Monday, August 23, 2010

Pelajar berdedikasi

Semenjak menjadi pelajar sepenuh masa kembali neh,secara otomatiknya aku dihujani dengan macam-macam bala esaimen,presentation,research,bla bla bla...biasa lah,melayu,malas dan suka bertangguh..Aku pon malas dan juga suka bertangguh..Esaimen kena hantar minggu depan,minggu neh aku dah siapkan..Aku tangguhkan semua kerja lain,buat esaimen..(para students yang baca blog aku neh,sila contohi sikap bekas pensyarah korang neh..)

Tapi,satu esaimen neh,aku baru dapat tau kena hantar esok..Sumpah tadak sapa nak cakap pon sebelum neh kena hantaq esok.Celaka..Gua pon terlupa nak tulis dalam Diary of Love gua pasal esaimen neh..Munkin disebabkan pen pink gua dah habeh dakwat aritu..Mampus gua..

Tapi,sebagai seorang bekas pensyarah,gua dah banyak belajar dari student-student gua dulu..1001 alasan yang boleh gua bagi kat pensyarah sebab2 tak boleh antar esaimen..

"Saya ada masalah keluarga.Saya kena balik kampung aritu,tak sempat wat esaimen...."...Hurmmm..tak boleh..sebab aku taknak menipu pasal keluarga neh..Muka aku yang mmg muka manja ngan family neh pon leh kantoikan diri aku sendiri balik kampung rindu kat mak aritu..

"Thumbdrive saya hilang.Laptop saya plak takleh ON"..Alasan basi lagi lapok ditelan dek zaman dah neh..Gua dah pakai komputer legend neh dari tahun 2005..Masih okay lagi..Inikan pula laptop canggih yang bapak wa belikan masa mula2 masuk kolej aritu...

"Alamakkk..Saya tak sempat print lagi laaaaa..Esok saya hantar kay"..Alasan paling kurang kesedaran sivik.Tak sempat print macam bangang ja..Gua kuar dating2 ngan awek sempat jer..

"Saya sakit perut semalam.Biasala,perempuan2 memang macam neh.Bulan-bulan mesti sakit perut"..Alamak,gua lelaki..manada datang bulan.Kalau datang pon,esaimen lagi penting kot.Markah final gua nanti..

Ahhhhh..banyak pulak cengkadak gua alasan itu alasan ini..Sambil gua cari alasan apa nak bagi,dah 1000 patah perkataan dah gua karang dalam esaimen gua.Pergh..Pelajar berdedikasi macam gua memang macam neh..

Tak payah sibuk-sibuk nak cari alasan,it's my fault,and it's my responsibility..

Responsibility?

Finally,gua dah ada alasan..

"Semalam saya kena lawan dengan Dr Octopus.With great power,comes great responsibility.Saya Spiderman!!!!Prof kena paham laaa!!!!!"..

5 comments:

wa said...

haha.bagus neh! boleh gune! thumbs up.

Atot said...

baik ah munky!! if it works atau tidak, tolong update eh.

Munky itu Hanjeng said...
This comment has been removed by the author.
Munky itu Hanjeng said...

i'll update with you guys later..dun wory..

cUkeLet leMonIcE said...

yeah! laen kali boleh gune ayat tu~
=)