Wednesday, March 30, 2011

Aku Yang Berdarah Seni

Semenjak dua menjak tiga menjak neh...Ramai sangat artis Indie yang keluar bagaikan cendawan selepas Hujan...I mean,yes,selepas gerakan Indie to Mainstream yang dilakukan oleh band Hujan,maka peluang telah banyak terbuka untuk artis indie lain naik ke aliran Mainstream...Betul apa yang dikatakan Datuk Ahmad Nawab,"Kalau semua orang dah pandai buat lagu dan lirik sendiri,apa guna ada penganugerahan Seniman Negara lagi...?"

"Kalau lirik dan lagu kamu mampu menarik minat orang untuk mendengarnya,maka kamu adalah seniman...Tak payah nak ada penganugerahan Seniman Negara semua..."

Naissssss...fikirku.....

Makanya,disini aku ingin mengeluarkan single terbaru aku...Aku pon penulis lirik kau tahu?

JUMAAT

(Yeah, Ah-Ah-Ah-Ah-Ah-Ark)
Oo-ooh-ooh, hoo yeah, yeah
Yeah, yeah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah, yeah, yeah

Pukui 3 aku bangun,bukak mata,
Tenyeh-tenyeh mata,tengok jam,
Naharam sudah lambat,
Aku melompat pi bilik ayaq,mandi,sabun sabun,
Nak kena pi kelaih,aku turun pi kat motor aku,
Aku nampak Abang Din di tepi pokokkkkk...

Ada motor Yamaha Lagenda di sebelah kiri,
Ada motor Ex5 Dream di sebelah kanan,
Motor aku di tengah-tengahhhhh,
Jadi aku naiklah motor akuuuuu..

Jumaat jumaat,harini hari jumaat,
Aku lupa kelas takdak harini,
Kena pi sembahyang jumaattttt..
Tapi dah lambattttttttt...
Semua orang pandang kehadapan hujung mingguuuu...

Makan kenduri makan kenduri yeah!
Makan kenduri makan kenduri yeah!
Seronok seronok seronok seronokkkkk...
Syoknya hujung mingguuuuu...

UUUUUUUUUU....UUUUUUUUU...HAK TUIH!


*****

Lagu aku neh boleh dinyanyikan dengan nada lagu Friday by Rebecca "Loser of The Century" Black...YouTube sendiri...Aku nak termuntah kalau letak video klip bangang dia kat blog aku...HAK TUIH!!!...

OMG...Aku dah termuntah siakkk!!!!

13 comments:

Hanieqha said...

hahhaa.. sambey nyanyi ikut rentak lagu tuh..

tapi versi black jugak best. kahkahkahh..

Rafhanah Mohtar said...

hahahah!! genius!

Abang Zam said...

kahkahkah! macam pundek..aku suka lah lagu Rebecca! jgn kutuk beliau!!

✖[Hanji℮chan N℮kℴ]✖ said...

hahahaha..klako la!

amie said...

hahaha..terok toi lagu hang nih..rebecca tu yg depa kata justin bibiaq versi pompuan ka??

Munky itu Hanjeng said...

woih woih..apa kutuk lagu aku neh..penat aku reka sambey aku berak tadi...lagu tahap jamban camneh pon boleh pegi jauh,jangan korang tak tahu...
tgkla lagu Friday Rebecca Black tu...ahahahaah...
Ya..rebecca black,justin bieber pompuan...

EimaruSi|ence™ said...

Video klip n lagu paling bodo penah aku dengar dan tengok.

AMMAR YASIR said...

Bhahahahaa..... Kreatfi betul. Bleh jadi komposer ni

Munky itu Hanjeng said...

terima kasih atas skongan...tidak akan aku hampakan hangpa suma..

Miziey said...

hahaha..
naiissss!!
terbaekk.. mmng lgu ni bleh pergi jauh.. jauh ke longkang.. haha..
XD

Daya SooYoung H said...

lepas ni bole la lagu ni mng anugerah juara lagu. mcm ana rafalli. *termuntah

Munky itu Hanjeng said...

aku pon termuntah dengar lagu ana raffali...

Bungakopi said...

hahaha. jumaat! jumaat!jumaat!