan kutuk-mengutuk sesama sendiri sampai ke pagi..main futsal lah,main badminton lah,main bowling lah,main carrom di warong Pak Long lah,pergi karaoke lah,pegi Uptown lah,pegi tgk pondan-pondan jual bontot lah,pergi tgk babi kena sembelih lah(yaa..betul..disembelih oleh jejaka-jejaka yang hanya memakai Speedo),macam-macam sangat..bukak ja mata(dalam pukul 2 camtu),akan ada call dari si pengator hidop rakan-rakan iaitu si Monovois tu..segala aktiviti telah disusun rapi..hari-hari aku dipenuhi dengan aktiviti.aktiviti bermula dari pukul 2 smpailah pukul 4 atau 5 pagi keesokannya..tu belum masuk aktiviti rutin lagi iaitu memancing ikan dan juga monyet (sebab batu ladung sangkut atas pokok semasa proses balingan pancingan tersebut..)

4-Jitra juga ada tempat-tempat best untuk dilawati..contohnya,Taman Tasek Darul Aman..leh men street soccer,leh kayuh itik di dalam tasek,leh mancing,leh tgk mat rempit menjadi monyet apabila ada gadis-gadis melintas di hadapan mereka,leh tengok mat-mat kereta "Wiralution" dan "Sagalution" membuat muka juah di hadapan kereta masing-masing sambey memakai spek mata hitam uptown walaupon mereka tahu mereka hanya akan nampak bodoh di mata masyarakat yang lain di atas ke"juah"an mereka..aku cukup tak paham ngan mamat-mamat camneh..mamat-mamat yang berasa bagus.sembang tamau jatuh,macam buuu..(sila sambung sendiri)..mesti gambar Myspace diorang penuh ngan gambar kereta diorang,takpon gambar edit muka sendiri letak kat depan majalah Maskulin ker,Rolling Stones ker,Remaja ker..alaaaa..popular gak tu..konon-konon muka kat cover majalah la..kwhahahaha..desperate sangat kot..desperate for attention..huhuhu..okay,back to topic..Jitra ada Bukit Wang,leh mandi-mandi..Jitra juga ada Padang DarulAman di mana perlawanan bola sepak sentiasa diadakan.Kedah bwh 15 lah,Kedah bwh 18 lah,Kedah bwh 70an lah,suma ada..masuk percuma beb..kecuali perlawanan untuk Piala Presiden..tu kena bayar rm3 kot tak salah aku..makcik-makcik,pakcik-pakcik,kakak-kakak,abang-abang suma ada..mmg muhibah..siap ada yang bwk bekal lagi datang tgk bola.mana nak tengok semangat muhibah camtu skang..?hehehe..besala..Kedah kan hebat dalam arena bolasepak neh.ia menyatu-padukan rakyat..hehehehe..apa lagi ada kat Jitra?Cinema,skatepark,Futsal Arena,kolam renang awam,dewan badminton,apa lagii..?suma adaaaaa...McD ja tadak..cis cis cis...

Aku rindu Jitra sebenarnya..hurmmm..

5 comments:

Anon said...

Bestnya ada kampung....aku rumah kat Gombak je.....takde beza dgan shah alam yang bosan nie.....

Munky said...

gombak bosan ker?
gombak bukan ada kilang kasut ke?
apa salahnya kasut buatan gombak..hehehe..

matt said...

rindu jitra konon.
rindu ipoh KOT!
hahaha

Munky said...

rindu ipoh no1..
rindu jitra no2..ehhee..
teloq hang..

Anonymous said...

skatepark kt jitra kat mna?