Saturday, March 5, 2011

Aku cukup benci orang macam ni...

Tiba-tiba terkenang kembali kisah ni setelah terbaca satu entri kat blog satu minah neh..Aku pernah jumpa minah yang sama jenis macam dia...dan aku cukup benci orang macam neh..Serius!

Pada suatu masa itu.....

"Wei wei...Result dah kuar kan?Ko dah check?"..tanya aku pada suatu ketika itu,semasa masih belajar di Universiti Anak-Anak Melayu...

"A,ah..Dah keluar dah..Aku baru ja check tadi kat internet...Sedihlaaaa..."...balas Rakan Gincu aku itu....

"Lorh..Apahal?Ko ada fail paper ker?Ko macam pandai ja aku tengok..Ilmu dunia mesti kau pandai,ilmu untuk Akhirat belum tentu kau pandai bukan?"...balas aku secara berdakwah..Biar dia rasa bahang sikit...

"Ahhh kau..Bab nak mengutuk aku nombor satu..Aku tak fail paper pon..Tapi aku sedih laaaaa..."...balas Rakan Gincu..Separuh badannya sudah terbakar bila dia terkenangkan hal berkaitan akhirat....

"Lorh...Sedih apsal?Ko tak fail paper okay la.."..balas aku sambil cuba memadamkan badannya dengan fire extinguisher...

"Pointer aku sikit dohhh..."...balasnya diakhiri "doh" yang sungguh aku benci..Lalu aku bakar kembali separuh badannya..Padan muka dohhh...

"Pointer kau sikit?Lorh...Ko dapat berapa pointer?"...tanya aku excited...Dalam hati aku berasa superior..

"Sikit jer...Sedih aku..."...sugul balas Rakan Gincu itu..

"Berapa pointer?"...tanya aku lagi untuk kesekian kali.....

"CGPA 3.98 jer.........."...balas Rakan Gincu....

"TUH PAK ANG...."...balas aku laju-laju.....

Terus aku bakar separuh lagi badannya...Dasar tak bersyukur...

11 comments:

amie said...

hahahaha..yang tu dipanggey haram jadah, buat sedih lelebih bleh, patot hang kena bagi sedaih kat dia.

Munky itu Hanjeng said...

macam lagu Shahir AF Kapitalis tu,kebahagiaan dalam perpisahan..ini plak kebelagakan dalam kesederhanaan..

blogger semalam said...

hahahahahhahahahah.....ni nama dia cilaka

Munky itu Hanjeng said...

kalau budak pelaq tak boleh?

Rafhanah Mohtar said...

hahaha!

mungkin tu cara dia nak rendah diri.

tapi agak-agaklah..

3.9 above tuuu..

nak kena lempang ke hape

Munky itu Hanjeng said...

rendah diri nenek dia...kwhahahaha..

Why Farouk said...

aku pun nyampah ngn org camni..
wat a jerrrkkkkk~

Munky itu Hanjeng said...

berlagak dalam kesederhanaan..

Silent said...

ish.
aku selalu buat ah.....
seronok

Munky itu Hanjeng said...

seronok kan rasa superior dari semua orang?

Nebiula said...

kalau aku, aku tangkap budak tu then ikat kat kerusi. lepas tu amek pemadam api yang kaler biru tu. sembur pada muka beliau dari jarak 5cm. hahahahahahaha.