Sunday, May 2, 2010

Jodoh

"Muka lu dengan awek lu nak sama la..orang tua-tua cakap,kalo muka nak iras-iras,itulah jodoh lu.."..kata gua separuh sedar setelah melihat gambar awek kawan gua yang ditunjukannya...

"Yer ker?Tak percaya ah..dulu ada jugak orang cakap muka ex-girlfriend aku nak sama ngan muka aku,tapi putus jugak.."..balas Rakan Lost ku itu..sambil menatap gambar awek kesayangannya..

"Itu takdir namanya..kalo lu pandai jaga sesuatu hubungan itu,nescaya bahagia akan menanti..di hujung jalan,cahaya akan menerangi hidup lu..."..sahut gua sambil terasa geli-geleman di pangkal ketiak akibat kata-kata sendiri...

"Betul ker saper2 yang muka iras kita tu jodoh kita?"..tanya Rakan Lost...

"Orang tua-tua la kata..tapi,aku TAK NAK percaya..."..balas gua dengan penuh cool...

"Apsal plak TAK NAK percaya?"..sedikit kekeliruan terpacul dari mulut Rakan Lost..

"Kalo gua cakap muka lu macam muka Dr Rozmey,maknanya Dr Rozmey tu jodoh lu la?Bayangkan dia jodoh lu,and then lu kawen dengan dia.Mau gua putus kawan dengan lu"..balas gua dengan cemerlang...

"Babi..Nabi tak mengaku umat,bodoh.."..balas Rakan Lost...

"Sebab tu la..aritu ada orang cakap muka gua ada iras macam Aaron Aziz"..sambung gua ringkas...

5 comments:

wa said...

yup2.pnh dgr tu..muka iras2 ade jodoh..hee~
pastu org tua2 ade ckp kalo perangai pro n cons pun ade jodoh.hee~

muka iras aaron aziz?hakhakhak

Munky itu Hanjeng said...

sila abaikan...bukan gua yang cakap..

jun pyo said...

muke gua ade sama dengan lu tak? haha

Supermaman said...

aaron aziz sapa pah??

Munky itu Hanjeng said...

aaron aziz tu anak menakan nik aziz..kacak...hohohoho..