Monday, March 21, 2011

Gua yang berasal dari Sepanyol..

"Gua rasa aku nak pergi melancong la Iniesta..."..tanya aku kepada Iniesta,yang bermain dengan Barcelona dengan rekod yang begitu cemerlang...Semua piala dah dikucupnya..kecuali Piala Akademi Fantasia..Suara dia tak sedap..Aku tumpang simpati...

"Best gak tu..Gua pon dah lama tak pergi jalan-jalan..Busy memanjang..Pepe' asyik suruh aku training sepak bola jer..Join MLM dia lagi..Gua pon bosan..."..balas Iniesta sambil timbang-timbang bola...Power...

"Asyik jalan-jalan dalam Sepanyol ja..Lu tak bosan ker?Gua ingat nak pegi jauh sikit la bai..."..balas aku merungut...Bosan dengan kehidupan di Sepanyol...

"Sempoi..gua join lu..Amacam?Leh tong tong minyak..Tapi kita nak pegi mana?"...sambung Iniesta sambil timbang ikan 3 kilo pulak...Makcik sebelah rumah nak pinjam ikan kami..Ikannya habeh kate'nye'..damn...

"Jap jap..Gua google..Aritu gua ada dengar satu negara neh...Malaysia kot namanya...Sana Xavi cakap best..Pulau best..Hutan best..Town best..Semua best la kiranya..Jap jap gua google...Tengok-tengok apa ada sana..."..balas gua sambil tangan taip keyword "Malaysia best sangat auuuuu tiewwww tiewwww"...

"Sambil-sambil tu cuba lu search kat YouTube..Mana tahu ada video best pasal Malaysia tu..."...kata Iniesta...

"Boleh boleh...."...balas gua selamba...

Klik Klik....

"Woih woih..ada video "Welcome to Malaysia"...Betul lah orang kata,orang Malaysia neh ramah-tamah..Berbudi pekerti..Sopan santun..Diorang jaga akhlak baik diorang tau..."...kataku sambil tangan meliar klik video di YouTube tersebut....

"Cuba kau bukak tengok video tu...Gua nak tengok...Wahhh,"Welcome to Malaysia"...Mesti aku rasa dialu-alukan..."..kata Iniesta excited sambil tangan tunjuk-tunjuk video yang dia nak tengok..Haish budak neh..Sabar laaa...

Klik...Klik...



Seketika kemudian,setelah menyaksikan video tersebut....

"Gua rasa elok kita dua pergi buat Umrah la..."...kata Iniesta...

"Celaka punya Rosalinda..Rosak mood gua nak pergi melancong di Malaysia..."..balas aku hampa...Muntah-muntah hijau penuh keliling meja...Otak tersangkut kejap..Masih cuba nak pahami apa bibit lirik "Welcome to Hell" tersebut...

8 comments:

Abang Zam said...

haha...aku suka belog kau..boleh?

Munky itu Hanjeng said...

sila sila..terima kasih... :-)

Hanieqha said...

bhhahaahah...

Munky itu Hanjeng said...

rosalinda rosalinda...haish!

Atot said...

sakit lah perut saya!!!

kcselambe said...

dah kena remove..

Munky itu Hanjeng said...

fixed!hehehehehehe..with even better insanity..

biehaa said...

sakit jiwa pas tengok vid ni ='=