Tuesday, March 22, 2011

Abang Anjeng Menjawab Siri 4

Selain dari mempunyai segmen Abang Han menolong,Blog Hanjeng juga mempunyai segmen Abang Hanjeng Menjawab..Jangan tak tahu..Kalau kamu tak tahu,tidak mengapa..Blog neh tidak seberapa...

Okay..Bagi segmen kali neh,Gua akan dedicate post khas ini untuk Abang Zam..Sila klik untuk melawat blog beliau..Khas untuk mereka yang memang berada di alam realiti..Tidak di dalam dunia ciptaan masing-masing..Seperti Abang Hanjeng,Abang Zam juga seorang penganalisis dunia,bukan kapitalis dunia yang hanya pentingkan diri sendiri..Maksud gua disini,kalau lu asyik cerita pasal diri lu,kisah percintaan lu,mana lu pergi hari-hari,makanan-makanan yang lu makan,keputusan peperiksaan lu,CGPA lu,perlancongan lu di luar negeri lu,then you are in your own dream,not in reality..Mereka yang interest dengan hidup lu,sama jugak macam lu,those who love to dream...

Okay..aku ada masalah selalu berleter separa sedar...Dah lama aku perasan..Malas ambil ubat..Takut darah dan jarum munkin...

Okay,berbalik kepada blog Abang Zam,terus terang aku cakap,berada di realiti...Singgah sebentar..Baca..dan paham...Munkin kamu akan sedar sesuatu yang tidak kamu sedari..

Tiba-tiba rasa macam aku tulis lirik lagu...

Okay,disini,Abang Hanjeng akan cuba jawab beberapa soalan yang diajukan oleh beliau..

1-Fikiran kau memang sama dengan aku..kau tak rasa ke tu awesome?
2-Kenapa kau tak update selalu..2 ari sekali pun aku dah senyum kau tau..kenapa?
3-Mana kau sekarang?
4-English kau power sebab tu kau amek Tesl..aku kagum..kau tanak ajar aku sikit?
5-Kau kasi tak kalau aku jadikan kau punya belog sebagai pujaan?


Abang Zam
abangsays.blogspot.com

Abang Zam,
1-Munkin kita berfikiran sama..Tidakkah itu sesuatu yang normal?..Kalau kita tidak berfikiran sama,munkin blog kita sudah dipenuhi dengan gambar-gambar muka sendiri..Paling tidak,gambar-gambar makanan yang kita makan hari-hari bukan?

2-Munkin aku sibuk dengan dunia realiti aku buat masa sekarang...Kelas,tanggungjawab,jadual hidup..Kadang-kadang aku tak sempat nak update..Lagipon hidup aku tidak semeriah mereka..Cukuplah sekadar untuk kepuasan diri aku terhadap dunia...Aku akan cuba update selalu..Dunia masih banyak masalah bukan?

3-Aku berada di Bangi...

4-English aku tidak seberapa..Serius!...Kalau Abang Zam nak jugak saya ajar,sila daftar masuk UITM semester hadapan..Saya akan mengajar disana..InsyaAllah...

5-Saya hanyalah insan biasa..Terpulang kepada Abang Zam...

Sekian terima kasih

6 comments:

amie said...

haha..memang kena la hampa dua orang.. lecturer dan bakal student hang kot.

Abang Zam said...

whoa..abangzam masuk segmen menjawab Hanjeng la..haha
ok..aku dah dpat jawapan..baru lah aku dapat tidur dengan nyenyak..
betul..dunia masih banyak masalah..tapi aku masih boleh tidur dengan nyenyak...
well..kite bukan blog popular..hanya secebis tahi di alam maya

terima kasih Hanjeng

Munky itu Hanjeng said...

bakal student?heh..
no prob bang zam..

Jane Doe said...

Aku dah melawati blog ang nih hampir sebulan.. (maybe lebih kot...ang bukan sape2 aku nak buh tarikh kat kelendar aku mark annyversary antara aku ngn blog ang! Hahahaha....) Tapi wellllldone! Aku sangat suka.... tiap2 hari aku check..kot2 ada update terbaru..! Teruskan usaha!

Munky itu Hanjeng said...

terima kasih Jane...aku akan wujudkan tarikh anni untuk kita berdua...XD

Jane Doe said...

Ang nak wujudkan tarikh tu mmg la boleh.. Ang mark la kalender kat rumah bangi ka jitra ka..Sukati ang.. Ang jgn buat post pasai tarikh tu sudah!